dusiło się
blada niewinność drży
gdzie byłaś
pewnie tuż obok
zgnilizna
bo oni bo wy bo tamci
najłatwiej nic nie czuć
wykipiało mleko
tkałaś nić
na bezbronnym
uda się
to nie ja to okoliczności
kamień położony
kara rozczłonkowana
krwawi
już tylko pamięć tej kruszynki
co chciała żyć
nikt jej nie obronił śpi
na puchu niewinności
krążą sępy
a malutka duszyczka tęskni
do ciszy
matka Madzi czy płacze
tatuś strząsa pył ze spodni
bumerang znowu rzucony
-
Re: bumerang znowu rzucony
Tak, to wydarzenie jest w sumie tak bardzo symptomatyczne i wieloznaczne
dla naszych czasów, że punktuje człowieczeństwo na deskach
jednak za jaka cenę....
Pozdrawiam
dla naszych czasów, że punktuje człowieczeństwo na deskach
jednak za jaka cenę....
Pozdrawiam
To wydarzenie jest pożyteczna zagrywką dla... rządu. Jeśli wzbudzimy trwogę( o bezpieczeństwo, o moralność - jej zanik) w grupie nad którą mamy słabą władze, to metodą kompensacji, poskutkuje to wzrostem zaufania do...władz.
W mediach nie mówi się o ważnych(konstruktywnie) rzeczach tylko o tych, które wzbudzą strach i zachwieją poczuciem bezpieczeństwa lub dobrego smaku - takim społeczeństwem łatwiej rządzić. Stara zasada biznesu politycznego.
Ps. Na serio już mam dosć całej tej historii...Katarzyna Wu jest bardziej znana niż czołowe aktorki w naszym kraju.
W mediach nie mówi się o ważnych(konstruktywnie) rzeczach tylko o tych, które wzbudzą strach i zachwieją poczuciem bezpieczeństwa lub dobrego smaku - takim społeczeństwem łatwiej rządzić. Stara zasada biznesu politycznego.
Ps. Na serio już mam dosć całej tej historii...Katarzyna Wu jest bardziej znana niż czołowe aktorki w naszym kraju.
-
Nie wiem co rząd ma do K.W., ale cała sprawa jest charakterystyczna bardziej
dla konsumpcyjnego stylu...ewolucji...
zbrodnia powinna się opłacać, a przynajmniej przynosić
swoje pięć minut, po...
ciekawe, że Kuba Rozpruwacz stracił swoje 5. minut...
a może bardziej, scedował je na anonimowość...
dla konsumpcyjnego stylu...ewolucji...
zbrodnia powinna się opłacać, a przynajmniej przynosić
swoje pięć minut, po...
ciekawe, że Kuba Rozpruwacz stracił swoje 5. minut...

a może bardziej, scedował je na anonimowość...
Ano ma, bo wszyscy absorbują sie K.W. a mało kto dostrzega,ze trzebaby bezrobociem, reformą opieki zdrowia(wiekszosć pieniedzy nie trafia tam gdzie powinna, bo po drodze ma za daleko, a powinna wprost do szpitali i placówek- a najlepsze iż na nie się wszystko zwala, tylko one nie mjąna nic wpływu itd.)Alek Osiński pisze:Nie wiem co rząd ma do K.W
edukacja tez nie najlepiej - dzieci sie uczy,ze komórka ma mitochondria, ale nie uczy się np. jak radizć sobie z przemocą w domu rodiznnym, jak efektywnie się uczyć, jak rozwijać swoje indywidualne predyspozycje itp.
nauczyciele także nie mają praw - uczeń moze ich pobić - najwyżej pogrożą mu palcem,a sprawa na lata do sądu trafi
i wiele jeszcze innych rzeczy...
-
też mam dość tej historii... a może histerii
jakoś tak wszystko kręci się właśnie do tych tamtych oni winni oni coś tam - a winien po prostu człowiek małego serca - być człowiekiem gdy nic nie jest takie jakie być powinno ... cierpi niewinność
edukacja? .. nie zwalajmy na innych - w domach dzieje się i zaczyna właśnie podobna historia, rodzice dwa etaty, mieć na pierwszym miejscu............ a rząd? siedzi na stołku
jakoś tak wszystko kręci się właśnie do tych tamtych oni winni oni coś tam - a winien po prostu człowiek małego serca - być człowiekiem gdy nic nie jest takie jakie być powinno ... cierpi niewinność
edukacja? .. nie zwalajmy na innych - w domach dzieje się i zaczyna właśnie podobna historia, rodzice dwa etaty, mieć na pierwszym miejscu............ a rząd? siedzi na stołku
- anastazja
Dobry wiersz, bolesna sprawa śmierci niewinnego dziecka, nie trafia do mnie ta tragedia, po prostu nie potrafię zrozumieć. I nikt mi nie wmówi, że nie miała oparcia, bała się, czy cokolwiek innego. Matki w czasie wojny krwią karmiły dzieci, nie mordowały.
Halszka to dobry wiersz, trzeba o tym mówić i pisać, bez względu na wszystko.
Pozdrawiam.
Halszka to dobry wiersz, trzeba o tym mówić i pisać, bez względu na wszystko.
Pozdrawiam.
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"