zagubienie
-
zagubienie
świat taki brudny
zabłocony
spójrz bezdomny pies
warczy na ludzi z nienawiści
powiedz mi
gdzie szukać swiatła
które rozpali serca
płaczę bo nie wiem
kto i kiedy pokaże mi
prawdziwy świt
zabłocony
spójrz bezdomny pies
powiedz mi
gdzie szukać swiatła
które rozpali serca
płaczę bo nie wiem
kto i kiedy pokaże mi
prawdziwy świt
Re: zagubienie
to prawda, ale my sami go takim robimy.mela90 pisze:świat taki brudny
zabłocony
-
Aniu, własnie nie wiem skąd w ludizach tyle nienawiści.
świat jest okropny
czegoś nam chyba brakuje, ale czego? może poezji?
świat jest okropny
czegoś nam chyba brakuje, ale czego? może poezji?
- coobus
No, i sama sobie odpowiedziałaś - między innymi w poezji. Dziś, za oknem, świat jest rzeczywiście zabłocony, ale potem znów zaświeci słońce. Z życiem to samo, raz nas kopnie innym razem pogłaszcze dobrotliwie. Nosek do góry. Bo życie jest piękne, tylko troche moczopędne
Ze światłem w wierszch jest tak samo, więc i u Ciebie pojawi sie słońce. Miło Cię poznać

Ze światłem w wierszch jest tak samo, więc i u Ciebie pojawi sie słońce. Miło Cię poznać

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
- Ewa Włodek
raczej - ze strachu, bo strach jest podstawowym motorem agresji. I właśnie - nienawiści...Im go więcej, tym więcej zaburzonych relacji...mela90 pisze: bezdomny pies

pozdrawiam z uśmiechem...
Ewa
Melo- dyjny Duszku
tak latwo szafujrmy pojeciami.Wiesz co znaczy nienawidziec? Nie kochac ...po prostu.Nawidziec w staropolskim oznaczalo kochac, a i kochac mozna z roznym natezeniem, przesuwajac srodek ciezkosci az do granicy.Tylko ze milosci nie moze nie byc, jej trwanie jest jedynym warunkiem zycia.Ale mozna o tym nie wiedziec....moze spojrzysz innym okiem na ta psine?
tak latwo szafujrmy pojeciami.Wiesz co znaczy nienawidziec? Nie kochac ...po prostu.Nawidziec w staropolskim oznaczalo kochac, a i kochac mozna z roznym natezeniem, przesuwajac srodek ciezkosci az do granicy.Tylko ze milosci nie moze nie byc, jej trwanie jest jedynym warunkiem zycia.Ale mozna o tym nie wiedziec....moze spojrzysz innym okiem na ta psine?
-
szukam tej miłości i szukam i szukam
ludzie żyją tak daleko, jedni od drugich.
dobrze, że są wiersze
dziękuję, Dobre duszki
ludzie żyją tak daleko, jedni od drugich.
dobrze, że są wiersze
dziękuję, Dobre duszki

- anastazja
myślę jak Ewa, może zmień, bo szkoda psa, jedynie zwierzęta nie potrafią nienawidzieć.mela90 pisze:spójrz bezdomny pies
Pozdrawiam

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"