Pan Premier ludziom
- skaranie boskie
- Administrator
Pan Premier ludziom
Dziś w Sejmie miało miejsce hist(e/o)ryczne wystąpienie Pana Premiera.
Wielki Donald ogłosił, że zabierze wszystkim, bo kryzys i bieda w budżecie.
Jednym zabierze ulgi, drugim podatki, jeszcze innym ostatnią koszulę...
Nic to, wiadomo - kryzys, trzeba się solidarnie zrzucić na apanaże panów posłów.
Nie zabrał tylko jednej grupie a dwóm nawet dołożył.
I o tych wyjątkach chciałbym podyskutować.
Pan Premier otóż, postanowił pozostawić wolność od podatków panom klechom, dołożyć natomiast przyszłym emerytom po jeszcze dwa lata pracy ( w przypadku kobiet nawet po siedem) i po trzy stówy średnio do wypłaty służbom mundurowym.
I to ostatnie dziwi najmniej w kontekście odbierania innym i perspektywy kolejnych czterech rocznic odzyskania niepodległości pod rządami pana Dodka. Policjanci będą bezwzględnie potrzebni. Może nawet żołnierze. Ja bym radził przywrócić do łask generałów Jaruzelskiego i Kiszczaka i powierzenie im stanowisk doradców premiera.
A co Wy na to?
Wielki Donald ogłosił, że zabierze wszystkim, bo kryzys i bieda w budżecie.
Jednym zabierze ulgi, drugim podatki, jeszcze innym ostatnią koszulę...
Nic to, wiadomo - kryzys, trzeba się solidarnie zrzucić na apanaże panów posłów.
Nie zabrał tylko jednej grupie a dwóm nawet dołożył.
I o tych wyjątkach chciałbym podyskutować.
Pan Premier otóż, postanowił pozostawić wolność od podatków panom klechom, dołożyć natomiast przyszłym emerytom po jeszcze dwa lata pracy ( w przypadku kobiet nawet po siedem) i po trzy stówy średnio do wypłaty służbom mundurowym.
I to ostatnie dziwi najmniej w kontekście odbierania innym i perspektywy kolejnych czterech rocznic odzyskania niepodległości pod rządami pana Dodka. Policjanci będą bezwzględnie potrzebni. Może nawet żołnierze. Ja bym radził przywrócić do łask generałów Jaruzelskiego i Kiszczaka i powierzenie im stanowisk doradców premiera.
A co Wy na to?
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Re: Pan Premier ludziom
Nie mogłem wysłuchać tego co mówił więc odniosę się to tego co napisałeś.
Likwidacja ulg to wg mnie dobry pomysł - wszelkie ulgi faworyzują wybrane grupy.
Co do księży to powinni płacić podatki od wszelkiej pozareligijnej działalności gospodarczej.
Podwyższenie wieku emerytalnego było tylko kwestia czasu - podejrzewam, że zrobiłby to każdy inny rząd, który wygrałby wybory - nie jest to miłe - pozostaje tylko zarobić tyle kasy do tych 55 lat , żeby potem już nie pracować - nie widzę innego wyjścia.
Policjanci dobrze zrobili zadymy w Warszawie (pewnie zgodnie z zaleceniami) - dlatego należy im się podwyżka.
Likwidacja ulg to wg mnie dobry pomysł - wszelkie ulgi faworyzują wybrane grupy.
Co do księży to powinni płacić podatki od wszelkiej pozareligijnej działalności gospodarczej.
Podwyższenie wieku emerytalnego było tylko kwestia czasu - podejrzewam, że zrobiłby to każdy inny rząd, który wygrałby wybory - nie jest to miłe - pozostaje tylko zarobić tyle kasy do tych 55 lat , żeby potem już nie pracować - nie widzę innego wyjścia.
Policjanci dobrze zrobili zadymy w Warszawie (pewnie zgodnie z zaleceniami) - dlatego należy im się podwyżka.
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski
-
- Kontakt:
A ja nie zdążyłam go posłuchać, więc muszę polegać teraz na Skaraniu.
Ja uważam, że powinny być takie ulgi zawsze i wszędzie.
Najlepszy był tekst - panie rzeczniku, czy jest to standardem, że grupa policjantów w pełnym umundurowaniu i uzbrojona krzyczy: pierdolić kiboli? Hehe.
Nie lubię Tuska za to, że ściemnia i kombinuje. W dodatku jego babcia była w Luftwaffe.
Dodano -- 19 lis 2011, 0:18 --
Policji chce dołożyć kasy, żeby nie wyszły na jaw przekręty z nieformalnymi rozkazami 11 listopada.
Ale studenckie ulgi i dla emerytów i rencistów, dla uczniów też?Likwidacja ulg to wg mnie dobry pomysł - wszelkie ulgi faworyzują wybrane grupy.
Żeby tak się dało? Najpierw podwyższą wiek emerytalny, żebyśmy nie dożyli emerytury, a jak ktoś dożyje to i tak się z niej nie utrzyma samodzielnie - jak teraz. Ja sobie nie wyobrażam pracy w swoim zawodzie w wieku około emerytalnym a co dopiero mówić, że jeszcze dłużej.Podwyższenie wieku emerytalnego było tylko kwestia czasu - podejrzewam, że zrobiłby to każdy inny rząd, który wygrałby wybory - nie jest to miłe - pozostaje tylko zarobić tyle kasy do tych 55 lat , żeby potem już nie pracować - nie widzę innego wyjścia.
No akurat zadymę zrobili - fakt. Ten filmik z reporterami z dużego ekranu dał dużo do myślenia.Policjanci dobrze zrobili zadymy w Warszawie (pewnie zgodnie z zaleceniami) - dlatego należy im się podwyżka.
Najlepszy był tekst - panie rzeczniku, czy jest to standardem, że grupa policjantów w pełnym umundurowaniu i uzbrojona krzyczy: pierdolić kiboli? Hehe.
Nie lubię Tuska za to, że ściemnia i kombinuje. W dodatku jego babcia była w Luftwaffe.

Dodano -- 19 lis 2011, 0:18 --
Policji chce dołożyć kasy, żeby nie wyszły na jaw przekręty z nieformalnymi rozkazami 11 listopada.
-
ale tu mowa o ulgach podatkowych a nie o zniżkach na tramwajeovoc_ziemii pisze:Ale studenckie ulgi i dla emerytów i rencistów, dla uczniów też?
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski
-
- Kontakt:
No nie oglądałam tego to nie wiem.morderca poetów pisze:ale tu mowa o ulgach podatkowych a nie o zniżkach na tramwajeovoc_ziemii pisze:Ale studenckie ulgi i dla emerytów i rencistów, dla uczniów też?

A z tym panem to nigdy nie wiadomo, bo ma chłop pomysły.
-
Mój dziadek pracował bez pobierania emerytury do 82 roku życia (żył 95 lat) to potem jak mu wyliczyli wysokość świadczenia to już nigdy nie musiał martwic się o pieniądze - ale to było jakiś czas temu.
- skaranie boskie
- Administrator
Wszystko fajnie, tylko motywowanie wydłużania aktywności zawodowej tym, że nie ma kto pracować na emerytów bo mamy skutki niżu demograficznego jest obliczone na zakładany przez rząd debilizm społeczeństwa.
Jeśli dziś już nie ma pracy dla połowy populacji kończącej aktualnie naukę to opóźnienie odejścia na emeryturę kilku milionów pierdzących w stołki, schorowanych dziadków, jedynie tę grupę bezrobotnej młódzi powiększy. Powód podwyższenia wieku przechodzących w stan spoczynku jest o wiele bardziej banalny. Rządowi lepiej przez kilka lat dłużej pobierać składkę niż wypłacać świadczenia. Jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o kasę.
To tak jak z jazdą w dzień z włączonymi światłami.
Nie w bezpieczeństwie jadących rzecz, bo to akurat każdy rządzący ma dupie. Ale kilka milionów samochodów nie wyłączających w dzień świateł zużyje kilka milionów litrów paliwa więcej, niż w przypadku jazdy bez tej zbędnej iluminacji. A zużyte paliwo to kasiorka z akcyzy. Kolejne miliony w skali kraju.
Obyśmy zdrowi byli.
Jeśli dziś już nie ma pracy dla połowy populacji kończącej aktualnie naukę to opóźnienie odejścia na emeryturę kilku milionów pierdzących w stołki, schorowanych dziadków, jedynie tę grupę bezrobotnej młódzi powiększy. Powód podwyższenia wieku przechodzących w stan spoczynku jest o wiele bardziej banalny. Rządowi lepiej przez kilka lat dłużej pobierać składkę niż wypłacać świadczenia. Jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o kasę.
To tak jak z jazdą w dzień z włączonymi światłami.
Nie w bezpieczeństwie jadących rzecz, bo to akurat każdy rządzący ma dupie. Ale kilka milionów samochodów nie wyłączających w dzień świateł zużyje kilka milionów litrów paliwa więcej, niż w przypadku jazdy bez tej zbędnej iluminacji. A zużyte paliwo to kasiorka z akcyzy. Kolejne miliony w skali kraju.
Obyśmy zdrowi byli.

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
- Kontakt:
Niby demokracja, a jednak taki Tusk jest przy władzy - człowiek, który po kawałku chciałby sprzedać Polskę...
-
no właśnie dlatego, że jest demokracja - miernoty wybierane przez miernotyovoc_ziemii pisze:Niby demokracja, a jednak taki Tusk jest przy władzy - człowiek, który po kawałku chciałby sprzedać Polskę...
Dodano -- 24 lis 2011, 0:45 --
A tak w ogóle to nie należy przejmować się tym co premier mówi. Z tego co mówił 4 lata temu też niewiele zrobił.
-
A więc, moim , skromnym zdaniem.
Watek traktuje o moim, skromnym zdaniu.
Zmieniłem zdanie na mniej skromne.
Zmieniłem zdanie na mniej skromne.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2011, 17:42 przez Michu, łącznie zmieniany 1 raz.