Kod: Zaznacz cały
których miejsce jest między
kreskówką na DVD a grą komputerową
Kod: Zaznacz cały
powiem więcej, Mirku - na pewnym etapie już się nie da, niestety...Mirek pisze: samowychowywanie .... i kliknąć nie awsze się da
tak chciałam, Marcinie, i cieszy mnie wielce, że tak postrzegasz; znaczy - nie schrzaniłam...Marcin Sztelak pisze: Doskonale skondensowany, utrafiony bo w 100% na temat
Pierwsze "jestem" zamieniłabym na "urodziłem się".Ewa Włodek pisze:jestem bo rodzina
nie może istnieć bez dzieci
i tu masz 200 procent racji, Glo, też w tym rzecz - jeśli rodzice nie uznali za konieczne, żeby "przebić" w świadomości dziecka świat wirtualny życiem realnym i tym, czego ono wymaga od człowieka - to dziecku wydawało się, że oba światy działają na takich samych zasadach - wystarczy "klik" i jest fajnie, jest to, co się chce i jak się chce...Tyle, że zycie w takim przekonaniu i działanie według zasad świata wirtualnego - prowadzi w ślepą uliczkę...Gloinnen pisze: W realnym otoczeniu to niemożliwe, ale dziecko przyzwyczajone do określonych algorytmów - cierpi, nie mogąc wykorzystać sprawdzonych sposobów na uniknięcie kłopotów, na otrzymanie nowej szansy, na sprawienie sobie szybkiej, doraźnej przyjemności (bez skojarzeń proszę)...
ooo, Gosiu, to się cieszę, że tak odbierasz tekst, bo faktycznie chciałam pokazać to zjawisko, coraz częstsze chyba, a w każdym razie ja je jakoś coraz cześciej widzę...czochrata pisze: Przejmujący tekst,Ewo