Rekurencja
- biegnąca po fali
Re: Rekurencja

i przeszłość
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
-
Nie zawsze da się wrócić, a może wogóle się nie da... Ciekawy, bolesny wiersz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- alchemik
Rekurencja. W tym przypadku określenie siebie przez siebie.
Powroty, które jednak nie upraszczają.
To jest raczej rekurencja odbicia lustrzanego w kolejnych nieskończonych lustrach.
Pozwoliłem sobie tylko na interpretację tytułu, bowiem sam wiersz chyba dostatecznie już został pod tym względem przedstawiony.
Podoba mi się ten niesamowity klimat w jakim przedstawiasz bohaterkę bliską Ci emocjonalnie.
Jerzy
Powroty, które jednak nie upraszczają.
To jest raczej rekurencja odbicia lustrzanego w kolejnych nieskończonych lustrach.
Pozwoliłem sobie tylko na interpretację tytułu, bowiem sam wiersz chyba dostatecznie już został pod tym względem przedstawiony.
Podoba mi się ten niesamowity klimat w jakim przedstawiasz bohaterkę bliską Ci emocjonalnie.
Jerzy
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Miłość sprawia, że umysł sam sobie tworzy konflikt serologiczny.
Zaczyna wytwarzać przeciwciała na własne ja.
Ile kosztuje antidotum na miłość? Bo mnie zostało trochę już tylko. Malutko. Wystarczy?
Zaczyna wytwarzać przeciwciała na własne ja.
Ile kosztuje antidotum na miłość? Bo mnie zostało trochę już tylko. Malutko. Wystarczy?
- tetu
"Miłość sprawia, że umysł sam sobie tworzy konflikt serologiczny"
Czyli, że co? Sami szukamy dziury w całym?
Przeciwieństwa się przyciągają, ale to od nas zależy, czy niezgodność jest do przełknięcia i będzie motywacją do budowania i kompromisów, czy też zrujnuje i zdołuje.
Masz antidotum na miłość Hal? Nie wierzę:)
Stello, przepraszam muszę nadrobić czytanie Twoich utworów i obiecuję poprawę:)
Wtulając się w ten Dąb peelka nawiązuje kontakt z przyrodą i prawami jej natury. Stąd też niepokorne żywioły, które w niej drzemią. Na jej łonie bowiem czuje się najlepiej i najbezpieczniej, swoją energię oddając w zamian.

Czyli, że co? Sami szukamy dziury w całym?

Przeciwieństwa się przyciągają, ale to od nas zależy, czy niezgodność jest do przełknięcia i będzie motywacją do budowania i kompromisów, czy też zrujnuje i zdołuje.
Masz antidotum na miłość Hal? Nie wierzę:)
Stello, przepraszam muszę nadrobić czytanie Twoich utworów i obiecuję poprawę:)
Wtulając się w ten Dąb peelka nawiązuje kontakt z przyrodą i prawami jej natury. Stąd też niepokorne żywioły, które w niej drzemią. Na jej łonie bowiem czuje się najlepiej i najbezpieczniej, swoją energię oddając w zamian.
No właśnie. Na chwilę, a potem? Trzeba wrócić do mętnej rzeczywistości, czy uda się wrócić do samej siebie? raczej trudno, chyba że pod lir znajdzie wsparcie i oparcie w relacjach ze swoim partnerem, jeśli go brakuje marne szanse.Stella pisze:półżywa
oplatam cię ciasno
i na chwilę
mamy jeden puls
Ogromna chęć powrotu do tego za czym się tęskni. Dla mnie to nie tylko międzyludzkie relacje, to także powrót do miejsc i obrazów które w nas wrosły. Bardzo ładny wiersz.Stella pisze:dokądkolwiek
pobiegnę
rozpoznam kiedy mnie zawołasz
którymś z wielu imion

Rekurencja
Szkoda, że wyjaśniłaś kim jest Pan Dąb, bo taka miałam fajną własna interpretacje...! 
Dla mnie to piękny wiersz, dojrzały, zdradzający Autorkę, która nie płytko spogląda i w głąb i na zewnątrz.
No i niesamowita wrażliwość - również ta poetycka.
Moje uznanie :

Dla mnie to piękny wiersz, dojrzały, zdradzający Autorkę, która nie płytko spogląda i w głąb i na zewnątrz.
No i niesamowita wrażliwość - również ta poetycka.
Moje uznanie :