Nad brzegiem morza
chodzę po bezbarwnym chodniku
szukając uczuć
roztrzaskane o brzeg i zdeptane
poszukiwaczka
poszukiwaczka
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2012, 20:32 przez iskierka, łącznie zmieniany 2 razy.
- 411
Re: poszukiwaczka
Ten mniej. Cos tam sie tli pod powierzchnia, ale czegos brak.
Duzo "morza" przewija sie przez Twoje miniatury - celowo? Mnie osobiscie nie przeszkadza, kocham morze, ale moze (sic!) czas sie nieco powspinac po pagórkach?
Nie myslalas, Iskierko, by zajac sie na powaznie haiku? Mysle, ze masz wszystko czego Ci trzeba. Pomysl. Ja poczekam.
Milego, J.
Duzo "morza" przewija sie przez Twoje miniatury - celowo? Mnie osobiscie nie przeszkadza, kocham morze, ale moze (sic!) czas sie nieco powspinac po pagórkach?

Nie myslalas, Iskierko, by zajac sie na powaznie haiku? Mysle, ze masz wszystko czego Ci trzeba. Pomysl. Ja poczekam.
Milego, J.
Nie będę cytować innych. Poczekam aż inni będą cytować mnie.
Nie myślałam o tym, nawet nie wiem czy sobie poradzę
nigdy nie pisałam haiku
nigdy nie pisałam haiku
-
"które są" - wyrzuciłbym.
"rozrzucone o brzeg" brzmi trochę archaicznie - zmieniłbym na "rzucone", albo "roztrzaskane", lub coś podobnego.
Poza tym, bardzo mi "smakuje"
Widzę, że naprawdę dobrze czujesz się w okruchach, moim zdaniem to gatunek, w którym radzisz sobie najlepiej( co nie znaczy, że z innych masz rezygnować, absolutnie nie!)
"rozrzucone o brzeg" brzmi trochę archaicznie - zmieniłbym na "rzucone", albo "roztrzaskane", lub coś podobnego.
Poza tym, bardzo mi "smakuje"

Widzę, że naprawdę dobrze czujesz się w okruchach, moim zdaniem to gatunek, w którym radzisz sobie najlepiej( co nie znaczy, że z innych masz rezygnować, absolutnie nie!)
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"