haiku z kotem w tle

Haiku i inne różnego rodzaju miniaturki.

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Patka

Re: haiku z kotem w tle

#11 Post autor: Patka » 07 lip 2014, 21:43

grafomanka pisze:To, że się nie zgodziłam z Twoim zdaniem nie oznacza, że nie przyjmuję krytyki, ale krytyki konstruktywnej, a Twoja taką nie jest.
A co można konstruktywnego napisać o tych tekstach? :crach: :crach: :crach: Zresztą, napisałam: są nijakie. Dlatego mi się nie podobają. Nie zapadają w pamięć: czytaj - nie przedstawiają niczego ciekawego. Są jak wiele innych haiku. Dlatego mi się nie podobają. Myślisz, że będziesz dostawać recenzje na pięć stron?
grafomanka pisze:Sądząc po Twojej wcześniejszej odpowiedz cyt: Ale w sumie mało któe haiku zapada, tak uważam i nie jest to jakąś zbrodnią.
Podtrzymuję swoje zdanie. Dla mnie pisanie czegoś, co ma zaraz ulecieć z pamięci, jest stratą czasu. Ale może niektórzy mają go za dużo.
grafomanka pisze:Patko, to, że jesteś tutaj moderatorem nie oznacza, że masz prawo mnie obsztorcować, też pełniłam taką funkcję, a nawet wyższą na pewnym Portalu (sama zrezygnowałam) i mnie nie strasz, że mnie mało kto będzie czytał, bo tu poczytalność znikoma w porównaniu do ilości użytkowników, a zawsze można zmienić Portal.
Nikogo nie obsztorcuję (co to za słowo w ogóle? a, krzyczeć na kogoś - gdzie ja krzyczę?).
Twoja odpowiedź po prostu wydała mi się nieszczera. Niby chciałaś być miła (te uśmieszki itp.), ale ci nie wyszło. Najgorszy jest dopisek, który przeczytałam po wysłaniu wiadomości. Wyraźnie naśmiewający się z mojego komentarza. Ja na to pozwalać nie zamierzam. I bynajmniej nie wykorzystuję tu swoich praw moderatorskich.
Chwalenie się, że pełniło się ważną funkcję na innym forum - eee, to nie czas i miejsce na to.
Komentarzy mało? Na pewno nie w poezji, w której teraz się znajdujemy. Więc nie masz co narzekać. A jeśli się nie podoba, to masz rację - zawsze można zmienić Portal.

Kłócić się nie chcę. Będę jednak reagować, gdy coś mi się nie będzie podobać.

grafomanka

#12 Post autor: grafomanka » 07 lip 2014, 22:06

Patka pisze:A co można konstruktywnego napisać o tych tekstach?
No widzisz można, ale przecież to Ty jesteś "znawcą", a ja tylko grafomanką, więc nie będę Ci mówić jak wygląda krytyka konstruktywna.

Patka pisze:Dla mnie pisanie czegoś, co ma zaraz ulecieć z pamięci, jest stratą czasu. Ale może niektórzy mają go za dużo.
Lubię wyzwania i dla mnie nie jest stratą czasu. Napisanie haiku, jak się ma jakiś obraz przed oczami zabiera kilka minut.

Patka pisze:Twoja odpowiedź po prostu wydała mi się nieszczera. Niby chciałaś być miła (te uśmieszki itp.), ale ci nie wyszło.
To Twoje zdanie z którym się nie zgadzam, ale skoro tak to odbierasz, to już się do Ciebie nigdy więcej nie uśmiechnę, choć lubię się śmiać.

Patka pisze:A jeśli się nie podoba, to masz rację - zawsze można zmienić Portal.
Ech, a w wizytówce jest napisane: ósme piętro - przyjazny portal literacki, jak to mówią papier wszystko przyjmie.

Patka pisze:Kłócić się nie chcę. Będę jednak reagować, gdy coś mi się nie będzie podobać.
Spoko, więcej nie będziesz mieć okazji.
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, przewrócić kartkę i zacząć na nowo...

/Phil Bosmans/

Alek Osiński

#13 Post autor: Alek Osiński » 08 lip 2014, 15:55

Nie wiedziałem, że przy haiku w taki sposób się liczy sylaby,
przepraszam w takim razie za zamieszanie i zwracam honor :)

Awatar użytkownika
Liliana

#14 Post autor: Liliana » 08 lip 2014, 16:12

Alku,
na haiku to ja się specjalnie nie znam, ale wydaje mi się, że sylaby wszędzie się liczy jednakowo,
a grafomanka pewnie nie będzie mieć pretensji,

pozdrawiam :)

Alek Osiński

#15 Post autor: Alek Osiński » 08 lip 2014, 16:31

Fakt Liliano, podobno sylaba musi mieć przynajmniej jedną samogłoskę,
tak więc "w" jako sylaba odpada, o czym jako żywo zapomniałem :crach:

Awatar użytkownika
iTuiTam

#16 Post autor: iTuiTam » 08 lip 2014, 17:13

Kot został bohaterem, dostała mu się dobra pozycja w haiku trzech i na pewno nie w ich tle.

Obrazowo, haikowo.

Przyznaję podobamisia.
stajemy się szeptem...
szeptem...
szeptem
iTuiTam@osme-pietro.pl

grafomanka

#17 Post autor: grafomanka » 08 lip 2014, 23:05

Alku, nic się nie stało i nic nie szkodzi, bo każdy ma prawo do omyłek, ja kiedyś też tak samo jak Ty myślałam, i nie masz za co przepraszać :)

Spółgłoski nie są sylabami, ale samogłoski już tak :)

Liliana pisze:a grafomanka pewnie nie będzie mieć pretensji,
Zgadza się Liliano, takie komentarze rozumiem, tak jak rozumiem, że nie każdy lubi miniaturki, haiku i inne "dziwactwa" które nie mają w sobie poezji. Natomiast komentarze bez argumentacji typu "nie podoba mi się, bo mi się nie nie podoba i już" takich nie rozumiem, i według mnie, to takie widzimisię, ale każdy z nas ma jakieś swoje widzimisię, więc lepiej przymknąć oko. Jeszcze raz Liliano i Alku dziękuję za miłą dyskusję i zostawiam :kofe: z :rosa:

iTuiTam, miło mi i dziękuję :kofe: :rosa:
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, przewrócić kartkę i zacząć na nowo...

/Phil Bosmans/

ODPOWIEDZ

Wróć do „OKRUCHY POETYCKIE”