Miladora pisze:z licznych „huśtawek”,
jakie miały miejsce na Piętrze,
A to mnie akurat bardzo zaskakuje.
Owszem na Piętrze nieraz dochodziło do spięć i ostrej wymiany opinii, oraz poglądów. Ale ostateczny bilans nie wypada chyba dla nas jakoś niekorzystnie. Nie odbiegamy pod tym względem od innych forów. Tam, gdzie jest dużo ludzi, na dodatek artystów, osób obdarzonych dużą wrażliwością, emocjonalnie odbierających świat, nierzadko z lekka "zwariowanych", niepokornych - konfrontacje są nieuniknione. Zasadą, jaką wyznajemy przede wszystkim - jest swoboda wypowiadania swojego zdania, a portal ma przede wszystkim być przestrzenią wymiany myśli, ścierania się różnic.
De facto, każde forum ma charakter dyskusyjny, tak mi się zawsze - jako założycielce
Ósmego piętra wydawało... Użytkownicy zaś, to w końcu nie papierowe laleczki, tylko żywi ludzie, z krwi i kości, którzy myślą, czują, czasem się wściekają, mają lepsze i gorsze dni, lubią się i czubią, ale w końcu są z nami i tworzą pewną społeczność, w której każdy ma swoje miejsce, albo przynajmniej go szuka.
Mimo wszystko jednak, na tle różnych portali, wydaje mi się, że u nas jakiekolwiek "tarcia" nie przebiegają w sposób gwałtowny, destrukcyjny i chamski, a wszelkie zachowania ewidentnie niestosowne są raczej szybko eliminowane.
Tak więc dziwi mnie taka ocena forum, które raczej, oczywiście w mojej subiektywnej opinii, jawi się jako dość spokojne, na poziomie, dokładamy starań, aby było merytoryczne i nie powielało cukierkowych, czy też - przeciwnie - bazarowych schematów wielu innych, podobnych mu miejsc w necie, użytkownicy (poza wyjątkami, których nie brakuje nigdzie, na żadnej witrynie) są przeważnie kulturalni. Dodatkowo Miladora osobiście zawsze cieszyła się u nas i nadal cieszy, dużym poważaniem i sympatią. "Przepychanki"??? "Huśtawki"? Raczej w normie, albo poniżej, stąd na ten moment moje wielkie zdziwienie...
???
Glo.