Propagowanie treści faszystowskich

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
@psik

Re: Propagowanie treści faszystowskich

#21 Post autor: @psik » 07 kwie 2013, 23:46

Weź mnie Skaranie nie rozśmieszaj. Unia żyje na kredyt i brakuje jej kasy. Jedynym sposobem jest jeszcze większe złupienie ludności.
"Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy." - Alexis de Tocqueville

Po prostu socjaliści wszystko przepierdolili na np walkę z globalnym ociepleniem (sic!), walkę z bezrobociem, walkę o równouprawnienie, walkę o mniejszości - zwróćcie uwagę - kapitaliści pracują a socjaliści walczą.
Niemcy wygrywają? chyba coś ci się pochrzaniło? Ten kraj pod rządami Unii jęczy - rozwój gospodarczy tej potęgi to 0,5%. Niemcy wymierają - na jedno niemieckie dziecko rodzi się 8 muzułmańskich - tego już nie idzie odwrócić naturalnymi sposobami. Za 20 lat więcej tam będzie meczetów niż kościołów. To wszystko przez mocno rozwinięty socjal, który pozwala żyć emigrantom bez pracowania. Ale z końcówką się z tobą zgodzę to między innymi zasługa Hitlera. To on - wprowadzając obowiązkowe ubezpieczenia emerytalne zmniejszył ilość rodzonych dzieci. Kiedyś ludzie musieli mieć dużo dzieci, żeby miał się kto nimi opiekować na starość. Dzisiaj to niepotrzebne, po co się męczyć - będzie przecież kasa z emerytury. I tak było do czasu. kiedy się okazało, że na te emerytury może zabraknąć kasy. Więc co robią rządy ? wydłużają wiek produkcyjny z jednej i drugiej strony. Emerytura później, szkoła wcześniej.
Tylko proszę nie mylić socjalu w kraju kapitalistycznym (czyli z kapitałem) z socjalizmem (czyli wydawaniem cudzych pieniędzy)
Wiesz, że Unia już przepiła pieniądze, które zarobią nasze wnuki? Ustroje nie upadają dlatego, że są złe - upadają gdy zabraknie im pieniędzy. Tak upadł ZSRR i PRL - gdyby tamci socjaliści mogli jeszcze coś z narodów wycisnąć to nigdy by się nie poddali. Chociaż, tak naprawdę przejęli ( jako niby kapitaliści) całe majątki narodów.

Nie zmienię zdania - narodowy socjalizm i międzynarodowy socjalizm przekształcił się w eurosocjalizm - kolejny ustrój totalitarny. W którym nie możesz zapalić sobie papierosa przy filiżance kawy w kawiarni. W którym musisz posyłać dzieci do szczepienia bo cię ukarzą i szkoły bo ci je odbiorą, w którym musisz jeździć w pasach bo cię dodatkowo opodatkują. Podobnych form represji wobec człowieka jest tak dużo, że ich nie zauważamy, traktując je jako normę. Ustrój w którym rząd może odebrać dzieci rodzicom jest ustrojem totalitarnym.
Howk
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2013, 1:27 przez @psik, łącznie zmieniany 1 raz.
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#22 Post autor: skaranie boskie » 08 kwie 2013, 0:10

Będę się z Tobą spierał.
Dziś Niemcy rzeczywiście rządzą Unią. Decydują o tym, komu pomóc i za jaką cenę. To w Niemczech splatają się wszystkie nici sterujące Europą.
Poza tym w dobie ogólnoświatowego kryzysu, jedynie w Niemczech (mam na myśli Europę) gospodarka hula. Tu ściągają ogólnounijne zasoby siły roboczej, bo się opłaca u Niemca pracować, bo tu jest znikome bezrobocie, podczas, gdy jeszcze kilka lat temu Niemcy szukali pracy u Holendrów, Szwajcarów i Francuzów. Wiem o czym piszę. Moja wiedza nie opiera się na wiadomościach z telewizora, tylko na obserwacji u źródeł. W zeszłym roku sam zmieniłem firmę, dla której się włóczę, na niemiecką.

Poza tym Unia Europejska powstała, jako przeciwwaga dla potęgi USA. Proces jej tworzenia jest prawdopodobnie nieodwracalny, choć wszystko jest możliwe. To pierwszy przypadek w historii jednoczenia bez użycia siły, nie ma go do czego porównać. Czas pokaże. Na ewentualny upadek jednak przyjdzie chyba trochę poczekać...

I jeszcze jedno.
Widzisz alternatywę dla ubezpieczeń emerytalnych, czy zdrowotnych?
Chyba dziewiętnastowieczny kapitalizm.
Ale musisz brać pod uwagę, że niekoniecznie będziesz w nim kapitalistą.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

@psik

#23 Post autor: @psik » 08 kwie 2013, 1:25

Ubezpieczenia zdrowotne i emerytalne - tak, ale nie obowiązkowe - niech każdy ma wybór inwestuje w dzieci, odkłada w banku czy się ubezpiecza.

Wiek XX to wiek socjalizmu, wiek stracony, trzeba wrócić do korzeni i zasad dziewiętnastowiecznych. Jednak minęło 100 lat a nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, więc powstanie coś nowego. Mam nadzieję, że będzie to coś opartego o indywidualizm jednostek.
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#24 Post autor: skaranie boskie » 09 kwie 2013, 23:41

Trochę to dziwne myślenie.
Jeśli damy ludziom wolność, nie będą płacić ubezpieczenia zdrowotnego, ani emerytalnego. No bo po co? Jak zachoruję, to pójdę na pogotowie. Muszą mi tam pomóc za darmo. Jak skończę pracować udam się do opieki społecznej i jakoś przetrwam... A przecież ktoś musi za to zapłacić. Dlaczego płatnicy podatków mają brać sobie na utrzymanie efekty politycznych wybryków PISu w postaci tłumu nieubezpieczonych obywateli? Na szczęście dziewiętnasty wiek mamy za sobą.

A zresztą, co to ma wspólnego z narodowym socjalizmem w Niemczech?
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

@psik

#25 Post autor: @psik » 10 kwie 2013, 0:05

A ty myślisz dwudziestowiecznie. Potraktujmy ludzi poważnie i dajmy im wybór. Niech każdy sam zdecyduje na co przeznacza swoje pieniądze. Albo się ubezpieczy albo nie - każdy jest kowalem swojego losu. takie coś jak opieka społeczna wysłałbym najchętniej w kosmos.

A to ma wspólnego, że ten narodowy niemiecki socjalizm cały czas trwa tylko się przefarbował.

ps Takie rzeczy, jak tłumy nieubezpieczonych obywateli nie powinny w ogóle obchodzić rządu, bo nie od tego jest rząd, żeby rozdawał pieniądze.

Sede Vacante

#26 Post autor: Sede Vacante » 10 kwie 2013, 9:47

Hahahaha, rząd rozdaje kasę?
Chyba coś ci się pomyliło.
Żaden rząd nie ma swojej kasy - od tego zacznijmy.
Nie istnieje "w przyrodzie" takie zjawisko jak rządowe pieniądze.
Wszystkie pieniądze są nasze. To my łożymy na rząd, a rząd potem ma nam mówić, czy łaskawie nam da, czy nie da??
A te tłumy o których piszesz, to skąd? Czy nie z nieudolnych działań rządu?
Jeśli ktoś się nie ubezpieczy, to pewnie po to, żeby zaoszczędzić. Może jest skąpy, może biedny, może głupi. Ale nikt, kto ma wystarczająco dużo kasy, nie trzyma jej w skarpecie.
Chyba, że jej nie ma, bo rząd nasza kasę uważa za swoją i wydziela jak świniom.

Temat ogólnie mnie nudzi, ale jak przeczytałem, że istnieje na ziemi ktoś, kto uważa, że rząd ma jakąś swoja kasę, to musiałem zareagować :cha:
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."

W. Broniewski - "Mannlicher"

@psik

#27 Post autor: @psik » 10 kwie 2013, 12:27

masz racje Sede, ale nie zrozumiałeś mnie. może pisałem zbyt dużym skrótem myślowym. Uwierz mi, to nie my łożymy na rząd, bo nikt dobrowolnie nie dałby na nich złotówki. Rząd zabiera siłą jednym aby dać z łachy drugim. A przy okazji sam się pasie i marnotrawi to czego nie zeżre.

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#28 Post autor: Gloinnen » 10 kwie 2013, 15:20

@psik pisze:Rząd zabiera siłą jednym aby dać z łachy drugim. A przy okazji sam się pasie i marnotrawi to czego nie zeżre.
To jedna strona medalu.

Drugą stroną medalu jest przerażające, moim zdaniem, sugerowanie, że istnieje jakakolwiek grupa ludzi, których los nikogo nie powinien obchodzić. :crach:
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Sede Vacante

#29 Post autor: Sede Vacante » 10 kwie 2013, 16:52

Drugą stroną medalu jest przerażające, moim zdaniem, sugerowanie, że istnieje jakakolwiek grupa ludzi, których los nikogo nie powinien obchodzić
:bravo: :bravo:
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."

W. Broniewski - "Mannlicher"

@psik

#30 Post autor: @psik » 10 kwie 2013, 20:40

Po pierwsze
Mnie nie interesuje żadna grupa. Interesują mnie pojedynczy ludzie. Wielu ludzi pomogłoby (i pomaga) dużo więcej potrzebującym, gdyby nie przymusowe opodatkowanie wynoszące ok 83% zarobków.

Po drugie niech dobroczynność będzie dobrowolna - wtedy darczyńca i obdarowany są zadowoleni .
Dobroczynność pod przymusem jednych i drugich poniża.

ODPOWIEDZ

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”