Otwarte złamanie
-
- Kontakt:
Re: Otwarte złamanie
Alek .. trochę poleciałam z wizjami ... ale szukałam spójności i jedynie znalazłam ją w wizji Ikara który OBECNIE spada oczywiście przy udziale mediów i tym razem bezpiecznie. Piszesz że o zbrodniach celebrowanych w mediach. To media celebrują zbrodnie. To my to robimy. Media napiszą wszystko co my KUPIMY 

-
Wychodzi na to, że jesteśmy częścią mediów, sprzedający jest kupowany, a kupujący
się sprzedaje...ludzie coraz częściej wykorzystują zbrodnie dla własnego rozgłosu, a nawet ich
dokonują dla rozgłosu...taki przypadek Herostratesa, byleby zaistnieć bez względu na koszty... a mechanizm
się tylko nieubłagalnie potwierdza
się sprzedaje...ludzie coraz częściej wykorzystują zbrodnie dla własnego rozgłosu, a nawet ich
dokonują dla rozgłosu...taki przypadek Herostratesa, byleby zaistnieć bez względu na koszty... a mechanizm
się tylko nieubłagalnie potwierdza

-
- Kontakt:
ale jeśli MY się zmienimy i zaczniemy np kupować gazety bez katastrof
...
to nasza nadzieją
wszystko zaczyna się od Nas
masz racje
media to my sami
...
to nasza nadzieją
wszystko zaczyna się od Nas
masz racje
media to my sami
-
My się zmienimy, ale mechanizm jednak chyba zostanie...to jest obawiam sięHosanna pisze:MY się zmienimy i zaczniemy np kupować gazety bez katastrof
silniejsze od ludzi...pozostaje idealizm...kiedyś czytałem o jakiejś gazecie,
która postanowiła publikować tylko dobre wiadomości...i niestety...
bardzo szybko zbankrutowała

- Bożena
wiele obrazów miga po przeczytaniu- wyjaśnienie autora powyżej - wskazuje co jest głównym motywem wiersza- najlepiej sprzedają się złe wiadomości- czy to wina mediów czy odbieraczy owych wiadomości- wiersz mocny- 

- coobus
Warsztat dobry, jak zawsze, tematyka ambitna, ale uciekam od niej, bo sprawia, że staję się malkontentem. Na pewno słuszny przejaw buntu i zmęczenia nadmiarem szczęścia, jakim karmią nas media w świecie celebrytów i komercji.
Zachowam w pamięci krótkie zakończenie, które mnie kokietuje prostotą i wdziękiem. Pozdrawiam serdecznie.
Zachowam w pamięci krótkie zakończenie, które mnie kokietuje prostotą i wdziękiem. Pozdrawiam serdecznie.

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
-
wiersz silnie zmetaforyzowany, przez co zwodzi w interpretacji, ja w swojej wizji widzę analizę samobójstwa
w drodze do domu
z najwyższych gałęzi
zrywa się wiatr.
pozdrawiam
w drodze do domu
z najwyższych gałęzi
zrywa się wiatr.
pozdrawiam