stygmaty

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
abandon
Re: stygmaty

#11 Post autor: abandon » 29 mar 2017, 12:50

eka*, cieszy, że zaintrygował :) Witaj :)
Wszystko jest oparte na wierze, a to w siły nadprzyrodzone, a to w dobre działanie rządzących, zatem można być niedowiarkiem, czy też w opozycji do przyjętych metod działania, jak i narzucania woli :)

jaguar*, a cóż za magnetyczny autor, a jak mu miło, że zdołał przyciągnąć :) Witam :) Może i przewałkowano, ale pisząc, próbujemy wyrazić swoje zdanie na nurtujący nas temat, może nawet w ten sposób bliżej się poznajemy... A głównie chodzi o wolną wolę, która zdaje się być jedynie sloganem, ponieważ prawie wszystko jest narzucone, poprawnością, obyczajem, wymogami otocznia, światopoglądu etc...
Miłego dna życzę:)

lczerwosz*, zapewne masz rację, jak to powiadają w kupie siła, tylko że człowiek zaczyna się dusić i oponować przed ograniczaniem wolności. Świadome wybory. Nie mam nic przeciwko śpiewaniu w chórze, ale niech to będzie chór wybrany przeze mnie :)

Ava*, miło Cię widzieć :) Czyżbyś nie znalazła swojego miejsca w Internetowej przestrzeni? :) Że też autor przyciąga, a nie jego dzieło* :P
Mechanicznie niech sobie kreślą roboty, mnie wmówili, żem ci homo sapiens i tego się trzymam jak tonący rekina :)
Miłego dnia życzę i do zaś :)

Henryk VIII*, jak to z klimatami bywa, jedni wolą lasy tropikalne, inni Dolinę Chochołowską, a autor wybierze zadowolenie, gdy coś trafi do czytelnika :) :vino:
Dziękuję.
Piszę, kiedy nie mam nic do powiedzenia.

Awatar użytkownika
jaguar

#12 Post autor: jaguar » 29 mar 2017, 19:21

Autor przyciągnął, bo Autor ciekawie pisze :) Prawda, prawda z tymi wyborami. Ograniczeni jestesmy z kazdej strony, ale możliwosc wyboru niby jest. A moze to takie małe kłamstewko...Mamy swiadomosc dobra i zła i na tej bazie mozemy wybierac do woli. Ale czy rzeczywiście do woli? Miłość np. jest dobrem, a czy zawsze jej wybór jest dobrem? Wiele takich paradoksów w zyciu. Trzeba życ :) A co do internetowej przestrzeni poetyckiej, to wybrałam osme pietro, bo w wierszach mozna wybierac a i opiniodawcy, widać, komentują wiersze dosyć obiektywnie, nie dostrzegam klik, ani układów. No i trzeba w końcu poodychać swieżym powietrzem ;) Jak tkwi się w jednym miejscu, to sam wiesz czym to grozi :) Miło Was widzieć, Abandon i Ava :)

Ava

#13 Post autor: Ava » 31 mar 2017, 17:07

abandon pisze:Ava*, miło Cię widzieć Czyżbyś nie znalazła swojego miejsca w Internetowej przestrzeni? Że też autor przyciąga, a nie jego dzieło* :P
Długo szukałam... ale nie bedę się rozgadywała pod wierszem. Twoją sugestię też brałam pod uwagę :)

Co do autora, to za nim idą wiersze :ok:

Awatar użytkownika
abandon

#14 Post autor: abandon » 31 mar 2017, 17:36

jaguar*, zaraz obrosnę w piórka :) Tak, zmiana klimatu czasem dobrze robi, ważne, żeby trafić na dobrą strefę klimatyczną ;) Odwzajemniam miłe widzenie :)

Ava*, no cóż, nie będę za ani przeciw, czyli ani nie namawiam ani nie odradzam, jestem neutralny :)
Sama widzisz, łażą za mną jak psiny i ani się od nich uwolnić ;)
Pozdrawiam :)

imre

#15 Post autor: imre » 02 kwie 2017, 14:13

W jakiś sposób wszyscy jesteśmy naznaczeni.. przez innych. Dobrze jeśli w swojej dojrzałości będziemy potrafili dokonać właściwych wyborów, ustosunkować się to tych dokonanych przez innych.

Bardzo trafnie napisany wiersz

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
abandon
stygmaty

#16 Post autor: abandon » 13 lis 2017, 19:25

Dzięki imre, o nic innego nie chodzi, a jedynie o świadomy wybór :)

Marcin Sztelak

stygmaty

#17 Post autor: Marcin Sztelak » 13 lis 2017, 21:49

I wciąż nie pytają o zgodę, bojąc się odpowiedzi. Świadomość boli, nie tylko świadomych.
Mocny wiersz.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
abandon
stygmaty

#18 Post autor: abandon » 13 lis 2017, 22:19

Dziękuję Marcinie. Ubezwłasnowolniona wola wola...

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”