Jak ma przeciętny Kowalski zapobiegać, seryjnym zbrodniom takiego wampira ze Śląska? Czy ja mam zapukać do drzwi sąsiada i kołysać jego dziecko, bo być może ten wychowuje go na sukinsyna?Jest zemsta spoleczenstwa, za to ze nie potrafilo zapobiec rozwojowi patologi wiec teraz sprzata ja sobie sprzed oczu kryjac w ziemi.
Słabość systemu karnego polega na tym że chowając się za miłosierdziem, nie potrafi wyeliminować wszy jaka społeczeństwo gryzie. Jak złapiesz insekta to nie chowasz go w słoiku tylko niszczysz.
Jestem pewien że kiedy taki zbir by dusił twoją matkę a ty stałabyś z nożem w ręku za jego plecami, to "zwierzęcy atawizm" byłby Ci bliższy niż sobie z tego zdajesz sprawę. łatwo głosić deklaracje gdy one mas bezpośrednio nie dotyczą. Odwrócę Twoją teorię. Człowiek który w obronie tych których kocha nie pokazuje pazurów, stoi w łańcuchu pokarmowym niżej od kota. Nawet kot się nie zastanawia czy wydrapać psu oczy, broniąc kocięta.
Nie całkiem o własny tyłek. Gdyby chodziło jedynie o zabicie tyłka dla innego tyłka to miałabyś rację. Ale tu chodzi często o tyłki setek a nawet tysięcy, np. kobiet które boją się wyjść wieczorem po mleko dla dziecka. Może skoro jesteś taka humanitarna, to zrób to swoim kosztem? Weź sobie takiego do domu. Zaopiekuj się nim. Co, ktoś to musi zrobić za ciebie, prawda? Żebyś mogła obnosić się ze swoimi hasełkami. To mi przypomina pewną panią która idąc na zamieszki w stanie wojennym, brała na ręce zawsze swoje kilkumiesięczne dziecko. Nie rób sobie żywej tarczy z ludzi, dla własnej samorealizacji. To niegodne homo sapiens.skrajnym egoista ktory z panicznego strachu. o wlasny tylek woli zabic niz. pomyslec co mozna zrobic aby bylo lepiej.
Bronić życia to można tam gdzie ono jest. Nawet jest na to zapotrzebowanie. Ale bronić życia tego który życie odbiera to chore.
Nie tak dawno temu wyłowiono z Wisły ciało odartej ze skóry kobiety. Jestem pewien że to nikt z Twojej rodziny. Przynajmniej tym razem.