Zeszyt skarg i zażaleń - NathirPasza kontra Gloinnen

Nasz lokalny Hyde Park
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

Re: 25 grudnia - narodziny syna bożego

#1 Post autor: Gloinnen » 14 lut 2012, 23:18

Nathir, nikt Ci nie broni zaserwować świeżynki, zamiast się wyzłośliwiać.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

NathirPasza

#2 Post autor: NathirPasza » 15 lut 2012, 8:34

Nikt mi też nie broni się wyzłośliwiać, zamiast robić dobrze administracji.
Mieszkam w wysokiej wieży ona mnie obroni
Nie walczę już z nikim nie walczę już o nic
Palą się na stosie moje ideały
Jutro będę duży dzisiaj jestem mały

Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#3 Post autor: Gloinnen » 15 lut 2012, 9:28

Nie sądziłam, że z odwetówą zniżysz się do poziomu co poniektórych...

/B. Zadura

NathirPasza

#4 Post autor: NathirPasza » 15 lut 2012, 9:37

Odwetówa? Sama robisz sobie gnój na własnym forum... Moja pomoc nie jest w tym potrzebna. Jak jest o czym dyskutować, to dyskutuję. Ale wiele tematów pojawia się cyklicznie i nie są atrakcyjne.

Co zaś do zniżania się... To jeśli dobrze pamiętam, to właśnie Ty bronisz tych "poniektórych"... Jak nisko sama upadłaś?

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#5 Post autor: Gloinnen » 15 lut 2012, 9:50

Gratuluję spostrzegawczości! Niestety, nie jesteś in the know.

Wydaje mi się, że dyskusję niezwiązaną z tematem lepiej przenieść na PW.

/B. Zadura

NathirPasza

#6 Post autor: NathirPasza » 15 lut 2012, 10:26

Czemu na PW? W końcu nie dyskutujemy na tematy mogące uchodzić za osobiste. Z drugiej strony, wolę mieć arbitrów w postaci użytkowników portalu, zamiast zmagać się z Twoją ignorancją na zapleczu.

Z drugiej strony wcale nie mam zamiaru z Tobą długo dyskutować. Przyczepiłaś się do mnie, bo mam zdanie na temat forum i je wyraziłem... Od kiedy nie mogę mieć krytycznego zdania na temat Ósmego Piętra? Czy teraz każdy, kto uzna że ma prawo wypowiedzieć swoje spostrzeżenia na temat forum niezgodne z przekonaniami Administracji, będzie zniżał się do poziomu "poniektórych" użytkowników?
Swoją drogą, chętnie się dowiem do kogo mnie porównujesz. Mam nadzieję, że wykażesz odrobinę przyzwoitości pisząc kogo miałaś na myśli i czyj poziom osiągnąłem, pisząc także ten post. :)

Poza tym Glo, nie trzeba mieć dostępu do piszczącego, żeby być "in the know". Ale nie będę się sprzeczał, bo wyznaję prostą zasadę, że od "in the know" lepiej być "know how" ;)

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#7 Post autor: Gloinnen » 15 lut 2012, 10:48

Możesz mieć krytyczne zdanie na temat portalu, wszelkie opinie bierzemy pod uwagę po to, aby poprawić jego funkcjonowanie i wizerunek. Nie ma przeciwwskazań, aby na forum publicznym dyskutować merytorycznie, nawet na tematy niekoniecznie wygodne dla adminów.

Zakładam (w swojej, jak to raczyłeś określić, ignorancji i naiwności), że stoimy po tej samej stronie, a naszym celem jest doprowadzenie do tego, aby Ósme piętro działało jak najsprawniej i przyciągało do siebie, a nie odstraszało ludzi.

Wszelka krytyka powinna być jednak konkretna i zmierzać do zmian na lepsze, a nie niszczyć; ale to chyba jest oczywista oczywistość. Personalne ataki na mnie raczej nie świadczą o najlepszych intencjach.

Jeżeli masz jakieś konkretne zastrzeżenia poparte rzeczowymi argumentami, bądź też propozycje - droga wolna, załóż odpowiedni wątek. Tutaj nasza dyskusja to off top. Jeżeli zaś nie możesz się powstrzymać, aby mi osobiście nawrzucać, to zależy już tylko i wyłącznie od Twojej klasy, czy zrobisz to publicznie, czy jednak nie.

Glo.

/B. Zadura

NathirPasza

#8 Post autor: NathirPasza » 15 lut 2012, 11:33

Gloinnen pisze:Zakładam (w swojej, jak to raczyłeś określić, ignorancji i naiwności), że stoimy po tej samej stronie, a naszym celem jest doprowadzenie do tego, aby Ósme piętro działało jak najsprawniej i przyciągało do siebie, a nie odstraszało ludzi.
Nie. To Twój cel. Ja nie muszę się dodatkowo starać o polepszenie wizerunku portalu, ponieważ jestem tylko użytkownikiem i bycie tylko użytkownikiem mi odpowiada. Swoją drogą jak chciałem coś usprawniać na forum, to okazało się, że takie propozycje są najmniej istotne.
Gloinnen pisze:Wszelka krytyka powinna być jednak konkretna i zmierzać do zmian na lepsze, a nie niszczyć; ale to chyba jest oczywista oczywistość. Personalne ataki na mnie raczej nie świadczą o najlepszych intencjach.
Zwróć uwagę proszę, że Ty pierwsza mnie zaatakowałaś stwierdzając, że zniżam się do jakiegoś poziomu. Ja wyraziłem tylko uwagę odnośnie forum a konkretnie tego tematu. Rozumiem że jesteś przywiązana do portalu jak cerber do bramy, ale jeszcze nie jesteś instytucją Ósme Piętro, tylko Administratorką forum i nie każda krytyczna uwaga musi być traktowana przez Ciebie jako obelga.

Swoją drogą nadal czekam, aż wymienisz osoby do poziomu których się zniżyłem, bo jak sadzę byłyby zainteresowane tematem bardziej ode mnie. Przyjazny Portal powinien ułatwiać ludziom dyskusję, a nie opierać się na tanich i nieprzemyślanych aluzjach Administratorki, nie panującej nad własnymi odruchami. Skoro więc już zrobiłaś pierwszy krok porównując mnie do kogoś, bardzo proszę żebyś była konsekwentna i podała teraz nicki osób, których poziom jest równie niski co mój.
Gloinnen pisze:Jeżeli masz jakieś konkretne zastrzeżenia poparte rzeczowymi argumentami, bądź też propozycje - droga wolna, załóż odpowiedni wątek. Tutaj nasza dyskusja to off top. Jeżeli zaś nie możesz się powstrzymać, aby mi osobiście nawrzucać, to zależy już tylko i wyłącznie od Twojej klasy, czy zrobisz to publicznie, czy jednak nie.
Nie rozumiem. Możesz wrzucać innym, ale nie daj boże, żeby ktoś Ci tak samo odpowiedział... Jeszcze raz zwracam Twoją uwagę, iż to właśnie Ty zaczęłaś personalną dyskusję ze mną, nie ja z Tobą, na co mam dowody. (Powyżej. Jakbyś nadal nie nadążała za moimi wypowiedziami).

Co zaś do zastrzeżeń. Wyraziłem je w swojej pierwszej wypowiedzi i nie widzę powodu, dla którego miałbym szukać dla nic osobnego tematu. Skoro uwaga odnosiła się bezpośrednio do tego tematu.

Co zaś do klasy... Nie porównuję swojej z Twoją. Twój sposób wypowiadania się, obracanie kota ogonem za każdym razem jak dyskusja nie idzie po Twojej myśli, oraz wybiórcze reakcje co do postępowania użytkowników najlepiej świadczą o tym, że miałem gdy odchodziłem z administracji, mam i nadal będę miał klasę, które nie zdołasz ogarnąć, bo jej po prostu nie rozumiesz.

:)

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#9 Post autor: Gloinnen » 15 lut 2012, 12:11

NathirPasza pisze:Swoją drogą nadal czekam, aż wymienisz osoby do poziomu których się zniżyłem, bo jak sadzę byłyby zainteresowane tematem bardziej ode mnie. Przyjazny Portal powinien ułatwiać ludziom dyskusję, a nie opierać się na tanich i nieprzemyślanych aluzjach Administratorki, nie panującej nad własnymi odruchami. Skoro więc już zrobiłaś pierwszy krok porównując mnie do kogoś, bardzo proszę żebyś była konsekwentna i podała teraz nicki osób, których poziom jest równie niski co mój.
Zadowoli Cię, jeśli powiem, że siebie miałam na myśli? Przecież cały czas i tak to próbujesz udowodnić.
NathirPasza pisze:gdy odchodziłem z administracji, mam i nadal będę miał klasę,
Wiem o tym i Ty wiesz, że ja wiem, bo swego czasu postąpiłam dokładnie tak samo i w bardzo podobnych okolicznościach. Z tym, że w moim przypadku reakcja "wierchuszki" była zgoła odmienna.
NathirPasza pisze:Nie. To Twój cel. Ja nie muszę się dodatkowo starać o polepszenie wizerunku portalu, ponieważ jestem tylko użytkownikiem i bycie tylko użytkownikiem mi odpowiada.
Doskonale rozumiem. Nie jesteś jednak użytkownikiem w próżni, sam dla siebie, tylko w społeczności, forum to ludzie, każdy użytkownik z osobna, ale i wszyscy razem. Zawsze to podkreślałam. Zatem szkalując portal, chcąc nie chcąc uderzasz we wszystkich, nie tylko w znienawidzoną administratorkę. Zastanawia mnie jaki chcesz osiągnąć cel? Krytyka dla krytyki (z samej przyjemności krytykowania)? Udowodnienie, kto miał rację? Chęć dołożenia nielubianym osobom?

Bo skoro zarejestrowałeś się u nas, publikujesz wiersze, a rola użytkownika portalu Ósme piętro Ci odpowiada, to znaczy, że chyba w jakiś sposób z tym miejscem się utożsamiasz. Może się mylę? Na to przynajmniej wskazywałaby logika, tym bardziej więc Twoje ostre ataki wydają mi się niezrozumiałe.

/B. Zadura

Bonifacio Sieczepia
Kontakt:

#10 Post autor: Bonifacio Sieczepia » 15 lut 2012, 13:34

Na rany gościa!
Gloinnen i NathirPasza, chyba za daleko was poniosło.
Odliczanie na głos do stu, dziesięć przysiadów i dziesięć głębokich wdechów.

Każdy ma prawo do własnego zdania, choćby nawet drażniącego innych. Ważne jest, aby nie dać się rozdrażnić i ponieść emocjom, gdyż one zaślepiają, a to grozi utratą kontroli nad własnymi reakcjami, a to z kolei wywołuje eskalację zbrojeń i bezsensowne wojny.

Make love, not war!
--------------------------------------------------------

Wracając do tematu wątku.
Nathir.
Szukałem, ale nie znalazłem na ósmym podobnego wątku.
Poza tym nie wiem, co Ciebie tak rozdrażniło. Nie wykluczone, że masz rację, tylko daj znać o co Ci chodzi!
Andrzej Bonifacy Fudali

ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE”