Mała pyta mnie, gdzie nauczyłem się gotować, skąd znam te wszystkie smaki
patrzę na nią, nie wiem co powiedzieć, mógłbym wymyślić coś w dobrym stylu
złożyć w całość opowieści innych, tymczasem chcę żeby poszła za mną
otwieram okno i każę patrzeć, mam wrażenie że Mała boi się coraz bardziej
teraz to jej brakuje słów, chce płakać, w obu kierunkach wygląda to tak samo
codziennie rozrasta się we mnie miasto, znam coraz więcej ulic
chociaż wciąż jestem zagubiony, na horyzoncie widać karton
kształtem przypomina dom, uznaję że to normalne
w końcu widzenie tego świata nie zależy od nas
Mała pyta mnie, czy umrę szybciej niż to możliwe,
robię to co powinienem, odpowiadam - nie
świat to łamana
- Bożena
Re: świat to łamana
rozbudowany- raczej jak proza niż wiersz-, chociaż zauważyłam, że wciąż rozrastają się Twoje wiersze- pewnie to sposób na jak najlepsze oddanie treści i uczuć- osobiście wolę minimalizm w wierszach-
tytuł świetny-
końcówka niepokoi- mam wrażenie, że jest to część wiekszej całości- czekam na ciąg dalszy- pozdrawiam
tytuł świetny-
końcówka niepokoi- mam wrażenie, że jest to część wiekszej całości- czekam na ciąg dalszy- pozdrawiam
-
Bożeno - A czy taka naprawdę tekst który jest w taki sposób rozbudowany, wierszem być nie może? Uważam że jak najbardziej. Wszystko zależy od odbioru. Czytelnicy to różnorodne grupy, jeden lubi minimalizm a inny wręcz przeciwnie. Stany emocjonalne przy pisaniu również mają znaczenie. Bywa że ja sam piszę coś krótkiego i uważam że na chwilę obecną wypisałem się.
Czy jest to część większej całości, sam nie wiem. Być może tak:) Wszystko zależy od podmuchu, niekoniecznie wiatru:)
Pozdrawiam i dziękuje za czytanie i refleksję!
Czy jest to część większej całości, sam nie wiem. Być może tak:) Wszystko zależy od podmuchu, niekoniecznie wiatru:)
Pozdrawiam i dziękuje za czytanie i refleksję!

- coobus
mała pyta
czy ludzie są dobrzy
czy ptaki mają skrzydła ze stali
a życie jest proste
nie wiem
Tak sobie popłynąłem na fali tego wiersza, jak widzisz, bo niesie jak fala. Jest dobry. Nie boję się go, nawet jeśli kiepsko pływam.
Mała ma swój rozum, którego powinniśmy jej zazdrościć, bo też go kiedyś mieliśmy, dopóki nie skostniał. Z całą sympatią dla niej
czy ludzie są dobrzy
czy ptaki mają skrzydła ze stali
a życie jest proste
nie wiem
Tak sobie popłynąłem na fali tego wiersza, jak widzisz, bo niesie jak fala. Jest dobry. Nie boję się go, nawet jeśli kiepsko pływam.
Mała ma swój rozum, którego powinniśmy jej zazdrościć, bo też go kiedyś mieliśmy, dopóki nie skostniał. Z całą sympatią dla niej

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
-
Coobus - Ludzie bywają dobrzy. Trzeba w to wierzyć. Lubię jak ktoś pływa na fali wiersza, nawet jeśli boi się że utonie. W końcu to też element życia. A Tobie zawsze ktoś poda rękę!
Fajnie to spuentowałeś, podoba mi się. Mała też się uśmiecha!
Pozdrawiam!
Fajnie to spuentowałeś, podoba mi się. Mała też się uśmiecha!
Pozdrawiam!

-
Witaj,
wiersz Twój działa. Na wyobraźnię. I jest myślotwórczy.
Piszesz: " w końcu widzenie tego świata nie zależy od nas
robię to co powinienem, odpowiadam - nie" . Masz w tym krótkim fragmencie zawartych co najmniej kilka potężnych tematów dla filozofów - któż wie, czy nie skłóciłbyś nawet stoików:)
Bardzo dobry tekst. POZDRAWIAM. h8
wiersz Twój działa. Na wyobraźnię. I jest myślotwórczy.
Piszesz: " w końcu widzenie tego świata nie zależy od nas
robię to co powinienem, odpowiadam - nie" . Masz w tym krótkim fragmencie zawartych co najmniej kilka potężnych tematów dla filozofów - któż wie, czy nie skłóciłbyś nawet stoików:)
Bardzo dobry tekst. POZDRAWIAM. h8