Stare krzesła
Moderatorzy: lczerwosz, Lucile
-
Stare krzesła
To ta fota zdobiona na Krecie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nałóg zwany Nadrealizmem to nieumiarkowane i namiętne stosowanie narkotyku jakim jest obraz. Luis Aragon
- Miladora
Widziałam takie domy. 
Ciekawe, że ta półkolista krawędź ma wygląd ust na zdjęciu.
Ładną kompozycję tworzą te wszystkie elementy.

Ciekawe, że ta półkolista krawędź ma wygląd ust na zdjęciu.
Ładną kompozycję tworzą te wszystkie elementy.

Zawsze tkwi we mnie coś,
co nie przestaje się uśmiechać.
(Romain Gary - Obietnica poranka)
co nie przestaje się uśmiechać.
(Romain Gary - Obietnica poranka)
-
Re: Stare krzesła
i to stare, stareńkie krzesło, jakby czekające, że usta je pocałują

Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
- iTuiTam
Tytuł mówi: Stare krzesło a moje oko biegnie najpierw do glinianego naczynia...
Bardzo ładna kompozycja, gama, nastrój. Szkoda tylko - ale maruda, prawda?
- że światło takie, a nie inne. Ciekawa jestem, o której godzinie robiłeś to zdjęcie?
serdecznie
iTuiTam
Bardzo ładna kompozycja, gama, nastrój. Szkoda tylko - ale maruda, prawda?

serdecznie
iTuiTam
-
Już mówię,
to na Santorini, samo południe, lecz w pełnym cieniu.
Oczywiście, że biegnie do dzbanka. Bo ta fota otwierała serię grafik z pitosami (dzbanami). Seria była na poplenerowej wystawie (fotowarsztaty na Krecie z odskokiem na Santorini) w Częstochowie. Jak nie zapomnę, to dam tu jakąś grafikę z tej serii.
A ta fota, była jedyną fotą, bo dalej były grafiki.
Adam
to na Santorini, samo południe, lecz w pełnym cieniu.
Oczywiście, że biegnie do dzbanka. Bo ta fota otwierała serię grafik z pitosami (dzbanami). Seria była na poplenerowej wystawie (fotowarsztaty na Krecie z odskokiem na Santorini) w Częstochowie. Jak nie zapomnę, to dam tu jakąś grafikę z tej serii.
A ta fota, była jedyną fotą, bo dalej były grafiki.
Adam
Nałóg zwany Nadrealizmem to nieumiarkowane i namiętne stosowanie narkotyku jakim jest obraz. Luis Aragon
-
Jeszcze raz:
twierdzę, że na Santorini, KAŻDY zrobi dobre zdjęcie. Tam nie da się zrobić złego. To pod rozwagę przy planowaniu wakacji.
Adam
twierdzę, że na Santorini, KAŻDY zrobi dobre zdjęcie. Tam nie da się zrobić złego. To pod rozwagę przy planowaniu wakacji.
Adam
-
Znalazłam te krzesła i już wiem jaka wystawa. Podziwiam Twoje grafiki, Adamie, ale czy jednak nie jest tak, że zdjęcie mówi czymś bardziej prawdziwym?
-
Witaj Ble,
masz oczywiście rację.Tylko fot z takimi krzesłami były tysiące. A ja nie chcę robić 1001. Dlatego te moje fotografiki. A ich mutacja, to duble (określenie Mili). To inspiracja słowami Julii Fiedorczuk.
I jestem założyć się o dużą kasę, że takiego czegoś jak "Autoportret z dwoma fotelami" nie znajdziesz.
Adam
masz oczywiście rację.Tylko fot z takimi krzesłami były tysiące. A ja nie chcę robić 1001. Dlatego te moje fotografiki. A ich mutacja, to duble (określenie Mili). To inspiracja słowami Julii Fiedorczuk.
I jestem założyć się o dużą kasę, że takiego czegoś jak "Autoportret z dwoma fotelami" nie znajdziesz.
Adam
-
Prawda. A jednak boję się czasem manipulacji graficznych.
-
- Kontakt:
aż chciałoby się przestawić krzesło pod innym kątem tak aby zapraszało z prawej strony, wówczas kompozycja byłaby zamknięta, a tak to jest jak w życiu - nie wszystko domknięte. Tytuł zmusza do spojrzenia na krzesło, choć wzrok od razu biegnie do dzbanuszka i pierwsze co widać to kontrast pomiędzy oknami. Wracam do tego zdjęcia kolejny raz, choć syci, wziąż zaprasza do powrotu...
Cóż z tego, że słoń silny, jeśli sam przynosi łańcuch, którym go wiążą