Bastion

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Nilmo

Re: Bastion

#21 Post autor: Nilmo » 06 maja 2013, 12:49

odmiana - to w związku z moim pisaniem?
Generalizuję sobie tylko. Miałem na myśli to, że większość wierszy na forach to "JA siedzę, JA oddycham, WE MNIE jest " itd, itp. Jakby nie było innych tematów prócz własnego pępka i jakby ktoś nie wiedział, że to myśli autora. Czasami sobie aż myślę...jeśli już musisz pisać o sobie, żebyś ty jeden z drugim spróbował być choć raz drozdem, kaloryferem, wycieraczką..bosze jest tyle możliwości, by okazać własne uczucia nie epatując sobą tak nachalnie...a net to istna wylęgarnia wrzeszczących - popatrz jestem połetom!
I to Ewa miałem na myśli napotykając Twój wiersz i pisząc "odmiana"...inny od masowej sieczki typowej dla netu. Dziękuję.

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#22 Post autor: Ewa Włodek » 06 maja 2013, 18:01

Nilmo pisze: Generalizuję sobie tylko. Miałem na myśli to, że większość wierszy na forach to "JA siedzę, JA oddycham, WE MNIE jest " itd, itp.
ooo, dziękuję Ci za wyjaśnienie. Choć i ja przecież wcale często piszę coś, co bywa "studium zadrapania na duszy", czy czymś w tym rodzaju. Ale i od tematów więcej "opisowych" nie stronię, ostatnio nawet - dość często mi się przydarzają. Miło mi, że Ci się spodobało, że Ci sprawiło przyjemność. To dobrze dla słowa - ono żyje dopóty, dopóki jest czytane. Nie czytane - jest tylko - jak lubię mawiać - mariażem papieru z atramentem...
:)
pieknie Ci, Nilmo, dziękuję za serdeczne słowa...
moc uśmiechów posyłam...
Ewa

ble

#23 Post autor: ble » 18 maja 2013, 17:25

Tak, Nilmo ma rację. Rzeczywiście zaczynamy od ja. A Ty masz dystans przez co spojrzenie jest szersze, otwarte na innych. Znam to twoje spojrzenie, Ewuś, pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#24 Post autor: Ewa Włodek » 18 maja 2013, 21:50

ble pisze: A Ty masz dystans
ano, staram się staram, to wielce ułatwia życie...
:rosa: :rosa: :rosa:
ślicznie, Olu, dziękuję, że jesteś, że ofiarowałaś wierszowi czas i powiedziałaś miłe, dobre słowo...
uśmiechy posyłam...
Ewa

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”