okno z widokiem na wieczność
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
-
Re: okno z widokiem na wieczność
Bez słów, bez gestów, pomiędzy, dla nas, utkany poemat, aktu istnienia. Nie zaprzeczam szczególnie dla mnie, zastygam z Twoimi słowami na ustach. Jestem, tchnę, żyję... Z uszanowaniem Marta Zoja
Nagle przyszło mi do głowy, że nie mam apetytu, bo brak we mnie literackiego realizmu.
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
Ładne, bo te okna to chyba oczy, a w nich nadawać komuś życie wieczne, to nigdy nie przestać kochać. Bardzo romantyczne. Podoba się.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- Ewa Włodek
okno - specyficzny symbol, dzieli świat na ten, który jest "przed" i ten, który jest "za". Nieraz są to światy biegunowo różne od siebie. A Twój peel stoi właśnie - na granicy?
uśmiechy posyłam...
Ewa

uśmiechy posyłam...
Ewa
- coobus
Anastazja, Ela, nienażarty, Marta, Katrina - Was również witam w swoim oknie

Mój peel patrzy na nią, stojącą w oknie, w piękny słoneczny poranek i zapisuje ten obraz wierszem, by utrwalić ją na wieki, tak mu się przynajmniej wydaje. Może mu się uda... trzymam kciuki, bo ona warta jest tego.Ewa Włodek pisze: A Twój peel stoi właśnie - na granicy?

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
Płyniesz tak lekko słowami, można czytać i czytać...

- coobus
Zanurz się czasami w moim akwenie. Życzę letniej ożywczej kąpieliEwaMagda pisze:Płyniesz tak lekko słowami

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
Coobusie

Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, 11:15 przez EwaMagda, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patka
Nic konstruktywnego nie napiszę - po prostu mi się podobało. Masz talent do tworzenia niebanalnych wierszy rymowanych.
Pozdrawiam
Patka

Pozdrawiam
Patka