Ten tekst chyba nie powinien się znaleźć w dziale z twórczością, patrząc na na ostatnią linijkę. Ba, autor w ogóle nie powinien go publikować z taką masą błędów, które widać na pierwszy (!) rzut oka. Gdzie tu opowiadanie? Co prawda nie ma na forum miejsca dla eksperymentów prozatorskich, ale bardziej by tekst pasował do miniaturek. Chyba że to prolog czegoś większego, ale nigdzie takiej informacji nie widzę. Gdzie tu wartość literacka? W którym zdaniu przeczytam coś nowego, czego jeszcze nie słyszałam, coś, co mnie zaskoczy, wzruszy, rozbawi, zastanowi? Tekst jest kompletnie nie przemyślany, napisany na kolanie, w biegu i nie wiadomo po co. Być może jest to taka forma pokazania swojej religijności i miłości do Boga, ale czy koniecznie trzeba było to wklejać na forum jako twórczość, którą przecież każdy może skrytykować? Mnie nie obchodzi, czy ktoś pisze zwykły tekst, czy próbuje w nim wyrazić swoje poglądy, uczucia itp. - wszystko oceniam tak samo. Powyższy twór to literatura (choć nie wiem, czy można go tak nazwać) bardzo niskich lotów.
Nie będę wytykać wszystkich błędów. Powiem tylko, że zdania kończy się kropką, wykrzyknikiem lub pytajnikiem. Przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji (wyjątek: myślnik). Dwa przecinki nie mogą zastąpić cudzysłowu. Nie ma znaku zawierające więcej niż trzy kropki.
Pozdrawiam
Patka