formowanie
-
Re: formowanie
z przyjemnością przeczytałam
serdeczności

- eka
- Moderator
Gruszko, bardzo proszę, śmiej, dobrze?
Dzięki : )
Aniu, niesamowita, spójna interpretacja, głębsza od myśli podmiotu, bardzo jestem wdzięczna.

Aniu, niesamowita, spójna interpretacja, głębsza od myśli podmiotu, bardzo jestem wdzięczna.

- eka
- Moderator
Grunt, żeby były prawdziwe. Nie zawsze to, co wydaje się dobre, dobrem dla ludzi jest.Alek Osiński pisze:Dobre pytania, ale czy istnieją na nie dobre odpowiedzi? Sam nie wiem;)
Zingaro, to dobrze : )
-
wiersz zaciekawił mnie. zamyśliłem się...czy jesteśmy skończeni? czy kiedykolwiek będziemy: nasze myśli i czyny, marzenia...a może jesteśmy skończonymi istotami i tak naprawdę życie polega tylko na odkrywaniu siebie..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- eka
- Moderator
Witaj: ) Dobrze sformułowane pytania, Imre. Skończeni? W pierwszej zwrotce o to właśnie chodzi. Skończeni w każdej uciekającej sekundzie, jak... zrzut z ekranu czasu. Utrwalani w każdym mijającym punkcie, bo teraźniejszość wiecznie się kończy.
I co z tym screenami naszego - ja - ? Anihilacja, śmierć przeszłości? Czy może jednak sobie są, te nasze źródła.
Gdyby wyprostować wszystkie neurony i połączenia między nimi, prosta z nich połączyłaby Ziemię z Księżycem. Skończona odległość, ale czy myśli, które powstają są skończone, ograniczone przestrzennie i czasowo?
Dzięki za refleksje.
: )
I co z tym screenami naszego - ja - ? Anihilacja, śmierć przeszłości? Czy może jednak sobie są, te nasze źródła.
Gdyby wyprostować wszystkie neurony i połączenia między nimi, prosta z nich połączyłaby Ziemię z Księżycem. Skończona odległość, ale czy myśli, które powstają są skończone, ograniczone przestrzennie i czasowo?
Literatura też, poezja szczególnie.imre pisze:życie polega tylko na odkrywaniu siebie..
Dzięki za refleksje.
: )
- tetu
Formowanie, ( to wbrew pozorom) trudny i długotrwały proces. Bardzo dobry wiersz Eko. Przeczytał się cudnie. Rozdzieliłam go sobie na dwie części.
Pierwsza - to pragnienia, marzenia, znaczenia i próba. Jesteśmy wystawieni na próbę. Czy skończeni? To zależy...
Druga - zaduma, refleksja, zadawanie pytań, zastanawianie się nad samym sobą, nad tym co wokół.
Od tego momentu podoba mi się najbardziej:
Obserwują nas, aczkolwiek szansę mamy tlko jedną:)
"Widoki na przyszłość" cudnie dwuznaczne.
Bardzo na tak.

Dodano -- 11 mar 2017, 19:05 --
Eka pisze, coś mi się żel zacytowało, przepraszam:)
Dodano -- 11 mar 2017, 19:06 --
źle*
Pierwsza - to pragnienia, marzenia, znaczenia i próba. Jesteśmy wystawieni na próbę. Czy skończeni? To zależy...
Druga - zaduma, refleksja, zadawanie pytań, zastanawianie się nad samym sobą, nad tym co wokół.
Od tego momentu podoba mi się najbardziej:
AS... pisze: jaka myśl prowadzi sprawy czemu stawia na stole
świece w gryczanym miodzie i chleb kroi z wersów
gdy wyobrażeniem idą zielone rozlewiska jak myślisz
czy w weneckim lustrze
już nas obserwują widoki na przyszłość
Obserwują nas, aczkolwiek szansę mamy tlko jedną:)
"Widoki na przyszłość" cudnie dwuznaczne.
Bardzo na tak.

Dodano -- 11 mar 2017, 19:05 --
Eka pisze, coś mi się żel zacytowało, przepraszam:)
Dodano -- 11 mar 2017, 19:06 --
źle*
- eka
- Moderator
Za to, że AS...owi skrypt przypisał linijki, nie ma co przepraszać : )
Dzięki, Tetu, za ocenę i refleksje.

Dzięki, Tetu, za ocenę i refleksje.
Przyczyny wywołują nieodwracalne skutki, przyszłość dawno już zdeterminowana. Tyle, że my jej nie znamy.tetu pisze:Obserwują nas, aczkolwiek szansę mamy tylko jedną:)

-
A mnie się spodobała ta frazaeka pisze:gdy wyobrażeniem idą zielone rozlewiska jak myślisz

- eka
- Moderator
: ) Też ją lubię.
Dzięki, Gajko.
Dzięki, Gajko.