Jaś i Małgosia

Miejsce na ostrą satyrę, utwory prześmiewcze i Wasze rozmaite wygłupy. W granicach przyzwoitości.

Moderatorzy: skaranie boskie, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
e_14scie

Re: Jaś i Małgosia

#21 Post autor: e_14scie » 15 kwie 2012, 15:16

niestety to prawda, że nie macie zielonego pojęcia, jak robić poezję. :cha:
I to nikt! Jak się już trafi ktoś, kto się na tym wyznaje, to robicie mu koło pióra, kwestionując jego talenta. Nie tędy droga, mówię to ja, która zaistniała w wielu antologiach i którą PROSZONO na kolanach (niemal) by zechciała swoimi utworami zaszczycić wydanie.

Ludwika nie znam, ale znam jego żonę i żadne nie jest psem. To chomiki.
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
Miladora

#22 Post autor: Miladora » 15 kwie 2012, 16:38

e_14scie pisze:niestety to prawda, że nie macie zielonego pojęcia, jak robić poezję. :cha:
Jak to nie mamy zielonego pojęcia?
A Ty to niby masz?
Też mi coś.
A te antologie to pewnie jakiś Psi Gródek wydawał. I chociaż pamiętam, że faktycznie była takajedna, co (niemal) na kolanach Cię prosiła o udział, to co z tego - to była akurat taka, co się sama, kurna, na niczym nie znała.
Więc lepiej siedź cicho, bo najwyżej o chomikach możesz porozmawiać.
Zawsze tkwi we mnie coś,
co nie przestaje się uśmiechać.

(Romain Gary - Obietnica poranka)

e_14scie

#23 Post autor: e_14scie » 15 kwie 2012, 17:05

Miladora pisze:A Ty to niby masz?
Ja mam szerokie pojęcie, Miladoro i niechże mi tu koleżanka nie opowiada dyrdymałów, że tego nie widzi. To widać jak na dłoni, a jeśli Ty nie dostrzegasz, to kwestia Twojej ułomności, albo zwykła ludzka zazdrość, że sama tak nie potrafisz. Kręcisz się za swoim ogonem, jak nie przymierzając skaraniowy Ludwik, przy budzie, co go uwiązali łańcuchem. Moje wiersze, były wybierane przez największych i uznanych w świecie poezji. Nazwisk, nie będę przytaczać, ponieważ proszono mnie o dyskrecję.
Miladora pisze:A te antologie to pewnie jakiś Psi Gródek wydawał.
Ha ha!
Chciałabyś, żeby tak było, ale muszę Cie rozczarować niestety. Wydawca nie takie pozycje miał na swoim koncie, a i ja nie od razu dałam zgodę. WYBIERAŁAM, jak w śliwkach i wybrawszy najbardziej prestiżowego, mam tę satysfakcję.
I co? Łyso Ci? Nie chcę się chwalić, ale uważam, że to mój niejako obowiązek wobec takich ignorantów jak Ty, przepełnionych zawiścią i zadufanych jak (nazwisko znane Redakcji).
Jeśli zamierzasz poddawać w wątpliwość moje słowa, to z góry oświadczam i informuje, że nie takim pseudokrytykantkom, ucierałam nosa.
A teraz idź to tych swoich garów i na zmywak i nie chrzań mi, ze się na czymkolwiek znasz.
Miladora pisze:Więc lepiej siedź cicho, bo najwyżej o chomikach możesz porozmawiać.
Niedoczekanie Twoje, nie będę milczeć, gdy mi ktoś niekompetentny opowiada bzdury i na dokładkę zadaje kłam moim słowom.
Sama se pogadaj o chomikach.

Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
Miladora

#24 Post autor: Miladora » 15 kwie 2012, 17:56

e_14scie pisze:Moje wiersze, były wybierane przez największych i uznanych w świecie poezji. Nazwisk, nie będę przytaczać, ponieważ proszono mnie o dyskrecję.
Wiadomo, że prosili o dyskrecję, bo by im ludzie kondolencje zaczęli przysyłać. Ha!
e_14scie pisze: Wydawca nie takie pozycje miał na swoim koncie,
Z Tobą?
To już wszystko jasne. Opierałaś się tylko dlatego, żeby cenę wywindować, a jak.
Pewnie całą noc Cię lansował, a Ty mi tu dyrdymały o poetyce wciskasz. I o talencie.
Znam ja takie i nie dam się nabrać ani wyrzucić do garów.
Przy tych garach zresztą to ja napisałam lepsze wiersze, niż Ty kiedykolwiek mogłabyś sobie zamarzyć. Ot co!
I nawet te eintopfy mi wychodziły takie, że mówiono: "Czysta poezja".

Więc się wypchaj chomikami. I niech te Twoje gniotowce zapchlą, bo to ani sensu, ani logiki, a na pieprzony Parnas się po cudzych plecach poetyckich chcesz wspinać.
Myślisz, że nie wiem? Zżynasz od wszystkich, a najbardziej od takiej jednej uznanej poetki (nazwisko wiadome redakcji), co tak pięknie pisze, że w człowieku dusza łka ze szczęścia i oczy łzami wzruszenia zachodzą.
Więc spylaj na zaplecze i paciorki zacznij lepiej odmawiać, żeby ktoś Cię jeszcze zechciał czytać, bo ja byłam, owszem, uprzejma, ale dosyć tego.
Sama se czytaj. I już.
Zawsze tkwi we mnie coś,

Awatar użytkownika
Miladora

#25 Post autor: Miladora » 15 kwie 2012, 18:22

na taką co se myślała bógwico

ja ci zaraz udowodnie wredna babo
jakie wiersze można pisać z bożą pomocą
żeby tak płynęły raźno niczym łabądź
i świeciły sobie jak gwiazdki nocą

przypatrz się uważnie jakie rymy
wciąż wychodzą z pod mego pióra
bo nie robię takiej jak ty zadymy
więc niech ci cierpnie skóra

nigdy w życiu nie dorównasz mi
nawet nie próbuj bo dam ci kopa
i niech ci sie nawet nie śni
że jesteś lepsza ty babo od mopa

siedź se na tym swoim poetyckim zadku
w listki se ustrój głowę bo i tak są zdechłe
mi nawet nie próbuj dorównać od przypadku
bo jak to zrobisz to za to bekniesz

O!
Zawsze tkwi we mnie coś,

e_14scie

#26 Post autor: e_14scie » 15 kwie 2012, 18:25

Miladora pisze:Z Tobą?
To już wszystko jasne.
Smutne te Twoje mizerne pseudozłośliwostki, są. Żal czytać, jak Cię skręca. Nawet dla pozorów nie potrafisz zakamuflować tego i owego. Trzaskasz te swoje gnioty i inne wypociny przeznaczone dla personelu z magla, albo innej instytucji ze zbiorowym żywieniem i myślisz, że mi oczy zamydlisz.
Zrozum nieszczęsna, że nie ma to żadnej wartości. Może jedno co potrafisz, co stawiać przecinki i na tym poprzestań. Ale samodzielnie coś stworzyć godnego uwagi i na jakim takim poziomie, to już przerasta.

Miladora pisze: Zżynasz od wszystkich, a najbardziej od takiej jednej uznanej poetki (nazwisko wiadome redakcji), co tak pięknie pisze, że w człowieku dusza łka ze szczęścia i oczy łzami wzruszenia zachodzą.
Ty nawet zerżnąć dobrze nie potrafisz, bo to też sztuka. A od wspomnianej poetki się od..., bo do piet jej nie dorastasz. Inna sprawa, że od Ciebie akurat, bym nie zerżnęła hahahaha :cha:

Miladora pisze:Więc spylaj na zaplecze i paciorki zacznij lepiej odmawiać, żeby ktoś Cię jeszcze zechciał czytać, bo ja byłam, owszem, uprzejma, ale dosyć tego.
A se nie bądź. :D

Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#27 Post autor: Gloinnen » 15 kwie 2012, 18:41

Drogie Moderatorki Walczące, całe forum patrzy!
Mam pomysł - zapraszam do błotka!
I tam sobie wyjaśniajcie dalej!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
Miladora

#28 Post autor: Miladora » 15 kwie 2012, 18:50

e_14scie pisze:Trzaskasz te swoje gnioty i inne wypociny przeznaczone dla personelu z magla, albo innej instytucji ze zbiorowym żywieniem i myślisz, że mi oczy zamydlisz.
Ja?!
Ja trzaskam?!
Ja piszę ze skupieniem i natchnieniem, i tylko mi zazdrościsz, bo takiej weny w życiu nie zaznasz, bo to trzeba ducha być wielkiego, w serce umieć patrzeć, a Ty ślepa zołza jesteś. Rypiesz tylko te zżynki, a że lepiej to od Ciebie robię, to nawet o to zerżnięcie jesteś zawistna. Ha. Odwalać to trzeba umieć inteligentnie, a te Twoje to takie popłuczyny są tylko i dobrze Ci tak. Mnie to nawet w maglu czytają i chwalą. Bez mydła.
A Ty - jak się nie ma nic w duszy, to tyłkiem się nadrabia.
Żebyś Ty to jeszcze ten tyłek miała do rzeczy. A co? Nic godnego uwagi, choć nim kręcisz i kręcisz, żeby tylko te swoje wierszydła wkręcić do jakiejś antologii-tyłkologii.
A nikt i tak Cię nie chce. Pytałam nawet, to mi odpowiadali: "A kto to taki?".
Widzisz?
Nie to co ja. Mnie to wszyscy i wszędzie już znają. Bo przecinki umiem w wierszach stawiać i napisać do rzeczy, co i jak.
A Ty tak tylko coś mamroczesz i nawet nie potrafisz się wysłowić jak na "poetkę" przystało.

No i ja specjalnie takie wiersze piszę, żebyś nic ode mnie zerżnąć nie potrafiła. Za wysokie progi, kochana, dla Ciebie.
Dlatego kulej sobie dalej tym swoim poronionym rytmem, gdy mnie już niedługo na Olimp poetycki wyniosą, a wtedy to się tylko będziesz mogła gapić do góry. I już.

Kup se chomika, a poezji zapomnij raz na zawsze.
Zresztą i tak mają Cię w nosie. To mnie czytają.

Gloinnen pisze: Mam pomysł - zapraszam do błotka!
Ja z nią do żadnego błotka nie pójdę. :((
Przecież ona by mnie w szklance wody utopiła z zazdrości, a co dopiero w takim bajorku. :((
Zawsze tkwi we mnie coś,

Awatar użytkownika
iTuiTam

#29 Post autor: iTuiTam » 15 kwie 2012, 18:55

:no:
Rence precz od chomików :hm:
Najpoetyczniejszych podgryzaczy!
Zjedzą każdą antologię, bekną i poproszą o wiency.
stajemy się szeptem...
szeptem...
szeptem
iTuiTam@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
Miladora

#30 Post autor: Miladora » 15 kwie 2012, 18:58

iTuiTam pisze:Zjedzą każdą antologię, bekną i poproszą o wiency.
Ha! To już wiesz, gdzie te antologie możesz sobie wsadzić?
Do klatki z chomikami. :cha:
Zawsze tkwi we mnie coś,

ODPOWIEDZ

Wróć do „RADOSNA TWÓRCZOŚĆ”