Niech Będzie Erotycznie -(Ford) Expedition
- jaguar
Niech Będzie Erotycznie -(Ford) Expedition
Cruise control ustalona prędkość jest ciepło
bez szarpnięć nagłej zmiany tempa
delikatność wpisana w moją naturę
jak zielony kolor tęczówki płowieje
w otwartej przestrzeni doszukujesz się głębi
staję się konformistką zdrajczynią siebie
na zielonym świetle przerzucasz na turbo
odsłaniam tajemnicę jest przyzwoleniem
na ryzykowną jazdę w gorączce
twarda nawierzchnia zachęca wchodzi w krew
słychać głośny trzepot białych skrzydeł
wewnętrzny radar każe skręcić na podmokłe tereny
naprowadzasz 4x4 w kierunku wzgórka
przezroczyste cieknące po litej skale strumienie
prowadzą cię w stronę gorącego źródła
przepaść to różowa otchłań
jak Shoshone nie pokazujesz emocji grasz na moich
posuwasz się coraz szybciej i gdy przekraczasz dozwoloną prędkość
z premedytajcą naciskasz hamulec czekasz aż głośno
wyrzeknę się wszystkich niedozwolonych pokus
tarcie jęczących opon litościwe przyspieszenie i zwalnianie
rzucane w moją stronę kisses gentle words krople potu na czole przypominają że zbliżamy się do mety
dojechać zaparkować w wynajętym garażu
pójdziemy pieszo zwiedzać Yellowstone National Park
bez szarpnięć nagłej zmiany tempa
delikatność wpisana w moją naturę
jak zielony kolor tęczówki płowieje
w otwartej przestrzeni doszukujesz się głębi
staję się konformistką zdrajczynią siebie
na zielonym świetle przerzucasz na turbo
odsłaniam tajemnicę jest przyzwoleniem
na ryzykowną jazdę w gorączce
twarda nawierzchnia zachęca wchodzi w krew
słychać głośny trzepot białych skrzydeł
wewnętrzny radar każe skręcić na podmokłe tereny
naprowadzasz 4x4 w kierunku wzgórka
przezroczyste cieknące po litej skale strumienie
prowadzą cię w stronę gorącego źródła
przepaść to różowa otchłań
jak Shoshone nie pokazujesz emocji grasz na moich
posuwasz się coraz szybciej i gdy przekraczasz dozwoloną prędkość
z premedytajcą naciskasz hamulec czekasz aż głośno
wyrzeknę się wszystkich niedozwolonych pokus
tarcie jęczących opon litościwe przyspieszenie i zwalnianie
rzucane w moją stronę kisses gentle words krople potu na czole przypominają że zbliżamy się do mety
dojechać zaparkować w wynajętym garażu
pójdziemy pieszo zwiedzać Yellowstone National Park
Ostatnio zmieniony 05 mar 2017, 18:36 przez jaguar, łącznie zmieniany 1 raz.
- skaranie boskie
- Administrator
Re: Niech Będzie Erotycznie -(Ford) Expedition
Erotycznie, zagranicznie, szybko i... różowo. 
Ładne to i pomysłowo napisane. Jak amerykańskie auta.

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Ajć, poprawmy "d" na końcu 4. strofy.
Hej, Jaguar, pomysłowe to i wartkie, czyta się płynnie i z zainteresowaniem; mam wrażenie, że ta forma erotyku - spora część w motywach "motoryzacyjnych" - jest przekorna, jakby sugerowano wykonywanie jakiegoś perfekcyjnego planu dzięki sprawności, popisowo itd. Jeśli nawet tak nie jest, to i tak erotyk dosyć przekonuje zmysły - myślę więc, że wyważono między przekazem emocjonalnym a pomysłem, zwłaszcza z tą szczyptą humoru, zwłaszcza, że można sobie czytać i o jeździe autem:-). O dziwo nie drażni mnie też długaśny wers, widać i po treści, że chciano przyspieszyć przed metą i stłoczyć wrażenia.
Może nieco zdziwił Indianin (przedostatnia strofa) w tym zestawie rekwizytów (ale może to także nazwa jakiejś marki, nie wiem), no i tarcie jęczących opon wybija, gdy mysleć tu o erotyku;-)
Pozdrawiam

Hej, Jaguar, pomysłowe to i wartkie, czyta się płynnie i z zainteresowaniem; mam wrażenie, że ta forma erotyku - spora część w motywach "motoryzacyjnych" - jest przekorna, jakby sugerowano wykonywanie jakiegoś perfekcyjnego planu dzięki sprawności, popisowo itd. Jeśli nawet tak nie jest, to i tak erotyk dosyć przekonuje zmysły - myślę więc, że wyważono między przekazem emocjonalnym a pomysłem, zwłaszcza z tą szczyptą humoru, zwłaszcza, że można sobie czytać i o jeździe autem:-). O dziwo nie drażni mnie też długaśny wers, widać i po treści, że chciano przyspieszyć przed metą i stłoczyć wrażenia.
Może nieco zdziwił Indianin (przedostatnia strofa) w tym zestawie rekwizytów (ale może to także nazwa jakiejś marki, nie wiem), no i tarcie jęczących opon wybija, gdy mysleć tu o erotyku;-)
Pozdrawiam

mchusz, mchusz.
- jaguar
Skaranie boskie (cudny masz nick:) dziekuje bardzo za komentarz. Dobrego dniaskaranie boskie pisze:Erotycznie, zagranicznie, szybko i... różowo.
![]()
![]()
Dodano -- 05 mar 2017, 11:36 --
Nie wiem czy dobrze robie, ze cytuje komentarze, nie znam jeszcze zwyczajów na portalu, ale tak chyba łatwiej.Mchuszmer pisze:Ajć, poprawmy "d" na końcu 4. strofy.
Pozdrawiam
Mchuszmer, Indianin celowo, bo to takie znamienne dla Shoshonow nie pokazywac na twarzy emocji niezaleznie sytuacji. ciezko czytac im z twarzy i dlatego chcialam tak dobitnie zaznaczyc. No moze powinnam "uzyć" czegos innego...
Dzieki za czujnosc, juz poprawiam, ała. Miło, że przeczytałes

- tetu
Bardzo spójny i pomysłowy. Od początku do końca fajnie go poprowadziłaś. Podoba mi się dwuznaczność, lubię takie smaczki
pozdrawiam Basiu.

-
Tak.. niewątpliwe że erotyk. U faceta z motoryzacyjną wyobraźnią rozbudza apetyt...
Ciekawe jest to że początkowo czytałem "nie będzie erotycznie" o wiersz nabrał zupełnie nowego znaczenia. Szorstkości traktowania kobiety przez mężczyznę chcącego panowania.. prawie jak gwałt. Może za ostro: było przyzwolenie na seks, ale na seks namiętny ze szczyptą pieprzu. A on zrobił to po swojemu. Zwykłe zaspokojenie bez erotyki..
Dobrze że jest jednak w tytule "niech" to łagodzi moje odczucia:)
Pozdrawiam
Ciekawe jest to że początkowo czytałem "nie będzie erotycznie" o wiersz nabrał zupełnie nowego znaczenia. Szorstkości traktowania kobiety przez mężczyznę chcącego panowania.. prawie jak gwałt. Może za ostro: było przyzwolenie na seks, ale na seks namiętny ze szczyptą pieprzu. A on zrobił to po swojemu. Zwykłe zaspokojenie bez erotyki..
Dobrze że jest jednak w tytule "niech" to łagodzi moje odczucia:)
Pozdrawiam
- jaguar
Bardzo miło Cie widziec, tetu i miło czytac ten komentarz. Ciesze sie podwójnie.
O! Imre, rowniez bardzo sie ciesze. Ciekawie to zobaczyłes czytając "nie" zamiast "niech" w tytule. Dobrze, ze jednak widac obopólną kooperacje w akcie "zblizania"...
Dzieki serdeczne za komentarze i miłego poniedzialku
O! Imre, rowniez bardzo sie ciesze. Ciekawie to zobaczyłes czytając "nie" zamiast "niech" w tytule. Dobrze, ze jednak widac obopólną kooperacje w akcie "zblizania"...
Dzieki serdeczne za komentarze i miłego poniedzialku

- lczerwosz
- Administrator
Za moich czasów też się jeździło, nawet ścigało. Te bardziej odkryte były bardziej wzięte.
- alchemik
Jednym słowem w pewnych sprawach praktycznie nic się nie zmienia oprócz marki, albo wierzchowca.
Dołączam się do pochwał.
Lubię erotyki nieoczywiste, symboliczne, a jednak oddziałujące na zmysły. Sam mam takie na koncie. I w tym piękno poezji, seksu i motoryzacji.
Dołączam się do pochwał.
Lubię erotyki nieoczywiste, symboliczne, a jednak oddziałujące na zmysły. Sam mam takie na koncie. I w tym piękno poezji, seksu i motoryzacji.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
- jaguar
Lczerwosz, fajnie byloby posłuchać tych opowieści
Dziekuje bardzo za komentarz
Alchemiku, jak zacznę swobodnie poruszać się po tym portalu, to poszukam Twoich erotykow, bo zaciekawiłeś. Miło mi czytać Twoj komentarz
Dobrego wieczoru!

Alchemiku, jak zacznę swobodnie poruszać się po tym portalu, to poszukam Twoich erotykow, bo zaciekawiłeś. Miło mi czytać Twoj komentarz

Dobrego wieczoru!