***(Pan Kroton marzy)

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
ono

Re: ***(Pan Kroton marzy)

#21 Post autor: ono » 23 lis 2012, 17:21

wiersz Dzień targowy (z cyklu Znikające obrazki) był napisany 19.06.2007 i w tymże roku uzyskał II miejsce w konkursie - Festiwal M. Konopnickiej

to tyle :sorry:

ps. a wiersz twój przeczytałem (mimo wszystko) i nawet zabawna jego forma mi się podobała - szkoda tylko iż nie został opublikowany w Radosnej twórczości :ok:

Awatar użytkownika
anastazja

#22 Post autor: anastazja » 23 lis 2012, 20:40

paniladaco pisze:Wybaczcie, ale mnie sie ten pomysł nie podoba - pan Kroton jest jeden! i jako taki jest właśnoscią użytkowniczki tea! :smoker: i zawsze będę pana Krotona identyfikował tylko!!! z tą osobą

To tak jakby ktoś, telewizor np. marki Sony opakował w własną skrzynkę i krzyczał : to jest mój produkt!. Nie kolego , tak nie można- liczy się marka i za nią klienci dopłacają ok 20 - 30 % ceny.
Ależ naturalnie, że tak! - nie przesadzaj paniladaco, przecież nie ma w tym nic złego, osobiście podziwiam pomysł :ok:

NathirPasza pisze:Pan Kroton ma nadzieję
że nie gej. ale sza!
poprawnie się po duszy podrapał
i leży na deskach freskując żywoty świętych

Alek Osiński pisze:Doskonałe. Myślałem, że umrę ze śmiechu...
cholerka, może jeszcze umrę,

ja też :cha: :tan: zarąbisty wiersz.
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

ono

#23 Post autor: ono » 24 lis 2012, 8:55

anastazja pisze:Ależ naturalnie, że tak! - nie przesadzaj paniladaco, przecież nie ma w tym nic złego, osobiście podziwiam pomysł :ok:
ależ, ten pomysł to żadne objawienie, ja po raz pierwszy spotkałem się z takim rozwiązaniem kilka lat temu w sieci - autorką tego była o ile mnie pamięć nie myli Bożena? Przybysz - jeżeli kręci się jeszcze gdzieś w sieci to może się odezwie na ten temat :myśli:
anastazjo , może zbyt mocno rozhisteryzowałem sprawę, ale chciałem wtedy mocno zaznaczyć , że pan Kroton jest tylko jeden i stanowi własność rzeczową :cha: :be: i intelektualną tei :ok: - szczególnie, że wiem kto to jest ten pan Kroton :cha: , a wydaje mi się , iż cykl (o ile tea) będzie go dalej kontynuowała może stanow3ić wspaniałe tworzywo do samodzielnego tomiku :rosa: :bravo:

ps. anastazjo ja Ciebie też odnalazłem w antologii na stronie 139 do 144

NathirPasza

#24 Post autor: NathirPasza » 24 lis 2012, 13:53

paniladaco pisze: może zbyt mocno rozhisteryzowałem sprawę, ale chciałem wtedy mocno zaznaczyć , że pan Kroton jest tylko jeden i stanowi własność rzeczową :cha: :be: i intelektualną tei
Ale nie Twoją. To wyczerpuje chyba temat.

paniladaco pisze:szkoda tylko iż nie został opublikowany w Radosnej twórczości
Ja piszę wiersze wolne. Nie rymowane. Nie eksperymentuję, tylko ubieram w formę. Moja twórczość nie należy do "Radosnej". Moje ekstremum jest ekstremalne tylko dla innych, zaś okruchy można rzucać na żer wróblom.
Sam będę decydował w którym dziale znajdą się moje wiersze, ponieważ rozumiem różnice które te działy dzielą, jak i podobieństwa, które je łączą. A Administracja widocznie ufa mi na tyle, żeby mój wybór uszanować. Po raz kolejny więc powtarzam: nic Ci do tego, tym bardziej, że jako jedyny kontynuujesz temat skazany na zapomnienie.
Mieszkam w wysokiej wieży ona mnie obroni
Nie walczę już z nikim nie walczę już o nic
Palą się na stosie moje ideały
Jutro będę duży dzisiaj jestem mały

Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności

ono

#25 Post autor: ono » 24 lis 2012, 14:44

NathirPasza pisze:
paniladaco pisze: może zbyt mocno rozhisteryzowałem sprawę, ale chciałem wtedy mocno zaznaczyć , że pan Kroton jest tylko jeden i stanowi własność rzeczową :cha: :be: i intelektualną tei
Ale nie Twoją. To wyczerpuje chyba temat.

paniladaco pisze:szkoda tylko iż nie został opublikowany w Radosnej twórczości
Ja piszę wiersze wolne. Nie rymowane. Nie eksperymentuję, tylko ubieram w formę. Moja twórczość nie należy do "Radosnej". Moje ekstremum jest ekstremalne tylko dla innych, zaś okruchy można rzucać na żer wróblom.
Sam będę decydował w którym dziale znajdą się moje wiersze, ponieważ rozumiem różnice które te działy dzielą, jak i podobieństwa, które je łączą. A Administracja widocznie ufa mi na tyle, żeby mój wybór uszanować. Po raz kolejny więc powtarzam: nic Ci do tego, tym bardziej, że jako jedyny kontynuujesz temat skazany na zapomnienie.

bożesz ty mój - widzisz i nie grzmisz
hej

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#26 Post autor: Gloinnen » 24 lis 2012, 14:47

No tak...
Jakby Was wszystkich posłać do diabła - sam Kusy by z samego piekła przed Wami nawiał...

Może lepiej idźmy na :beer:???
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
anastazja

#27 Post autor: anastazja » 24 lis 2012, 22:30

ps. anastazjo ja Ciebie też odnalazłem w antologii na stronie 139 do 144

Cieszę się paniladaco :)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”