Poeta odkryty po śmierci prostuje

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
MalgorzataMB

Re: Poeta odkryty po śmierci prostuje

#11 Post autor: MalgorzataMB » 22 lis 2011, 11:33

Wiesz Boogie są takie dni, że... no masz racje w puencie wiersza :hang: Taki bunt, rozumiem. Taka złość , rozumiem. Taka tęsknota hmm tez rozumiem. Pozdrawiam :)

Boogie

#12 Post autor: Boogie » 22 lis 2011, 13:05

NathirPasza - w sumie to śmiszne nie est :(( ale estem człekiem, więc piszę ja(kobyle:), psiocząc znikam, dzięki, pozdrówka :beer: :beer: :beer:

Anastazjo - to ni jo :crach: , jeno ten półeta niedoceniony wściekle się Jerzy :) , dzienks, serdeczności ślę :rosa: :rosa: :rosa:

Bożeno - a łono łono łono ( ray charles:), kłuje? :jez: . Do piersi przytul brzydul? :) , a niżej nie chcę schodzić(bo nie uchodzi:), dzięki, serdeczności :rosa: :rosa: :rosa:

Marcin Sztelak - cenzura snów? :) . Mieszczę się i moszczę, mosz-na powiedzieć, hej :beer: :beer: :beer:

SamoZuo - Edgar. A lań ( ze śląska - rań, tu tłumaczę, że nie chodzi o rany, a wnętrze)? :vino: , jestem mały, krótki :clown: , gdzieś się zmieszczę, dzienks, hej :rosa: :kwiat: :rosa:

Alu - kraina Twa piękną jest, Ale Ale Ale ostań , rzycie est piękne. Hmm. Bond :myśli: ,hej :beer: :beer: :beer:

Withkacy - też się zgadzam ( nie do końca:), ła, narchia niech szyje:), , dzięki, hej, :beer: :beer: :beer:

Arti - więc za pamięć :beer: :beer: :beer: , dzienks, pozdrówka,

Stepanianian - może i niepotrzebnie. Bywa, że klnę, ot właśnie by nie zapomnieć. Bo wywodzę ( ach ten wzwód:), ze środwiska zwanego delikatnie - DNO, więc chcąc mam to we krwi, , dzięki, hej :beer: :vino: :beer:

Dodano -- 22 lis 2011, 13:10 --

Arti - łoj, nie mój net, ale chodzi... Dzienks, q-pamięci:), hej :beer: :beer:

MałgorzataMB - ta, w świetle(ciemności:) szu, szuja....na szubienicę :) . I racja, hej :rosa: :rosa: :rosa:
sprawiedliwość panuje wszędzie
karabiny maszynowe i gliniarze
i ogrodzenia przekonają was o tym
właśnie tak

Charles Bukowski

Awatar użytkownika
jaguar

#13 Post autor: jaguar » 23 mar 2017, 15:56

Świetny wiersz. Jest humor, jest błyskotliwość. Nawet mnie specjalnie nie razi słowo na ch, dobrze się wgrywa i puentuje. :)

Awatar użytkownika
tabakiera

#14 Post autor: tabakiera » 24 mar 2017, 23:22

Dlaczego spacje po otwarciu i przed zamknięciem nawiasu?
"Moim, mnie" - coś bym z ich bliskim sąsiedztwem zrobiła.
Forma zbita, ale rozumiem, że ma ona podkreślić nawałnicę słów prostującego poety.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”