świtaniec III
-
świtaniec III
wyrównanie
kontury budynków dyscyplinują światło
flirtuje przesypuję się po krawędziach dachów
zdradzam ją na kwietniowej zieleni
Krysia grzebie na półkach sklepowych
nigdy nie przestanę być pisklakiem
kontury budynków dyscyplinują światło
flirtuje przesypuję się po krawędziach dachów
zdradzam ją na kwietniowej zieleni
Krysia grzebie na półkach sklepowych
nigdy nie przestanę być pisklakiem
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2017, 14:35 przez witka, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bój się snów, dzielić się tobą nie będę. - Eka
- teo
Re: świtaniec III
Tego wiersza nie rozumiem. Zbyt hermetyczny, jak sądzę.
Teo
Teo
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik
-
jest prosty jak płacenie za zakupy kartą od cyganki
- teo
No właśnie, taki jest ten wiersz.witka pisze:jest prosty jak płacenie za zakupy kartą od cyganki
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
-
Coraz bardziej Leśmianowski się robisz, Witka. I trochę Barańczakowy :) Skąd bierzesz te odjechane metafory? Świetnie wplatasz w to folkloryzmy.
Tworzysz własną poetykę z Krysią w tle - to mi się bardzo podoba i czuję to. Bo jest u Ciebie mądrość ludu i mędrca szkiełko i oko. Może właśnie dlatego tak często cisza zalega pod Twoimi wierszami...
Ja zawsze czytam, ale boję się komentować - słabo znam się na poezji, jak prosta kobita, przyziemna...
Tworzysz własną poetykę z Krysią w tle - to mi się bardzo podoba i czuję to. Bo jest u Ciebie mądrość ludu i mędrca szkiełko i oko. Może właśnie dlatego tak często cisza zalega pod Twoimi wierszami...
Ja zawsze czytam, ale boję się komentować - słabo znam się na poezji, jak prosta kobita, przyziemna...
-
Nie sądzę, że jesteś prosta kobita.
Jeżeli masz dwa sutki , nawet na sadzonych jajach , to już nie trzeba żreć kamieni.
Jeżeli masz dwa sutki , nawet na sadzonych jajach , to już nie trzeba żreć kamieni.
-