Zsyp - pomyje i moje uwagi.

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
Zablokowany
Wiadomość
Autor
ono

Zsyp - pomyje i moje uwagi.

#1 Post autor: ono » 19 sty 2013, 9:11

Ponieważ nie mam się gdzie odnieść do wywodów e-14, robię to tutaj. Pragnę zwrócic uwagę, że na mój jeden , jedyny!!! komentarz pod wierszem Glo(Delta), pan moderator e-14, zasypał mnie na ogólnodostępnych stronach stekiem zaczepek. Czy Administracja tego nie widzi?!

Oto przykłady:

1. "Mało ci justyno i jeszcze kilkadziesiąt innych nicków, zatargów ze mna?
Uprzejmie upraszam, o od... się od mojej osoby, jeśli rozumiesz, co oznacza słowo "proszę". Następnym razem, nie będę takA (zwracanie się do mnie w rodz.m. świadczy o zachęcie do konfliktu, bo dobrze wiesz, że jestem babą).
Swoja droga długo nie usiedziałOś, by nie zaczepić. Nie z tobą rozmowa, nie tobie pisałam swoją interpretację, więc zamilknąć racz hrabio i ani słowa więcej, na mój temat, bo ci te hrabiowskie paluchy odpadną."

2."Nie jestem dyskutantem, odpowiedziałam na chamski atak.
Jest mi gance gal gdzie ten temat się znajdzie, a hrabia niech sie rejestruje ile chce, nawet i pod stoma nickami.
Ja, dziękuję za wszystko."

Uwagi.
1 Co ma e-14 do moich nicków? Czyż informacja o zatargach jaką ujął e-14, nie wskazuję o na jakąś akcję odwetową z jego strony?
2. Co ma znaczyć niedokończony zwrot od... w zdaniu: "Uprzejmie upraszam, o od... się od mojej osoby" ? Tego typu zwroty mogą cechować tylko męskiego osobnika (kobieta jest zbyt delikatna ) o bardzo wulgarnym języku (brrr) i sposobie bycia. Pomijam fakt, że wyczuwam w tym podwójnym zdaniu groźbę w stosunku do mnie ( vide: Następnym razem, nie będę takA - pytam się więc jaka będziesz następnym razem i co w twojej groźbie jest zawarte - dopowiedz)
3, "Swoja droga długo nie usiedziałOś, by nie zaczepić. Nie z tobą rozmowa, nie tobie pisałam swoją interpretację, więc zamilknąć racz hrabio i ani słowa więcej, na mój temat, bo ci te hrabiowskie paluchy odpadną."" - a to zdanie , to już jedna , wielka fala gróźb.

Pozwolę sobie postawić tutaj , jedno delikatne pytanie:

Czy tak postępuję/zachowuje się na portalu MODERATOR - e-14? Więc jeżeli jemu tyle wolno, to jak postąpić mogę zwykli-nieświadomi użytkownicy? :myśli:

Dziękuję za uwagę.

e_14scie

Re: Zsyp - pomyje i moje uwagi.

#2 Post autor: e_14scie » 19 sty 2013, 10:18

paniladaco pisze:1 Co ma e-14 do moich nicków? Czyż informacja o zatargach jaką ujął e-14, nie wskazuję o na jakąś akcję odwetową z jego strony?
Widzę, że konsekwentnie piszesz o mnie w r.m. Nie denerwuj się kobieto (wszak Justyna, Pani Ladaco, Meduza, Ustyna, Ćma, to kobiety).
Masz słuszność, przy takich osobniczkach, nie nadaję się na moderatora i nie drąż łaskawie sprawy, ponieważ nie wchodzę ci w drogę i oczekuje tego samego. Co do tragikomicznej interpretacji wiersza, chyba wyraźnie zaznaczyłam, że to MOJA interpretacja - nawiasem, nie do ciebie kobieto - i ja nie podważam twoich zwłaszcza w tak mało elegancki sposób (domena arystokracji?).
Musiałeś sporo obcować z plebsem folwarcznym, albo nastąpiła w przeszłości krzyżówka krwi.
Nie zamierzam udzielać się na portalu, gdzie będą kolejne wcielenia hrabiego.
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#3 Post autor: Gloinnen » 19 sty 2013, 12:25

Kilka słów wyjaśnienia odnośnie nicków:

1) Nick "ĆMA" został przez nas sprawdzony już dawno i informuję wszystkich, że nie było to multikonto paniladaco.

2) Regulamin nie zabrania usuniętemu wcześniej użytkownikowi ponownej rejestracji, jeżeli nie było to usunięcie dyscyplinarne. Zabronione jest jedynie posiadanie multikonta (w przypadku paniladaco - nie stwierdziliśmy takiego wykroczenia). Wyszliśmy z założenia, że każdy może do nas wrócić. Z wielu powodów ludzie odchodzą, z wielu też zmieniają swoją decyzję. Oczekujemy jedynie od nich tego, by przestrzegali zasad obowiązujących na portalu, jak zresztą od każdego innego użytkownika. W razie ich łamania stosujemy przewidziane w regulaminie środki, oczywiście zgodnie z regułą gradacji.

Dyskutowaliśmy w Zespole nad zmianami odnośnie ponownych rejestracji, lecz póki co nie wprowadziliśmy żadnych wiążących zapisów do Regulaminu. W związku z powyższym, na razie obowiązuje jego aktualna wykładnia.

3) Administracja nie zamierza usuwać niczyich kont tylko dlatego, że obecność określonych osób przeszkadza innym użytkownikom.

4) Paniladaco, racz jednak zauważyć, że sam wywołałeś e_14scie do tablicy pod wierszem. Odnoszę wrażenie, że doskonale znacie się z innych forów, więc mogłeś spodziewać się ostrej riposty. Nie bardzo zatem rozumiem tę całą sytuację. Uważam, że była absolutnie niepotrzebna.

Resztę pozostawię bez komentarza.

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

ono

#4 Post autor: ono » 19 sty 2013, 15:20

e_14scie pisze:Widzę, że konsekwentnie piszesz o mnie w r.m.
Wymyśl sobie inny nick , a nikt z piszących cię nie pomyli z chłopem- nawet jeśli twój język będzie tak wulgarny i zaczepmy jak dotychczas. Ja sobie wybrałem nick paniladaco i nie mam do nikogo pretensji, że ktoś bierze mnie od czasu do czasu za kobietę (zresztą bycie kobietą nie jest i nie może być dla nikogo obraźliwe) :myśli:
e_14scie pisze:i ja nie podważam twoich zwłaszcza w tak mało elegancki sposób (domena arystokracji?).
ty e-14 masz jakąś arystokratyczną fobię - czy nie warto sie leczyć ?- zbyt często zarzucasz mi arystokratyczne pochodzenie i...mimo słuszności twoich podejrzeń nie wpadaj w panikę i nie czuj się osobą niższej klasy, wszak nie wszyscy mogą mieć takie, choć to nie moja wina , a raczej moich przodków. :sorry:
e_14scie pisze:Musiałeś sporo obcować z plebsem folwarcznym, albo nastąpiła w przeszłości krzyżówka krwi.
i znów kompleks niższości! i znów zarzuty i złośliwe wypominki!!
efekty mojego obcowania z plebsem będą znane w przyszłosci :cha: , a co do moich protoplastów , nie wiem nic na ten temat ( krzyżówki krwi) :crach: i...przeglądając drzewko genealogiczne nie dopatrzyłem sie tam kogoś o uroczym nazwisku Eczternaście - może sprawcą takiego mezaliansu był któryś ze sług moich pradziadów :smoker: , za co cię serdecznie przepraszam :sorry: w ich imieniu. :myśli: :down: , mimo , że istnieje zasada, że pan nie odpowiada za czyny swego sługi. :no:
e_14scie pisze:Nie zamierzam udzielać się na portalu, gdzie będą kolejne wcielenia hrabiego.
i znów hrabia i znów...szkoda gadać.
co do twojego pobytu na tym lub jakimkolwiek portalu - mnie to ani ziębi , ani parzy.
Gloinnen pisze:1) Nick "ĆMA" został przez nas sprawdzony już dawno i informuję wszystkich, że nie było to multikonto paniladaco.
NIGDY! Nigdy nie podnosiłem sprawy nicku Ćma. Nick Ćma jest mi pierwszy raz usłyszany.
O co tu chodzi?
Gloinnen pisze:4) Paniladaco, racz jednak zauważyć, że sam wywołałeś e_14scie do tablicy pod wierszem. Odnoszę wrażenie, że doskonale znacie się z innych forów, więc mogłeś spodziewać się ostrej riposty.
osoba e-14 jest mi całkowicie nieznana i z niczym jej nie kojarzę, osobnika pod tym nickiem poznałem po raz pierwszy tutaj i o ile dobrze pamiętam kontakt z owym e-14 też związany był ze sprzeczką (przejrzę jeszcze moje pierwsze kontakty na ósmym). komentarz jaki zamieściłem, mógłby być podobny w przypadku każdego innego użytkownika, który zamiast komentować wiersz, stara się zwyczajowo już wciskać innym swoją interpretacje(bo zdaje mi się , że poprzednia sprzeczka też dotyczyła podobnej sprawy- sprawdzę)
Gloinnen pisze:Nie bardzo zatem rozumiem tę całą sytuację. Uważam, że była absolutnie niepotrzebna.
ja też tej sytuacji nie rozumiem i podobnie uważam :ok: , ale nic nie poradzę na kompleksy nieznanych mi osobników :myśli: - jednak zgodnie z powiedzeniem, że mądrzejszy powinien...", postaram się dla dobra sprawy i portalu, omijać bardzo szerokim łukiem nick e_14scie

przepraszam za zamieszanie i wplątanie się w niepotrzebną pyskówkę :sorry: :smoker: :sorry:

e_14scie

#5 Post autor: e_14scie » 19 sty 2013, 16:52

paniladaco pisze:osoba e-14 jest mi całkowicie nieznana i z niczym jej nie kojarzę,
bzdura, obliczona na naiwność
pisz waćpan swoje elaboraty w kosmos, albo ku uciesze czytelników
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

ono

#6 Post autor: ono » 19 sty 2013, 18:22

e_14scie pisze:
paniladaco pisze:osoba e-14 jest mi całkowicie nieznana i z niczym jej nie kojarzę,
bzdura, obliczona na naiwność
pisz waćpan swoje elaboraty w kosmos, albo ku uciesze czytelników

to się do cholery przypomnij! ja cię nie pamiętam!! nic mi twój nick nie mówi.
trudno abym pamiętał wszystkie osoby w sieci - szczególnie te bezbarwne, kłótliwe i bez wyrazu. ty jesteś pewna , że ja to ja, a skoro masz pewność , że jesteś dla mnie rozpoznawalna , to się przypomnij, bo nick e_14scie mi nic nie mówi.
dopiero byłyby jaja, gdybym gdzieś cię dostrzegł pod innym nickiem :crach: , ale cóż - różnie bywa. :((

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#7 Post autor: skaranie boskie » 19 sty 2013, 21:21

Zamykam temat do czasu porozumienia się z adwersarzami.
Proszę o cierpliwość. W ciągu 24 godzin oboje otrzymacie prywatne wiadomości od administracji, w których spróbujemy rozwiązać wasz konflikt.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Zablokowany

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”