Myśl
- Josef Hosek
Myśl
Jeżeli istnieje jedna czysta myśl prowadząca do wyzwolenia, to na jaką cholerę zawracać sobie głowę bzdurami.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2017, 22:33 przez Josef Hosek, łącznie zmieniany 1 raz.
Już dawno był dzień, lecz wciąż jak gdyby było przed świtem.
Dostojewski
Dostojewski
- Josef Hosek
Re: Myśl
Oto mistrzyni transcendentalnej kierownicy i koncentracji umysłu, stała bywalczyni jogi: profesoro tabakiera!
Spontaniczna trawestacja dla Ciebie: "Lepsza śmierć, niż odległość od rzeczy wielkich."
Spontaniczna trawestacja dla Ciebie: "Lepsza śmierć, niż odległość od rzeczy wielkich."
Dostojewski
Dostojewski
- eka
- Moderator
1. Samobójstwo.Josef Hosek pisze:Jeżeli jedna czysta myśl wyzwoli cię z wszelkiej niedoli na tym padole, to na jaką cholerę wciąż zawracasz sobie głowę bzdurami...
2. Nirwana.
3. Mega dystans cynika ze starej greckiej szkoły (vide Diagones)
4. Żyję - mega radość, nieważne jak.
I co jeszcze?
- Josef Hosek
Nie ma czegoś takiego: "i co jeszcze?". Tak samo nie widzę głębszego sensu w samej wyliczance. Wszystko zależy od inteligencji, chociaż "czysta myśl" może nie mieć ochoty objawiać się wszystkim inteligentnym albo mającym się za inteligentnych w tym trudnym wieku, w którym przeważnie głupcy mają rację.
Nie jestem mędrcem. Jedynie skromnie zauważyłem, że "myśl" prowadząca do wyzwolenia nie powinna być ignorowana przez podmiot objawienia, jeżeli już się pojawiła.
Nie jestem mędrcem. Jedynie skromnie zauważyłem, że "myśl" prowadząca do wyzwolenia nie powinna być ignorowana przez podmiot objawienia, jeżeli już się pojawiła.
Dostojewski
Dostojewski
- lczerwosz
- Administrator
Prowadzicie tu publicznie intymną rozmowę, więc aż głupio się wcinać.
Wyzwolenie to utopia. Nie będę tego dowodzić, ale chodziłem na historię i religię, żyłem w PRL-u. Raczej punkt 4 z listy Eki, na pewno nie 1-3.
Szkoda poświęcić wyzwoleniu myśl nawet jedną.
Lepiej się skupić na ciężkich i znojnych bzdurach prowadzących do...
Chyba do wyzwolenia, bo jakaś nagroda się należy.
Chyba żeby nie.
Ach, przyjdzie po prostu zdechnąć.
Wyzwolenie to utopia. Nie będę tego dowodzić, ale chodziłem na historię i religię, żyłem w PRL-u. Raczej punkt 4 z listy Eki, na pewno nie 1-3.
Szkoda poświęcić wyzwoleniu myśl nawet jedną.
Lepiej się skupić na ciężkich i znojnych bzdurach prowadzących do...
Chyba do wyzwolenia, bo jakaś nagroda się należy.
Chyba żeby nie.
Ach, przyjdzie po prostu zdechnąć.
- Josef Hosek
Ja też żyłem w PRL-u. Do tego lubię wino i kobietę, która raz na czas powie: " A teraz zerżnij mnie, jak jeszcze nikt mnie nie zerżnął".
Ten, który podąża ścieżką wyzwolenia, wcale nie ma łatwego życia. W niektórych systemach religijnych wskazane jest budzić się o trzeciej w nocy i są zajęcia: praca na polu, budowa, sprzątanie świątyni, czytanie ciężkich do zrozumienia, grubych tomów itd.
A spać w dzień nie dadzą.
lczerwosz, rockendrollowcu, dzięki za komentarz, chociaż w ogole nie zgadzam się z Tobą.
Wygląda na to, że tabakiera ma rację...
Ten, który podąża ścieżką wyzwolenia, wcale nie ma łatwego życia. W niektórych systemach religijnych wskazane jest budzić się o trzeciej w nocy i są zajęcia: praca na polu, budowa, sprzątanie świątyni, czytanie ciężkich do zrozumienia, grubych tomów itd.
A spać w dzień nie dadzą.
lczerwosz, rockendrollowcu, dzięki za komentarz, chociaż w ogole nie zgadzam się z Tobą.
Wygląda na to, że tabakiera ma rację...
Dostojewski
Dostojewski