Miro, nie przekonałeś mnie tym stwierdzeniem:) Piszesz dla wszystkich, i tych którzy Cię znają i całej reszty.mirek13 pisze:Tetu, kto mnie zna, wie co oznaczają te rwane wersy. Wiedzą też jak ważna jest ta "Kurwa".
Wiersz powinien płynąć. Wypuszczony na szerokie wody ma dopłynąć do portu, gdzie Ci wszyscy którzy Cię znają, bądź też nie, będą czekać.
Mówią żeby nie utożsamiać peela z autorem. Zgadzam się z tym, ale wrażliwość i inne rzeczy określają autora. Fakt, nie znam Cię osobiście, ale czytając Twoje wiersze nakreśliłam sobie pewien wizerunek. Zatem mogę powiedzieć że Cię znam:)
Ktoś kiedyś powiedział:
"Pokaż mi swój wiersz, a powiem Ci kim jesteś". Coś w tym jest Miro.
Ten wiersz w moim odczuciu (ale to subiektywna ocena) zatonął, tylko z powodu tego, że nie postarałeś się być zrozumiany przez wszystkich.
biegnąca po fali pisze:Nie bronię ani wiersza ani Mirka. Raczej wolności słowa. I mogłabym
przytoczyć kilka przykładów odnośnie zachowań przedmówców,
ale przecież siebie nikt nie widzi. W swoich oczach każdy jest cacy,
to inni są be.
Ewo, oczywiste jest to że swojego się nie widzi, ale po to właśnie są komentarze w których wolność słowa chyba też obowiązuje? Nie bardzo rozumiem ten fragment Twojej wypowiedzi:
Ja nie mówię tutaj o żadnych zachowaniach, ani o tym że Mirek jest be.biegnąca po fali pisze: I mogłabym
przytoczyć kilka przykładów odnośnie zachowań przedmówców,
Wyraziłam swoją opinię na temat wiersza, który przeczytałam, a nie na temat autora, tyle, a może aż tyle, sama już nie wiem:(