podwodne 6
Moderatorzy: lczerwosz, Lucile
-
podwodne 6
Ta ryba nazywa się Picasso. Rafy w Egipcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nałóg zwany Nadrealizmem to nieumiarkowane i namiętne stosowanie narkotyku jakim jest obraz. Luis Aragon
- Miladora
Jeeeeeeeeest!!!
Jest mój Picasso!

Jest mój Picasso!

Zawsze tkwi we mnie coś,
co nie przestaje się uśmiechać.
(Romain Gary - Obietnica poranka)
co nie przestaje się uśmiechać.
(Romain Gary - Obietnica poranka)
- iTuiTam
Re: podwodne 6
Doskonałe ujęcie, Miniawko. Dobra kompozycja, ostrość, światło.
iTuiTam

iTuiTam
-
Witaj iTuiTam,
chyba jednak niewiele widać na tak "małym " pliku. Nie mogę się do nich przyzwyczaić, bo pracuję w 300 dpi i formacie minimum A3. To tylko "przybliżenie" i to nie więcej jak w 30% wobec tego, co widzi się pod wodą. A pod nią jest (mówię o rafie koralowej), dla grafika, fotografa - raj.
A teraz dygresja, bo w moim wieku życie składa się już tylko z dygresji. Kiedy pracowałem w Wydawnictwach Szkolnych i Pedagogicznych, po powrocie z Egiptu, gdy pokazałem foty z rafy. redaktor naczelna poprosiła naczelnego grafika i powiedziała: Krzysiu, od dzisiaj wszystkie rysowane i malowane rybki w nauczaniu początkowym mają być takie, jak na zdjęciach Adama.
I wiesz, takie foty można zrobić niestety nie tu, lecz tam. I dlatego chciałbym, by Polska była do morza do morza (Czerwonego).
Pozdrawiam,
Adam miniawka
chyba jednak niewiele widać na tak "małym " pliku. Nie mogę się do nich przyzwyczaić, bo pracuję w 300 dpi i formacie minimum A3. To tylko "przybliżenie" i to nie więcej jak w 30% wobec tego, co widzi się pod wodą. A pod nią jest (mówię o rafie koralowej), dla grafika, fotografa - raj.
A teraz dygresja, bo w moim wieku życie składa się już tylko z dygresji. Kiedy pracowałem w Wydawnictwach Szkolnych i Pedagogicznych, po powrocie z Egiptu, gdy pokazałem foty z rafy. redaktor naczelna poprosiła naczelnego grafika i powiedziała: Krzysiu, od dzisiaj wszystkie rysowane i malowane rybki w nauczaniu początkowym mają być takie, jak na zdjęciach Adama.
I wiesz, takie foty można zrobić niestety nie tu, lecz tam. I dlatego chciałbym, by Polska była do morza do morza (Czerwonego).
Pozdrawiam,
Adam miniawka
Nałóg zwany Nadrealizmem to nieumiarkowane i namiętne stosowanie narkotyku jakim jest obraz. Luis Aragon
- iTuiTam
Witaj, Adamie. W świetle problemów geopolitycznych, zamiast takich rybek, fotografuj kamienie pod wodą, wodorosty, piasek, albo rybki rodzimeminiawka pisze: ... bo pracuję w 300 dpi i formacie minimum A3. To tylko "przybliżenie" i to nie więcej jak w 30% wobec tego, co widzi się pod wodą.
... I wiesz, takie foty można zrobić niestety nie tu, lecz tam. I dlatego chciałbym, by Polska była do morza do morza (Czerwonego).
Pozdrawiam,
Adam miniawka

Znam 'ból' ograniczeń rozdzielczości. Może za jakiś czas technologia i to przeskoczy i wszystko wszyscy będziemy widzieć przed sobą, jak na przysłowiowej dłoni.
serdecznie
iTuiTam
-
A ja nie wiem co to bół rozdzielczości. Nie nurkowałam, nie widziałam - a tu świetna okazja zapatrzeć się.
-
Zgadza się, można się zapatrzeć. Pal licho rozdzielczość.ble pisze:A ja nie wiem co to bół rozdzielczości. Nie nurkowałam, nie widziałam - a tu świetna okazja zapatrzeć się.

Wiatr kroczy moim śladem. Nie nie kroczy, to ja jestem Wiatr.
nalka31@osme-pietro.pl
nalka31@osme-pietro.pl