To nie jest prawdą, że generał jest tu, na portalu, brany w obronę. Ale tak to zrozumiałeś i dlatego postanowiłeś bronić wartości. Nie swoich, ale ludzkich, patriotycznych. To zrozumiałe. Ale walnąłeś w niewłaściwych ludzi, byli ci pod ręką. Powiesz, że to fragment sądu historii, aby w każdy możliwy sposób, w każdym momencie głosić oskarżenie. Aby zdominować forum jako trybunę. Kto nie jest z nami, jest przeciwko nam. A ja myślę, że to jest nadużycie. Jeśli chcesz prowadzić walkę polityczną z wybranego przez siebie miejsca, to zapytaj, czy z tego miejsca, ją możesz prowadzić. Odmowa, nie musi oznaczać że masz przeciwnika, tylko gospodarza. Wiersz o generale został tylko przeniesiony w inne miejsce. I autor się nim długo nie interesował. Nie wiem, dlaczego. Dlaczego nagle sobie przypomniał. Ale to dygresja.Nilmo pisze:Mi się po prostu w głowie nie mieści, że ktoś odważył się go bronić, zasłaniając się polskim prawem
Nie adwokat, oczywiście. Tak samo, jak Ty włączyłeś się w dyskusję pod wierszem o generale. Tobie wolno i mnie także.Nilmo pisze:Adwokat czy minąłeś się z powołaniem? A wiesz Leszek komu jest potrzebny adwokat? No właśnie.
Podsumowując, uważam, że trochę pochopnie wybrałeś sobie przeciwników do bicia. To było łatwe. Pewnie cię nie obchodzi, odchodzisz, czy forum będzie dalej istnieć. A jeśli je admini zamkną, dokładnie z tego powodu. Aby nie paprać się w polemikach, które nie zburzą Bastylii. Przecież wiersz o generale został, autor nie został zbanowany. To po co cała awantura. A może o awanturę chodziło. O badanie opinii publicznej. Na zlecenie agencji. Skąd wiesz, że najlepszym sposobem walki o poglądy jest łapanie za karabin i głową w dół, w ciemność. Taki obraz patriotyzmu nie zawsze nam się przysłużył, jako narodowi i jako państwu. Nie oskarżaj mnie tylko o paktowanie z diabłem i kanaliami.
Nilmo, proszę przemyśl, wstrzymaj emocje a uruchom głowę.