konkurs jednego wiersza - głosowanie

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
JSK

Re: konkurs jednego wiersza - głosowanie

#41 Post autor: JSK » 01 lut 2012, 13:43

Moim zdanie "al z krainy os" ma rację.

Jasność od początku była, wiersze widniały, każdy miał niczym nie wzbronioną możliwość wzięcia udziału w głosowaniu. Mało głosujących było, niemniej z tych głosów które padły, jasno się kolejność wyłoniła.
"Zrzekanie się", "przekazywanie" itp, jawi mi się jak scenki teatralne.
Oczywiście - Organizatorom, Administracji ba, nawet "publiczności" (głosującym) przysługuje możliwość ufundowania własnej nagrody za "coś tam", komuś tam itp.
Niemniej wyniki głosowania są czytelne. I basta.

Pozdrawiam.

Nilmo

#42 Post autor: Nilmo » 01 lut 2012, 15:00

Przepraszam za zamieszanie. Ja brałem cały konkurs za fajną i pożyteczną zabawę i myślałem że w taki sposób to zakończymy. Po co to całe posądzanie o scenki teatralne?
Lubię Kraba, pomimo licznych moich z nim starć i chciałbym żeby miał miłą pamiątkę z forum i po mnie. Mi naprawdę wystarczy satysfakcja z miłej zabawy.
Druga miniaturka to naprawdę wspaniała nagroda na przyszły konkurs. Szkoda jej.
Nie zamierzałem mieszać w klasyfikacji, a uczciwie ukazałem jedynie fakt jak to wygląda z mojej strony.
Myślę że i dla Kraba nie ważne jest miejsce, a to że wiersz spotkał się z uznaniem.
Pomimo niskiej frekwencji, nadal myślę że to dobra i pouczająca sprawa z tymi konkursami, bo poznajemy gusta odbiorców mając niejako gwarancję uniknięcia kumoterskich bądź złośliwych opinii, które
potrafią przyklejać się do nicków. I to jest dla mnie najważniejsze.
Mam tylko nadzieję że następnym razem uda się zachęcić więcej osób do wzięcia udziału. Przecież to wspaniała okazja by oceniali wiersze a nie nas.
Ludzie bawmy się! Życie jest za krótkie na pierdoły. :vino: :vino: :vino:

Kiedyś oglądałem zawody w których wygrał słabo dysponowany Marti Schmitt, z będącym tego dnia w świetnej formie Małyszem. Wielu kibiców psioczyło na wiatr który nie dał szans lepszemu Małyszowi.
I nikt ich za to własne zdanie nie winił pomimo iż było niezgodne z werdyktem jury.
Jaśniej chyba nie można?
Ostatnio zmieniony 01 lut 2012, 16:25 przez Nilmo, łącznie zmieniany 1 raz.

e_14scie

#43 Post autor: e_14scie » 01 lut 2012, 15:19

JSK pisze:Moim zdanie "al z krainy os" ma rację.

Jasność od początku była, wiersze widniały, każdy miał niczym nie wzbronioną możliwość wzięcia udziału w głosowaniu. Mało głosujących było, niemniej z tych głosów które padły, jasno się kolejność wyłoniła.
"Zrzekanie się", "przekazywanie" itp, jawi mi się jak scenki teatralne.
Oczywiście - Organizatorom, Administracji ba, nawet "publiczności" (głosującym) przysługuje możliwość ufundowania własnej nagrody za "coś tam", komuś tam itp.
Niemniej wyniki głosowania są czytelne. I basta.

Pozdrawiam.
a Ty JSK oddałeś swój głos, bo nie mogę znaleźć?
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
Miladora

#44 Post autor: Miladora » 01 lut 2012, 17:49

Nilmo pisze:Lubię Kraba, pomimo licznych moich z nim starć i chciałbym żeby miał miłą pamiątkę z forum i po mnie.
Nilmo pisze:Myślę że i dla Kraba nie ważne jest miejsce, a to że wiersz spotkał się z uznaniem.
Też tak myślę. :)
A teraz Panowie rozdzielcie między siebie, kto chce który obrazek, bo to nie moja nagroda, tylko malarza sponsorującego konkurs, który podjął taką właśnie decyzję. :)
I proszę o podanie namiarów na pw.

Gratuluję ponownie obu Panom, a także wszystkim pozostałym uczestnikom. :vino:
Zawsze tkwi we mnie coś,
co nie przestaje się uśmiechać.

(Romain Gary - Obietnica poranka)

Awatar użytkownika
Dante

#45 Post autor: Dante » 01 lut 2012, 18:24

Miladora pisze:A teraz Panowie rozdzielcie między siebie, kto chce który obrazek, bo to nie moja nagroda, tylko malarza sponsorującego konkurs, który podjął taką właśnie decyzję.
I proszę o podanie namiarów na pw.
No i nareszcie konkretna i dobra decyzja, brawo :ok:
Nie wiem tylko czemu komuś (z pewnością nie był to Nilmo) zależało, aby "pomieszać" nieco. :down:
Co partaczowi zajmie trzy strony,
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści
;-)

JSK

#46 Post autor: JSK » 01 lut 2012, 19:29

e_14scie pisze:a Ty JSK oddałeś swój głos, bo nie mogę znaleźć?
Nie oddałem, bo mi "umknęło". :((

stary krab

#47 Post autor: stary krab » 01 lut 2012, 20:06

Kochani,

czasem jest taki dzień. Rano zapoznałem się z wynikami i pierwszym wpisem Nilmo. Musiałem odejść od kompa. Teraz napisałem prawie elaborat i ... zginął w cyberprzestrzeni. Krab jest stary, nie żartuję. Więc żeby znów nie zgubić tekstu - tylko skrótami.

1/ Nilmo gratuluję serdecznie. Twój wiersz najbardziej mi się spodobał i byłem rad, że wielu oceniło podobnie.
Niepotrzebne te gesty, jest tak właśnie
Myślę że i dla Kraba nie ważne jest miejsce, a to że wiersz spotkał się z uznaniem.
Przecież w poprzednim konkursie byłem dopiero piąty. I w tymmiejscu:

2/ Dziękuję wszystkim, którzy na mój wiersz zagłosowali. Ani on piękny, ani budujący. No ale, trudno żebym pisał teksty o podrywaniu. Kłaniam się nisko i serdecznie dziękuję.

3/Gratuluję też Gloinnen i Adamowi, którzy tuż obok stanęli na pudle.

2/Najserdeczniej dziękuję pomysłodawcy i ORGANIZATOROM konkursu. Wiem, że to kłopotliwe i pracochłonne przedsięwzięcie, ale cenię je najbardziej za to, że przyczynia się do integracji naszej piętrowej społeczności. A w starym krabie wskrzesza resztki ambicji, żeby jeszcze coś z siebie wykrzesać. Nagrody miłe, ale nie są najważniejsze. Nawet mam pewne wyrzuty, bo ktoś to ze swoich finansuje.

Dobrej nocy życzę.

Władysław

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#48 Post autor: skaranie boskie » 01 lut 2012, 20:56

Dante pisze:Nie wiem tylko czemu komuś (z pewnością nie był to Nilmo) zależało, aby "pomieszać" nieco.
Uwierz Dante, że nie zależało.
Przyznaję się do działania sprawczego całego zamieszania.
Chyba niewłaściwie odebrałem słowa Nilmo i nie chciałem sam decydować o ich słuszności. Stąd pomysł ankiety.
Później się z tego niedorzecznego pomysłu wycofałem.

Przepraszam za zamieszanie.
W chwili obecnej trwają ustalenia końcowe organizatorów. Mam nadzieję dziś jeszcze podać do wiadomości końcowe wnioski. Na pewno zmienimy regulamin kolejnych konkursów.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
Liliana

#49 Post autor: Liliana » 01 lut 2012, 21:22

Serdeczne gratulacje dla Zwycięzców (świetne wiersze!) :rosa:
oraz podziękowania dla Organizatorów przesyłam :rosa:

e_14scie

#50 Post autor: e_14scie » 02 lut 2012, 0:23

JSK pisze: każdy miał niczym nie wzbronioną możliwość wzięcia udziału w głosowaniu. Mało głosujących było

o to to :jez:

każdy otrzymał info na PW z przypomnieniem i zachętą, a co najciekawsze, ani jedna wiadomość nie pozostała w skrzynce, czyli wszyscy odebrali. :) :)
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

ODPOWIEDZ

Wróć do „KONKURSY”