czy tamten mężczyzna czyta twoje wiersze
- teo
Re: czy tamten mężczyzna czyta twoje wiersze
Dołączę się do chóru. To piękny wiersz.
pozdrawiam
teo
pozdrawiam
teo
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik
Tadeusz Makowski – Pamiętnik
- Mchuszmer
Pisaliśmy równo, Ewo :-) No jakże mógłbym nie opublikować, dla takich komentarzy.
Ależ trafnie, satysfakcja, jakkolwiek by nie było; także z tego "przejścia poza siebie", częściowo i ratunku dla podmiotu.
Heh, też najwolę tę strofę, to miał być taki szczytowy rejestr, choć bałem się popadnięcia w patos, ale chrzanić, patos jest ludzki:-P
Sprawiedliwość liryczna, ha, to jest niezłe! Dziękuję pięknie.
Wow, Teo - dzięki. Pozdrawiam serdecznie :-)
Ależ trafnie, satysfakcja, jakkolwiek by nie było; także z tego "przejścia poza siebie", częściowo i ratunku dla podmiotu.
Heh, też najwolę tę strofę, to miał być taki szczytowy rejestr, choć bałem się popadnięcia w patos, ale chrzanić, patos jest ludzki:-P
Sprawiedliwość liryczna, ha, to jest niezłe! Dziękuję pięknie.
Wow, Teo - dzięki. Pozdrawiam serdecznie :-)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2017, 11:39 przez Mchuszmer, łącznie zmieniany 1 raz.
mchusz, mchusz.
-
Podmiotem jest wycinek ogólnie pojmowanego życia.
Czymże byłoby nasze istnienie bez podatności na takie przerzuty.
Przedostatnia strofa najlepsza.
Czytam tam pochylnię nocy.
Twój wiersz powinien każdemu z nas dawać podstawy wiary w sens pisania i czytania.
Czymże byłoby nasze istnienie bez podatności na takie przerzuty.
Przedostatnia strofa najlepsza.
Czytam tam pochylnię nocy.
Twój wiersz powinien każdemu z nas dawać podstawy wiary w sens pisania i czytania.
Nie bój się snów, dzielić się tobą nie będę. - Eka
- eka
- Moderator
Telepatia jak nic:)
------------------------------------------------------------
Sztolnia nocy - kurczę, jak ja zazdroszczę Ci tej dopełniaczówki, jej podrzeczywistości niewymiernej.

------------------------------------------------------------
Sztolnia nocy - kurczę, jak ja zazdroszczę Ci tej dopełniaczówki, jej podrzeczywistości niewymiernej.

Rzadko zaglądam na forum, ale nie sposób powstrzymać się od emocji, jakie wzbudza twój wiersz.
- tetu
Dużo już zostało powiedziane, dołączam zatem do zasłużonych pochwał, bo to kawał pięknej, subtelnej liryki. Wszystko jest tutaj wyważone i z wielką gracją podane czytelnikowi. Gratuluję Szymon taktu i delikatności jaką posługujesz się w przekazie. Piękny wiersz.
O "czy by - gdyby" była już mowa zatem nie będę, zresztą nie mam pomysłu.
a to i tak niuansik, pozdrawiam

O "czy by - gdyby" była już mowa zatem nie będę, zresztą nie mam pomysłu.

- Nula.Mychaan
o kurcze, kurcze kurcze, chciałoby się zacytować Asa z wzoru komentarza doskonałego, ale bez wykreślania
Kupiłeś mnie każdym słowem.
Szkoda że nie ma tutaj ulubionych.
Absolutnie piękny
Biję pokłony

Kupiłeś mnie każdym słowem.
Szkoda że nie ma tutaj ulubionych.
Absolutnie piękny
Biję pokłony

Może i jestem trudną osobą,
ale dobrze mi z tym,
a to co łatwe jest bez smaku, wyrazu i znaczenia
ale dobrze mi z tym,
a to co łatwe jest bez smaku, wyrazu i znaczenia
- Mchuszmer
Witko, ta definicja mi się podoba:-)
Twoja pochylnia jest bardzo niemojsza, ale fakt, potencjał metaforyczny ma.
Dzięki za, no wiesz.
Ewo, heh, no lubię ją, i to ważny sygnał dla mnie, bo w końcu dopełniaczówek powinniśmy się może nie wystrzegać całkowicie, ale bać chyba ze względu na ich prostotę, kojarzącą się z chodzeniem na skróty, dlatego potrzeba im świeżości.
"jej podrzeczywistości niewymiernej" - o, zwłaszcza to cieszy, dzięki.
Żakote, o, miło:-) Cóż powiedzieć - może to, że doceniłem znaczenie zaimków, no, w pewnych formach przekazu? Mówię dziś ze skruchą (jeśli wiesz i pamiętasz, co mam na myśli :-) ). Dziękuję.
Tetu, heh, nie martw się, czasem zmieniam wiersze po naprawdę długim czasie (znaczy długim jak na moje pisanie).
Dziękuję za te słowa, nic więcej nie powiem, żeby nie było widać, jak mnie cieszą:-P
Nula, wszelki duch,
hehe, lepiej nie;-). Faktycznie chyba nie ma tu takiej zakładki, choć są tomiki autorów, gdzie można łatwiej znaleźć tekst.
No, już, już, znaczy dziękuję:-).
To będzie razem

Twoja pochylnia jest bardzo niemojsza, ale fakt, potencjał metaforyczny ma.
Dzięki za, no wiesz.
Ewo, heh, no lubię ją, i to ważny sygnał dla mnie, bo w końcu dopełniaczówek powinniśmy się może nie wystrzegać całkowicie, ale bać chyba ze względu na ich prostotę, kojarzącą się z chodzeniem na skróty, dlatego potrzeba im świeżości.
"jej podrzeczywistości niewymiernej" - o, zwłaszcza to cieszy, dzięki.
Żakote, o, miło:-) Cóż powiedzieć - może to, że doceniłem znaczenie zaimków, no, w pewnych formach przekazu? Mówię dziś ze skruchą (jeśli wiesz i pamiętasz, co mam na myśli :-) ). Dziękuję.
Tetu, heh, nie martw się, czasem zmieniam wiersze po naprawdę długim czasie (znaczy długim jak na moje pisanie).
Dziękuję za te słowa, nic więcej nie powiem, żeby nie było widać, jak mnie cieszą:-P
Nula, wszelki duch,
hehe, lepiej nie;-). Faktycznie chyba nie ma tu takiej zakładki, choć są tomiki autorów, gdzie można łatwiej znaleźć tekst.
No, już, już, znaczy dziękuję:-).
To będzie razem

mchusz, mchusz.
- mawo
Moją opinię znasz - piękny wiersz, wzruszający i przekonujący w swojej prostocie. Oswoiłam się z pierwszym wersem 

- Mchuszmer
Przekażę mu :-) (a ja usunąłem wiesz-które "twoje", choć z innych względów), dziękuję Małgosiu

mchusz, mchusz.