Hipoteza

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
niepozorny

Re: Hipoteza

#11 Post autor: niepozorny » 06 wrz 2012, 17:49

iskierko - lepiej jest wiedzieć dlaczego. Ma się wtedy własny osąd poglądów, z którymi się nie zgadzamy. Pozdrawiam :rosa:

Glo - moja 87-letnia mama uwielbia rozwiązywanie krzyżówek i bywa duszą towarzystwa. Znajduje też coś dla siebie w moich prostych tekstach. Przyznaję, że nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąć o formie poetyckiej , w którą ubieram swoje przemyślenia? Nie sposób zarzucić Ci złośliwość, skoro w komentarzach używasz argumentów. Twoje komentarze mają walor edukacyjny i nawet ci, którzy nie biorą udziału w dyskusji zawsze mogą z niej wynieść coś dla siebie. Serdecznie pozdrawiam :rosa:
"Człowiek nie tylko powinien mieć poglądy, ale powinien umieć ich bronić" – Ewa Rubinstein.

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#12 Post autor: Gloinnen » 06 wrz 2012, 17:56

niepozorny pisze:rzyznaję, że nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąć o formie poetyckiej , w którą ubieram swoje przemyślenia?
Piszesz wiersze, a jednocześnie odnoszę czasami wrażenie, że kontestujesz to, co - przynajmniej według mnie (choć mogę się, oczywiście, mylić) jest istotą, esencją poezji, czyli wieloznaczność, grę/zabawę sensem słów, wychodzenie poza rutynowe i pragmatyczne używanie języka...

;)
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

niepozorny

#13 Post autor: niepozorny » 06 wrz 2012, 20:47

Gloinnen - teraz zrozumiałem. :rosa:
"Człowiek nie tylko powinien mieć poglądy, ale powinien umieć ich bronić" – Ewa Rubinstein.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”