ukryte w konarach
ostrością kolców
poranione zmysły
szły pokornie
tajemniczym
szlakiem
ku słońcu
a wiosenna aura
niemal szeptem
rozgrzeszała duszę
jeszcze dzień
może dwa
słońce wystroi
posępne gałęzie
w malachitowe
szaty
znowu zatańczę
w szeleście
buków
Odnalazłam
-
Odnalazłam
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 1:44 przez Gajka, łącznie zmieniany 5 razy.
-
Re: Odnalazłam
...hmmmm...jak można rozgrzeszyć ból, jak ból może zgrzeszyć,Gajka pisze:rozgrzeszając ból
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, myślę, że nie o ból tu chodzi właściwie albo nie o rozgrzeszanie; zmysły z pierwszej strofy też mi się wydają bardzo abstrakcyjne, mało mówią w tym ujęciu. Myślę, że ten wiersz warto jeszcze
poważnie przemyśleć...
Pozdrawiam

-
Alal z krainy os pisze:...hmmmm...jak można rozgrzeszyć ból, jak ból może zgrzeszyć,Gajka pisze:rozgrzeszając ból
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, myślę, że nie o ból tu chodzi właściwie albo nie o rozgrzeszanie; zmysły z pierwszej strofy też mi się wydają bardzo abstrakcyjne, mało mówią w tym ujęciu. Myślę, że ten wiersz warto jeszcze
poważnie przemyśleć...
Pozdrawiam

Oczywiście masz rację coś pokombinuję

-
wybaczającGajka pisze:Alal z krainy os pisze:...hmmmm...jak można rozgrzeszyć ból, jak ból może zgrzeszyć,Gajka pisze:rozgrzeszając ból
poważnie przemyśleć...
Pozdrawiam![]()
Oczywiście masz rację coś pokombinuję
![]()
Dodano -- 24 maja 2012, 7:36 --
zamiast duszę dałbym /w imię ojca i syna/ w drugiej strofie, pokombinowałbym jeszcze sporo. Pozdrówki
Withkacy Zaborniak
http://truml.com/profiles/4470/books/132225
http://truml.com/profiles/4470/books/132225