Pozdrawiam.
Nula.Mychaan pisze: ↑17 wrz 2017, 21:22Sorry Litek, ale kompletnie nie rozumiem.
Usiłuję się dopatrzeć tego przesłania o którym piszesz.
Według mnie to bardzo hermetyczny tekst.
Nie widzę powiązań miedzy wersami,
np co rozumiesz przez krawędź pierwiastka ,do tego malującej niszę wytwórczą rzutu przerobowego?
Jest to bardzo hermetyczny wiersz, tylko dojrzali poeci mogą odczytać przesłanie.Nula.Mychaan pisze: ↑17 wrz 2017, 21:22Sorry Litek, ale kompletnie nie rozumiem.
Usiłuję się dopatrzeć tego przesłania o którym piszesz.
Według mnie to bardzo hermetyczny tekst.
Nie widzę powiązań miedzy wersami,
np co rozumiesz przez krawędź pierwiastka ,do tego malującej niszę wytwórczą rzutu przerobowego?
Chiny są wielkieelka pisze: ↑15 wrz 2017, 17:18Mój instynkt mi podpowiada, że za chiny tego nie pojmę, pewnie to przez małostkowość...
Droga Nula.Mychaan, ten wiersz nie ma żadnego sensu ani przesłania . Coraz częściej tego typu ,,twórczość ''publikują współcześni poeci.Nula.Mychaan pisze: ↑18 wrz 2017, 11:23Litek nie należę do początkujących, z poezją mam do czynienia od bardzo wielu lat, nie mówię tylko o klasykach, ale o współczesnej poezji.
Jednak hermetyczność powinna mieć swoje granice, bo okaże się że jest czytelna tylko dla autora, a chyba nie o to chodzi.
Tak naprawdę nie wyjaśniłeś mi tego o co pytałam.
Nie potrafisz mi tego wyjaśnić?
Więc opublikowałeś go nie w tym dziale, powinien być w ekstremalnych, nie poszukiwałabym w nim sensu.litek pisze: ↑18 wrz 2017, 11:39ten wiersz nie ma żadnego sensu ani przesłania . Coraz częściej tego typu ,,twórczość ''publikują współcześni poeci.
Nula.Mychaan pisze: ↑18 wrz 2017, 11:46Więc opublikowałeś go nie w tym dziale, powinien być w ekstremalnych, nie poszukiwałabym w nim sensu.litek pisze: ↑18 wrz 2017, 11:39ten wiersz nie ma żadnego sensu ani przesłania . Coraz częściej tego typu ,,twórczość ''publikują współcześni poeci.
Chociaż nawet w ekstremalnych wiersz powinien nieść jakąś treść, bo inaczej jest tylko zlepkiem fraz.
Masz rację, postaram się drugim razem tak zrobićNula.Mychaan pisze: ↑18 wrz 2017, 11:46Więc opublikowałeś go nie w tym dziale, powinien być w ekstremalnych, nie poszukiwałabym w nim sensu.litek pisze: ↑18 wrz 2017, 11:39ten wiersz nie ma żadnego sensu ani przesłania . Coraz częściej tego typu ,,twórczość ''publikują współcześni poeci.
Chociaż nawet w ekstremalnych wiersz powinien nieść jakąś treść, bo inaczej jest tylko zlepkiem fraz.
litek pisze: ↑15 wrz 2017, 12:04Oczywiście tylko dojrzali poeci znajdą głębokie przesłanie w moim wierszu.
Prowokacja oparta na zaprzeczeniu (kłamstwo) nie podpada pod Dekalog?litek pisze: ↑18 wrz 2017, 11:39Droga Nula.Mychaan, ten wiersz nie ma żadnego sensu ani przesłania .
Nie dostrzegam żadnego kłamstwa, chyba że ktoś próbuje mnie podebraćeka pisze: ↑18 wrz 2017, 17:41litek pisze: ↑15 wrz 2017, 12:04Oczywiście tylko dojrzali poeci znajdą głębokie przesłanie w moim wierszu.Prowokacja oparta na zaprzeczeniu (kłamstwo) nie podpada pod Dekalog?litek pisze: ↑18 wrz 2017, 11:39Droga Nula.Mychaan, ten wiersz nie ma żadnego sensu ani przesłania .
Tym bardziej, że dezawuuje coś, czego może po prostu nie potrafisz zrozumieć (twórczość współczesnych poetów).
Chyba nie jesteś takim szczęśliwcem - jak deklarujesz.