pojmany
-
Re: pojmany
jest ich wieluArti pisze:bogów jest wielu
mogę ich wybierać
można przebierać

Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
-
Ta, a nasz Bóg to ten prawdziwy, a ich to jeno bożek. Dobry wiersz z świetną puentą, pozdrawiam

sprawiedliwość panuje wszędzie
karabiny maszynowe i gliniarze
i ogrodzenia przekonają was o tym
właśnie tak
Charles Bukowski
karabiny maszynowe i gliniarze
i ogrodzenia przekonają was o tym
właśnie tak
Charles Bukowski
motyw zaciśniętych pięści jest Paweł dość wyszargany, zwłaszcza w kraju przez wieki walczącym o niepodległość. dalej niewiele mówisz poza stwierdzeniem że podmiot będzie czegoś przed kimś bronił.
oryginalność to nie podmiana metafor, myśli czy słów na inne. trzeba pamiętać że jesteśmy do siebie podobni. powtarzamy się choć sytuacja każdego jest inna. i to trzeba w wierszu wydobyć by zaciekawił.
Dziękuję.
oryginalność to nie podmiana metafor, myśli czy słów na inne. trzeba pamiętać że jesteśmy do siebie podobni. powtarzamy się choć sytuacja każdego jest inna. i to trzeba w wierszu wydobyć by zaciekawił.
Dziękuję.
dzięki BoogieTa, a nasz Bóg to ten prawdziwy, a ich to jeno bożek. Dobry wiersz z świetną puentą, pozdrawiam

masz rację, spłyciłem przekazoryginalność to nie podmiana metafor, myśli czy słów na inne. trzeba pamiętać że jesteśmy do siebie podobni. powtarzamy się choć sytuacja każdego jest inna. i to trzeba w wierszu wydobyć by zaciekawił.
właściwie nie piszę ostatnio, wszystko co wrzucam napisałem dość dawno temu.
zupełnie już tego nie czuję

dzięki Nilmo
Pozdr.
"właściwie nie piszę ostatnio, wszystko co wrzucam napisałem dość dawno temu.
zupełnie już tego nie czuję"
Skąd ja to znam ?
Wiesz..bo to chyba nie było co czuć. Pusty wieczór i wklepywanie niemal codziennie co do łba przyszło. Później, jakieś pochwały jakieś zgrzyty itd. Gówniarzowate takie...
A kiedyś człowiek pisał co czuł i tylko kiedy czuł. Teraz jak spojrzeć wstecz to jedna sieczka. Na razie się poezją bawię i zobaczę co z tego wyjdzie. Pzdr.
zupełnie już tego nie czuję"
Skąd ja to znam ?
Wiesz..bo to chyba nie było co czuć. Pusty wieczór i wklepywanie niemal codziennie co do łba przyszło. Później, jakieś pochwały jakieś zgrzyty itd. Gówniarzowate takie...
A kiedyś człowiek pisał co czuł i tylko kiedy czuł. Teraz jak spojrzeć wstecz to jedna sieczka. Na razie się poezją bawię i zobaczę co z tego wyjdzie. Pzdr.
Fakt, teraz prawdziwe wartości zostały zastąpione przez różnych bożków, i ludzie mają w czym wybierać.
Te różne bożki powodują istny szum który zagłusza to co na prawdę w życiu ważne, ale trzeba sie jakoś temu całemu harmidrowi próbować przeciwstawiać
Pozdrawiam
Te różne bożki powodują istny szum który zagłusza to co na prawdę w życiu ważne, ale trzeba sie jakoś temu całemu harmidrowi próbować przeciwstawiać
Pozdrawiam

-
ja ten wiersz nie wiem czemu odczytałem politycznie
coś a'la wolna europa
OK
coś a'la wolna europa
OK