czerwony ptak
Moderatorzy: lczerwosz, Lucile
- iTuiTam
czerwony ptak
Nie jestem pewna, jak się nazywa ten czerwony ptaszek. Przylatywał dzisiaj do ziarenek kilka razy.
Po 'rozmowie' z Googlem, myślę, że to jest tzw. house finch.
"Dziwonia ogrodowa (Carpodacus mexicanus) – ptak z rodziny łuszczaków." wikipedia
Po 'rozmowie' z Googlem, myślę, że to jest tzw. house finch.
"Dziwonia ogrodowa (Carpodacus mexicanus) – ptak z rodziny łuszczaków." wikipedia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Gloinnen
- Administrator
Re: czerwony ptak
Bardzo podoba mi się to zdjęcie. Ale może ze względu na to, że lubię skrzydlaty świat... Choć nie tylko dlatego; wydaje mi się również, że kompozycyjnie też jest bardzo dobrze, świetnie zachowana została równowaga pomiędzy elementami fotografii...
Pozdrawiam,

Glo.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Glo, sprawiłaś mi wiele radości swoim komentarzem. Dziękuję. Czytając Twoje uwagi w różnych zakamarkach 8p, myślą, że nie lubisz słodzić, więc... tym bardziej dziękuję.Gloinnen pisze:Bardzo podoba mi się to zdjęcie. Ale może ze względu na to, że lubię skrzydlaty świat... Choć nie tylko dlatego; wydaje mi się również, że kompozycyjnie też jest bardzo dobrze, świetnie zachowana została równowaga pomiędzy elementami fotografii...
Pozdrawiam,
Glo.
(I myśl w nawiasie: w moich fotografiach staram się, by to nie były przypadkowe kadry, chociaż czasami zdjęcie, na które miało się ułamek sekundy musi zostać takie, jakie było, właśnie takim ułamkiem, bez poprawek i drugiego spojrzenia. Nauczyłam się i nadal się uczę, metodą prób, błędów i kadrowania, że czasem ze zwykłego 'zdjątka' można zrobić intrygujący obraz.)
serdecznie
iTuiTam
- Miladora
Śliczny jest. 
Aż mi się nasuwa niedyskretne pytanie, gdzie Ty przebywasz, TuiTamko, skoro masz do czynienia z takimi ptakami.
Raz kolibry, raz takie cudeńka.

Aż mi się nasuwa niedyskretne pytanie, gdzie Ty przebywasz, TuiTamko, skoro masz do czynienia z takimi ptakami.

Zawsze tkwi we mnie coś,
co nie przestaje się uśmiechać.
(Romain Gary - Obietnica poranka)
co nie przestaje się uśmiechać.
(Romain Gary - Obietnica poranka)
-
Mila ma rację. Miewasz niezwykłych gości w swoich progach, a do tego jeszcze w tak ładny sposób ich pokazujesz. Zdjęcie jest naprawdę dobrze wyważone.

Wiatr kroczy moim śladem. Nie nie kroczy, to ja jestem Wiatr.
nalka31@osme-pietro.pl
nalka31@osme-pietro.pl
-
- iTuiTam
Śliczny jest albo śliczna. Musiałabym pogooglać, czy to pan, czy pani... Google mówi, że to pan. Tak przypuszczałam, bo zwykle panowie stroją się w kolorowsze piórka.Miladora pisze:Śliczny jest.
![]()
Gdzie przebywam? I tu i tam, ale głównie tu, raczej trudno być i tu i tam jednocześnie

Przebywam w strefie kolibrowej, chociaż tylko dwa gatunki tych lataczków bywają w rozleglejszej mojej okolicy. W najbliższej widziałam tylko rubinowe gardziołka. Ale to mi wystarczy

serdecznie
iTuiTam
-
Pasy i kolorowe kuleczki, a w środku ptak
spoglada w stronę aparatu zaciekawiony...
jestem na tak.
jestem na tak.
Jestem jeszcze...
- iTuiTam
Dziękuję, NalkoNalka31 pisze:Mila ma rację. Miewasz niezwykłych gości w swoich progach, a do tego jeszcze w tak ładny sposób ich pokazujesz. Zdjęcie jest naprawdę dobrze wyważone.![]()
![]()

Goście rzeczywiście bywają u mnie różni. Niektórzy nie mają nóg... Ale tych wyjątkowo nie lubię

serdecznie
iTuiTam
-- 03 kwie 2012, 13:19 --
Masz rację, ten nie jest zły, nie jest wojowniczy, jak inni bywalcy w mojej ptasiej stołówceWithkacy pisze:Niezły gość![]()

serdecznie
iTuiTam
-- 03 kwie 2012, 13:24 --
Rzeczywiście masz rację. Po Twoim komentarzu, Teri, zwróciłam większą uwagę na linie i kształty na fotografii.teri pisze:Pasy i kolorowe kuleczki, a w środku ptak
jestem na tak.
Ptak mnie nie widział.
Szyba odbija las i ogólnie zewnętrze tak, że nie widać obserwatora

serdecznie
iTuiTam
śliczny samczyk dziwoni. i zdjęcie ładne, ostre. gratuluję 
Mieszkasz w Bieszczadach?

Mieszkasz w Bieszczadach?