Z tego co widzę, to jesteś szczery w ocenach, więc wiem, że nad Twoimi komentarzami warto się zastanowić. Wiesz, nie wysilam się przy pisaniu, a może powinnam. Czasami wiersz się uda, czasami nie. Najważniejsze by jakimś cudem trafić do czytelnika. Cudem, bo ja do tej pory nie wiem jak. Zgaduję, słucham podpowiedzi, ale czy potrafię te podpowiedzi wykorzystać? Nie wiem, bo i do tego trzeba mieć talent, talent wyczucia. Dobry wiersz to fenomenalna sprawa i nikt nie wie jakie warunki trzeba spełnić by stworzyć dobry wiersz.
Czasami czyta się wiersze nienagannie napisane, poprawne lirycznie, z taką proper akuratnością, ładne frazy, zaskakujące metafory, jest w wierszu polot, a sam wiersz jest nieciekawy, nudny, nie prowokuje, a powinien czarować, rozprężać, zaciekawiać, zmuszać do myślenia itp. Temat na dłuższą rozmowę, która i tak doprowadzi do jednego, do kwestii talentu. Talentu przeżywania i umiejętności nawiązania, poprzez wiersz, dialogu z czytelnikiem. Takie tam refleksje odnośnie. Dobrego dnia.