droga krzyżowa
u wrót nieba dla wszystkich miłością
jedno wielkie rozczarowanie sobą
małe tragedie kilka poważnych uwag
wielkość upadku nikczemność grzechu
żart z samej siebie obcością bycia razem
zatęsknić się nie da bez uczucia
odgarnąć wartki nurt wspomnień
jedno wielkie nieszczęście niekochanie
ponieważ już możliwe wstydem....
droga
-
droga
Nagle przyszło mi do głowy, że nie mam apetytu, bo brak we mnie literackiego realizmu.
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
-
Re: droga
Bardzo dużo słów, znaczeń, wręcz natłok. Gubię się. Mam wrażenie, że mimo krótkiej formy, przegadany.
Próbuję znaleźć "kręgosłup", główny sens, ale jest tutaj tyle obrazów, że się zapętlam za każdym razem, jak próbuję od nowa.
Osobiście bym odchudził i pozostawił tylko najważniejsze myśli, albo chociaż popracował nad wersyfikacją, żeby bardziej można było zrozumieć sens.
Ale być może to ja jestem "winien", a ktoś inny doskonale zinterpretuje, więc traktuj moją opinię jako osobiste wrażenie
Próbuję znaleźć "kręgosłup", główny sens, ale jest tutaj tyle obrazów, że się zapętlam za każdym razem, jak próbuję od nowa.
Osobiście bym odchudził i pozostawił tylko najważniejsze myśli, albo chociaż popracował nad wersyfikacją, żeby bardziej można było zrozumieć sens.
Ale być może to ja jestem "winien", a ktoś inny doskonale zinterpretuje, więc traktuj moją opinię jako osobiste wrażenie

Ostatnio zmieniony 23 mar 2013, 14:52 przez Sede Vacante, łącznie zmieniany 2 razy.
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
- anastazja
Sede, dobrze odebrał wiersz. Mogę powtórzyć to samo, aczkolwiek jest coś dobrego, trzeba rozładować, rozpakować z niepotrzebnych. Mną też sie nie przejmuj, sama piszę do d....przynajmniej ostatnio.
Serdeczności
Serdeczności

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"