Krzywa Bolzmana
Moderatorzy: skaranie boskie, Leon Gutner
- Lucile
- Moderator
kiedy funkcje rozkładu talentu wyznacza
temperatura uczuć to poziom
utalentowania
zmierza do rozkładu jednostajnie
dyskretnego
najbardziej wyizolowanych punktów samotności
poety
utalentowania
dyskretnego
poety
- EdwardSkwarcan
Re: Krzywa Bolzmana
Nie wiem czy dobrze rozumiem intencje, lecz "samotność" w całości jakoś mi przeszkadza. 

- Lucile
- Moderator
Edwardzie,
biegnę z wyjaśnieniami.
Prawdę mówiąc, tę krzywą Bolzmana zaczerpnęłam z wszystkowiedzącej Wikipedii, dokładnie z terminologii fizycznej i chemicznej, która twierdzi, że: jest to równianie określające sposób osadzania stanów energetycznych przez atomy i inne indywidua cząsteczkowe. I te indywidua - to była iluminacja i asumpt do, tylko mnie przynależnej, interpretacji zjawiska. Tym bardziej, że temperatura emocji w „Ósmej Szufladzie” ostatnio znacząco się podniosła. Kontynuując, te indywidua cząsteczkowe przykuły uwagę w ten sposób, że niezależnie od mojej woli, natychmiast przekształciły się w poszczególnych poetów (oraz poetki – oczywiście).
A jak jeszcze dotarłam do miejsca, w którym wiki zapewniła mnie, że: nie wymagana jest wiedza na temat charakteru poziomów energetycznych, dostałam skrzydeł - hulaj dusza! Azali, na naukach ścisłych znam się tyle ile na gotowaniu np. kapuśniaku, aliści, przełożywszy to na tematy mi bliższe – poszybowałam. Wiki poprowadziła mnie, jak dziecko, dalej – do rozkładu jednostajnego dyskretnego, który zakłada, iż nośnik (w naszym przypadku – poeta) składa się z izolowanych punktów - stąd już tylko krok do „samotności poety”. Na koniec, mądra wiki mnie trochę uspokoiła, twierdząc, że prawdopodobieństwo wylosowania przez zmienną losową jest w krzywej Bolzmana jednakowe. Czyli, jak zrozumiałam – pomimo jednostkowego osamotnienia poety (poetki również) – wszyscy mamy takie same szanse!
I w tym optymistycznym nastroju popełniłam - wyżej cytowany - utwór
o dyskretnym utalentowaniu poety.
Stello
Ed
od
L
biegnę z wyjaśnieniami.
Prawdę mówiąc, tę krzywą Bolzmana zaczerpnęłam z wszystkowiedzącej Wikipedii, dokładnie z terminologii fizycznej i chemicznej, która twierdzi, że: jest to równianie określające sposób osadzania stanów energetycznych przez atomy i inne indywidua cząsteczkowe. I te indywidua - to była iluminacja i asumpt do, tylko mnie przynależnej, interpretacji zjawiska. Tym bardziej, że temperatura emocji w „Ósmej Szufladzie” ostatnio znacząco się podniosła. Kontynuując, te indywidua cząsteczkowe przykuły uwagę w ten sposób, że niezależnie od mojej woli, natychmiast przekształciły się w poszczególnych poetów (oraz poetki – oczywiście).
A jak jeszcze dotarłam do miejsca, w którym wiki zapewniła mnie, że: nie wymagana jest wiedza na temat charakteru poziomów energetycznych, dostałam skrzydeł - hulaj dusza! Azali, na naukach ścisłych znam się tyle ile na gotowaniu np. kapuśniaku, aliści, przełożywszy to na tematy mi bliższe – poszybowałam. Wiki poprowadziła mnie, jak dziecko, dalej – do rozkładu jednostajnego dyskretnego, który zakłada, iż nośnik (w naszym przypadku – poeta) składa się z izolowanych punktów - stąd już tylko krok do „samotności poety”. Na koniec, mądra wiki mnie trochę uspokoiła, twierdząc, że prawdopodobieństwo wylosowania przez zmienną losową jest w krzywej Bolzmana jednakowe. Czyli, jak zrozumiałam – pomimo jednostkowego osamotnienia poety (poetki również) – wszyscy mamy takie same szanse!
I w tym optymistycznym nastroju popełniłam - wyżej cytowany - utwór
o dyskretnym utalentowaniu poety.
Stello

Ed

od
L
- EdwardSkwarcan
Dziękuję za wyjaśnienie i choć kapuśniak to domena białych fartuszków, załapałem intencje Autorki. Od dziś nie jem kapuśniaku, chyba, że przygotuje dla słodziaka z plebiscycji pewien utalentowany kucharz
Miło było poczytać Siniorita o tych atomach i cząsteczkach, bo bard ludowy wiecznie w tym oborniku też pragnie liznąć słomkę kultury przez szybę.
Czekam na coś, co łączy te cząsteczki z powrotem, ale to w gestii chemicznej magii.

Miło było poczytać Siniorita o tych atomach i cząsteczkach, bo bard ludowy wiecznie w tym oborniku też pragnie liznąć słomkę kultury przez szybę.
Czekam na coś, co łączy te cząsteczki z powrotem, ale to w gestii chemicznej magii.

- Lucile
- Moderator
własnie się zastanawiałam, czy ta Bondziorna z Twojego dramatu ( poczytałam z uśmiechem i ukontentowaniem, a jakże), to aby na pewno ja? Sadząc po nadużywanej przeze mnie włoszczyźnie
bardzo pasowało, ale wers - pasuje mi nawet kopniak - całkowicie nie pasuje do mojego emploi - dlatego nie byłam pewna. Ale, skoro mnie tak widzisz - to mi spasuje
Pozdrawiam
L

Pozdrawiam
L
- EdwardSkwarcan
Kopniak powinien być kursywą, niestety przegapiłem.
Nie należy się pochopnie utożsamiać i brać do serca anonimowej roli.
Po wyborach na słodziaka z plebiscycji, jak pisze pewien dramatopisarz, domyślam się, że boczysz się na mnie. Nie prosiłem o głosy.
Proponuję pakt o nieagresji heh
Popatrz na kolor z plebiscycji. Dużo komentuję. Co Ty na to?
Nicki wesołość wymyśliła i już ktoś usunął fragment swego.
Pozdrowka
Nie należy się pochopnie utożsamiać i brać do serca anonimowej roli.
Po wyborach na słodziaka z plebiscycji, jak pisze pewien dramatopisarz, domyślam się, że boczysz się na mnie. Nie prosiłem o głosy.
Proponuję pakt o nieagresji heh

Popatrz na kolor z plebiscycji. Dużo komentuję. Co Ty na to?
Nicki wesołość wymyśliła i już ktoś usunął fragment swego.
Pozdrowka

- Lucile
- Moderator
Edwardzie,EdwardSkwarcan pisze:domyślam się, że boczysz się na mnie.
prawda jest taka, że ja nie jestem małostkowa
i na nikogo się nie boczę, tym bardziej,
iż takie negatywne uczucia źle wpływają na urodę,
z której - póki co -
jestem niezmiernie zadowolona,
więc posyłam Ci

la mia bellissima faccia
- Leon Gutner
- Moderator
- Kontakt:
Brzmi super ale umysł Leona prostego nie ogarnia tematuLucile pisze: kiedy funkcje rozkładu talentu wyznacza
utalentowania
dyskretnego
poety

Pozdrówka L.G.