***wrogów
- anastazja
Aniu - to nie prawda, jestem naiwna, całe życie komuś ufam i wrogów nie mam. Ale im bardziej uginam się przed kimś, wierząc w jego dobre intencje, tym bardziej dostaję w kość.Ania ayalen pisze:Ale to ci naiwni wygrywaja zycie.
Niektórzy przyzwyczajają się do karmiącej ręki, przy okazji kąsają.

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- Gloinnen
- Administrator
Re: ***
anastazja pisze:Niektórzy przyzwyczajają się do karmiącej ręki, przy okazji kąsają.

Ale na pewno nie czułabyś się dobrze, gdybyś tę rękę cofnęła...
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
a to.dlatego Kochanie ze mylisz zaufanie z wiara. Nie sa tym.samym i ufajac bezwarunkowo ludzkim.sercom- trzeba pamietac do czego zdolne.jest ich ego. I zrozumiec - dlaczego nas zwodzi, przede wszystkim tego ktoremu ma sluzyc a zaczyna sie wyslugiwac. Temat dotyczy wrogow, coz- nie mam.ich, bo.nie jestem wrogiem zycia. A na pewno nie jest nim ten.ktory mysli ze jestem.mu wroga, wiele tych mysli powoduje zwykle niezrozumienie, nieporozumienie. A jesli nie da sie porozumiec, trzeba zdac sie na czas, kazdy.ma swoj czas dojrzewania do siebie. To ego Cie wykorzystuje, malenka czastka tajemnicy zwanej czlowiekiem. Dowiedz sie dlaczego?
- anastazja
jasne! - dalej jestem sobą, z tym się chyba rodzimy (nie wszyscy) GloGloinnen pisze:Ale na pewno nie czułabyś się dobrze, gdybyś tę rękę cofnęła...

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."