Zrządzenie
-
Re: Zrządzenie
Wszystkich nie da się zadowolić, ile osób tyle opinii, a świat i postaci stwarzane przez autorów nie zawsze są realne. Sama zwróciłam Ci na to uwagę, ale z drugiej strony patrząc - nic nie musi być takie idealnie rzeczywiste i poukładane.
Drogi Autorze, bajaj dalej opowieści dla swojej i wielu czytelników przyjemności.
Pozdrawiam.
Drogi Autorze, bajaj dalej opowieści dla swojej i wielu czytelników przyjemności.
Pozdrawiam.
- abandon
viola*, tak na prawdę tylko autor wie, komu i co chciałby przekazać, czy postać jest realna, czy w makijażu, a na ile mu się udało, to już inna sprawa.
Nie mówiłem o tym, bo nie ma znaczenia, że to moja pierwsza nieśmiała próba pisania prozy, zatem raczej słucham, niż mówię i na pewno nie ma być to tekst pisany pod publiczkę.
Pozdrawiam
Nie mówiłem o tym, bo nie ma znaczenia, że to moja pierwsza nieśmiała próba pisania prozy, zatem raczej słucham, niż mówię i na pewno nie ma być to tekst pisany pod publiczkę.
Pozdrawiam

Piszę, kiedy nie mam nic do powiedzenia.
Debiut możesz zaliczyć do udanych.
Ale na przyszłość trochu się opanuj z tymi zdaniami wielokrotnie złożonymi, błaaagam...
:rosa:
Ale na przyszłość trochu się opanuj z tymi zdaniami wielokrotnie złożonymi, błaaagam...
:rosa:
-
Abandon, po części masz rację, że autor pisze pod konkretnego odbiorcę, ale należy również zdobywać nowych czytelników, co jest naturalne i prawidłowe. W tym celu uczymy się przkazywać swoje myśli i malować obrazy słowem, co nie jest już proste. To, co nam się wydaje oczywiste, dla czytelnika takim nie jest. Autor wszystko "widzi" w głowie, odbiorca oczekuje jasnego przekazu, aby mógł stworzyć własną wizję i zapewne komentującym o to chodzi.
Przepraszam za mądrzenie się i gratuluję debiutu.
Pozdrawiam.
Przepraszam za mądrzenie się i gratuluję debiutu.

Pozdrawiam.
- abandon
Halmar*, przecież się ograniczałem z długością zdań. Czasem lubię być przekorny, a już pisałem zdania stronicowe...
Dobra, żartuję, pomyśli się
violka*, to uniwersalne mądrzenie, czyli przyswajalne
Wiedzieć, a umieć wykorzystać wiedzę... Poza tym, to pewnie kwestia rutyny, żeby nie powiedzieć talentu, a ja tylko piszę.
Dziękuję i pozdrawiam Panie
Dobra, żartuję, pomyśli się

violka*, to uniwersalne mądrzenie, czyli przyswajalne

Dziękuję i pozdrawiam Panie

- mirek13
Jeśli pierwsza proza, to odejmuję trochę punktów ujemnych. Niemniej ten kawałek jest dokładnie jak Twoja poezja.
Głównie gładki.
Głównie gładki.

- refluks
Cóż autor winny, że mirek13 w wieku dziesięciu lat nie był erudytyczny i elokwentny, zdolny toczyć zdania krągłe jak jabłuszka i nie wierzy, że ktoś taki mógł być, co komunikuje w niskim lotem fochowatym tonie.mirek13 pisze:Pozostaje jedno wyjście. Urodziłem się jako emocjonalny i intelektualny debil. Nie wychowywał mnie nikt (Że byli to nauczyciele, to plotki straszne), więc nigdy bym nie był taki mądry w tym wieku.
Ja taki byłem i dlatego wierzę, że znalazł się mnie podobny.
Padaj ze śmiechu lub stratyfikuj mnie dowolnie – zarówno mi jedno, bo nie dbam o zdanie mirkówczynastych.mirek13 pisze:Wiesz Refluks, tak się składa, że jestem z tego samego pokolenie. Podobne umiejętności posiadałem i też byłem zapisany do biblioteki dla dorosłych. Ale jeśli chcesz mi wcisnąć, że w związku z tym byłeś tak kompleksowo moralnie ukształtowany i posiadałeś umiejętność wygłaszania do rodziców w tym wieku, tak budujących mów, to albo padnę ze śmiechu, albo zaliczę cię do tej kategorii mutantów, co Zbysio.
Stworzył się tu offtop (w mojej opinii wart odrębnego wątku), do którego się przyczyniłem.
Za co gospodarza tematu serdecznie przepraszam.
- abandon
mirek13*, o, minusy dodatnie, to już coś.
Nie zawsze ten, kto głośniej mówi, ma patent na rację, ale zawsze Twój komentarz stara się udowodnić wyższość świąt Wielkanocy, tylko zmartwychwstałego nie widać. Przecież nieraz mogłem powiedzieć, że Twoja poezja nie powala, ale czy ja wyglądam na Euterpe, żeby wiedzieć, czym kogo obdzielić? Po co komu diament, jak potrzebuje napalić w piecu. Wszystko jest względne jak teoria Einsteina, a wtedy trudno dostrzec, kto na kogo patrzy z góry.
Życzę znalezienia drogi, bo jak już pisałem, na razie tylko kolejne stanowisko archeologiczne.
refluks*, spoko, lubię wiedzieć, co kto myśli.
Pozdrawiam
Nie zawsze ten, kto głośniej mówi, ma patent na rację, ale zawsze Twój komentarz stara się udowodnić wyższość świąt Wielkanocy, tylko zmartwychwstałego nie widać. Przecież nieraz mogłem powiedzieć, że Twoja poezja nie powala, ale czy ja wyglądam na Euterpe, żeby wiedzieć, czym kogo obdzielić? Po co komu diament, jak potrzebuje napalić w piecu. Wszystko jest względne jak teoria Einsteina, a wtedy trudno dostrzec, kto na kogo patrzy z góry.
Życzę znalezienia drogi, bo jak już pisałem, na razie tylko kolejne stanowisko archeologiczne.
refluks*, spoko, lubię wiedzieć, co kto myśli.
Pozdrawiam

Proszę, proszę, abandon pisze prozę
Poczytam jutro, bo dziś się tylko rozejrzałam, a późno już.
Pozdrawiam

Poczytam jutro, bo dziś się tylko rozejrzałam, a późno już.
Pozdrawiam