od miesiąca wyciągam po jednej trzcinie
ze zbudowanego z doskoku gniazda
muszę nauczyć się wbijać
gwoździe w sufit - zabawa w kapitana
bez okrętu i latarni ostrzegającej
o mieliźnie pustych pokoi
szarpię się szukając w rękawach
paragonu - obok listy win
napisałeś kod dostępu
wiesz że nie lubię wilgoci
w górę i w dół
-
w górę i w dół
Monika Joanna, po prostu :)
-
Re: w górę i w dół
niewiele jest rzeczy, które krytyk mniej lubi niż takie wina pozbawione kodu dostępu,
jednakowoż jasna i wielokroc już (co trzeba przyznac) wykorzystywana paralela wina-winy, wyraźna jest
nawet dla psa z przetrąconym nosem. i karze skierowac myślenia tok na kwestie związane z sumieniem. muszę jednak nadwzmiankowac, że wiersz zgrabny i przypadł do gustu:)
ak
jednakowoż jasna i wielokroc już (co trzeba przyznac) wykorzystywana paralela wina-winy, wyraźna jest
nawet dla psa z przetrąconym nosem. i karze skierowac myślenia tok na kwestie związane z sumieniem. muszę jednak nadwzmiankowac, że wiersz zgrabny i przypadł do gustu:)
ak
- coobus
A ja, krytyk nieautomatyczny, użyję mniej słów - jest w tym coś dla mnie. Paradoksalnie, tekst lepki od wilgoci, bo przecież kobiecy 

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
-
- Ewa Włodek
góra i dół - sinusoida? Albo - huśtawka? Czyli - nic pewnego, zmienność? Relacja między peelami - była, i minęła, a peelka musi sobie z tym poradzić, tak, czy siak...
pozdrawiam serdecznie...
Ewa
to szczególnie do mnie przemówiło...Monika Joanna pisze: zabawa w kapitana
bez okrętu i latarni ostrzegającej
o mieliźnie pustych pokoi

pozdrawiam serdecznie...
Ewa