Absolut

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
szarobury

Absolut

#1 Post autor: szarobury » 30 gru 2013, 0:17

absolut
Ostatnio zmieniony 15 cze 2014, 4:14 przez szarobury, łącznie zmieniany 1 raz.
dumała rada całą noc jak tu poskromić tego gbura
on rankiem przepadł taki los i taka kocia już natura
więc kiedy cię od głośnych braw rozbolą ręce uszy spuchną
to popatrz w lustro może masz na grzbiecie szarobure futro

Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

Re: Absolut

#2 Post autor: lczerwosz » 30 gru 2013, 12:03

Dużo tych pytań. Nikt nie zna dobrej odpowiedzi. Ale samo ich zadawanie jest ważne, zaś poszukiwanie odpowiedzi zajmuje ludziom już całe wieki.

Do do oprawy graficznej, mam mieszane uczucia. Wzbogaca wiersz, zawsze. Zwłaszcza dołączenie muzyki.
Ale z drugiej strony, warto by sam tekst wyzwalał emocje, myśli, zastanawiał. Niech wiersz broni się sam, żeby oprawa, aranżacja nie przeszkadzały w wyłuskaniu z tekstu jego istoty, wyłapania zamaskowanych słabości, ukrytych cienizn. Chyba po to tu jesteśmy wszyscy.
Nam, czytelnikom, lepiej jest ułatwić zacytowanie fragmentu, jesteśmy leniwi, wiadomo, kopiować i wklejać tylko gotowi.

Pozdrowienia
Leszek

Awatar użytkownika
Leon Gutner
Moderator
Kontakt:

#3 Post autor: Leon Gutner » 30 gru 2013, 13:18

Forma publikacji wiersza nieco mi przeszkadza .
Nie wiem może jestem staroświecki i wolałbym jałowy tekst - czyli czarne na białym a fotografię pod lub przed ?

Do samego wiersza mam niewiele . Odpowiada moim nastrojom i ładnie przeprowadził mnie przez uczucia od początku do końca .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "

leongutner@osme-pietro.pl

szarobury

#4 Post autor: szarobury » 30 gru 2013, 20:32

lczerwosz pisze:Dużo tych pytań. Nikt nie zna dobrej odpowiedzi. Ale samo ich zadawanie jest ważne, zaś poszukiwanie odpowiedzi zajmuje ludziom już całe wieki.

Do do oprawy graficznej, mam mieszane uczucia. Wzbogaca wiersz, zawsze. Zwłaszcza dołączenie muzyki.
Ale z drugiej strony, warto by sam tekst wyzwalał emocje, myśli, zastanawiał. Niech wiersz broni się sam, żeby oprawa, aranżacja nie przeszkadzały w wyłuskaniu z tekstu jego istoty, wyłapania zamaskowanych słabości, ukrytych cienizn. Chyba po to tu jesteśmy wszyscy.
Nam, czytelnikom, lepiej jest ułatwić zacytowanie fragmentu, jesteśmy leniwi, wiadomo, kopiować i wklejać tylko gotowi.

Pozdrowienia
Leszek
Leon Gutner pisze:Forma publikacji wiersza nieco mi przeszkadza .
Nie wiem może jestem staroświecki i wolałbym jałowy tekst - czyli czarne na białym a fotografię pod lub przed ?

Do samego wiersza mam niewiele . Odpowiada moim nastrojom i ładnie przeprowadził mnie przez uczucia od początku do końca .

Z uszanowaniem L.G.
Dzięki za podarowany czas. Laurka, bo wiersz bardzo ważny, nazywa to co się według mnie najbardziej liczy i jest to pierwszy wiersz, który przyniósł mi nagrodę, sygnał, że i czasami mi się zdarzy coś ludziom opowiedzieć. Przepraszam za dyskomfort. Pozdrawiam
dumała rada całą noc jak tu poskromić tego gbura
on rankiem przepadł taki los i taka kocia już natura
więc kiedy cię od głośnych braw rozbolą ręce uszy spuchną
to popatrz w lustro może masz na grzbiecie szarobure futro

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”