Jeśli spojrzysz pod słońce
co poczujesz...
Moderatorzy: lczerwosz, Lucile
- iTuiTam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Gloinnen
- Administrator
Re: Jeśli spojrzysz pod słońce
Nie znam się zupełnie na technikach fotografii, więc zakładam, że zdjęcie pod względem warsztatowym jest bez zarzutu, a jeśli nawet ktokolwiek mógłby się merytorycznie i wiarygodnie wypowiedzieć w tej materii - to nie ja, na pewno.
Natomiast subiektywnie mogę rzec, że... nie lubię tego rodzaju tematyki, bo jest dla mnie za bardzo przesłodzona. Obrazek jak na kartkę imieninową albo na wzór do miłosnej papeterii. Co nie oznacza, że tego rodzaju twórczość nie jest ładna, no właśnie, to takie ładne...
Zdecydowanie wolę chociażby Twoje zdjęcia "ptasie"... Każda inna tematyka, tylko nie kwiatuszki... Ale to już tylko i wyłącznie kwestia indywidualnych upodobań, bo fotografia nie jest zła sama w sobie, po prostu... przyjmij, że ja nie lubię różowego...
Pozdrawiam,
Glo.
Natomiast subiektywnie mogę rzec, że... nie lubię tego rodzaju tematyki, bo jest dla mnie za bardzo przesłodzona. Obrazek jak na kartkę imieninową albo na wzór do miłosnej papeterii. Co nie oznacza, że tego rodzaju twórczość nie jest ładna, no właśnie, to takie ładne...
Zdecydowanie wolę chociażby Twoje zdjęcia "ptasie"... Każda inna tematyka, tylko nie kwiatuszki... Ale to już tylko i wyłącznie kwestia indywidualnych upodobań, bo fotografia nie jest zła sama w sobie, po prostu... przyjmij, że ja nie lubię różowego...

Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Re: Jeśli spojrzysz pod słońce
Gloinnen pisze:Nie znam się zupełnie na technikach fotografii, więc zakładam, że zdjęcie pod względem warsztatowym jest bez zarzutu, a jeśli nawet ktokolwiek mógłby się merytorycznie i wiarygodnie wypowiedzieć w tej materii - to nie ja, na pewno.
Zdecydowanie wolę chociażby Twoje zdjęcia "ptasie"... Każda inna tematyka, tylko nie kwiatuszki... Ale to już tylko i wyłącznie kwestia indywidualnych upodobań, bo fotografia nie jest zła sama w sobie, po prostu... przyjmij, że ja nie lubię różowego...![]()
Pozdrawiam,
![]()
Glo.

Wszystko, co piszesz, to najprawdziwsze odczucia wielu osób. Ładność odbierana jest bardzo różnie. Różowego też nie lubię, poza jego naturalnymi odmianami np w postaci kwaitów rajskiej jabłoni.
Ptaki? Fotografowanie ptaków od jakiegoś czasu, to moja pasja... Szczególnie zdjęcia kolibrów...
serdecznie
iTuiTam