TOKOŁ
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
- Dante
Re: TOKOŁ
Gadajcie sobie mądrze co chcecie, dyskutujcie o rzeczach, o których dyskutowało już tysiące mądrych i setki tysięcy tych, którym wydawało się, że są mądrymi i do dnia dzisiejszego nie udało im sie dojść do wspólnych wniosków, a prawda jest jedna :
Każdy kto pisze, pisze jak lubi ( no i oczywiście jak umie), a każdy kto czyta, chwali głównie to, co lubi i czasami to, co rozumie.
Oczywiście pomijam tu snobów i niewolników mody.
Cała reszta to kosmiczny chaos ,mieszanina zdolności, trendów, mody i indywidualnych upodobań.
I dobrze, bo nie jest nudno.
Kto mi powie jaki wiersz można uznać za dobry ? Jest jakaś definicja, reguła ?.
(Jeszcze w rymach są jakieś zasady techniczne, ale w wolnej już NIC!)
Setki lat spierają się o to wielcy uznani i malutcy nieznani i nie waham się powiedzieć, że do dzisiaj i jedni i drudzy tak naprawdę w tej materii gówno wiedzą, łącznie z tym, co to jest poezja.
Z przykrością stwierdzam, że ja też

Każdy kto pisze, pisze jak lubi ( no i oczywiście jak umie), a każdy kto czyta, chwali głównie to, co lubi i czasami to, co rozumie.
Oczywiście pomijam tu snobów i niewolników mody.
Cała reszta to kosmiczny chaos ,mieszanina zdolności, trendów, mody i indywidualnych upodobań.
I dobrze, bo nie jest nudno.

Kto mi powie jaki wiersz można uznać za dobry ? Jest jakaś definicja, reguła ?.
(Jeszcze w rymach są jakieś zasady techniczne, ale w wolnej już NIC!)
Setki lat spierają się o to wielcy uznani i malutcy nieznani i nie waham się powiedzieć, że do dzisiaj i jedni i drudzy tak naprawdę w tej materii gówno wiedzą, łącznie z tym, co to jest poezja.

Z przykrością stwierdzam, że ja też

Co partaczowi zajmie trzy strony,
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści ;-)
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści ;-)
- Ewa Włodek
Re: TOKOŁ
tak, dla mnie - czytelny, wszak odstawiona kobieta nie będzie sie skarżyć wyszukanymi słowy...
Pozdrawiam ciepło
Ewa

Pozdrawiam ciepło
Ewa