zamiar (eko - to ten:))

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fałszerz komunikatów
Re: zamiar (eko - to ten:))

#11 Post autor: Fałszerz komunikatów » 16 sie 2014, 19:25

Też się muszę kiedyś pochwalić wierszem miłosnym z metaforami książkowymi. Póki co, uważam, że trzeba go zakopać jak najgłębiej:)
Będę miał problem - oba wasze wiersze (Twoje i eki) są idealnym kandydatem na "wiersz miesiąca":)
Każde małżeństwo, tudzież kochająca się para pisze swą historię. Kropki to chyba kłótnie, trwanie przy swoim (mówi się "koniec i kropka"). Znaki zapytania to zapewne wątpliwości, które chyba pojawiają się w każdym związku...

gdy już napiszę wszystko co trzeba
zdziwię się że stron tak mało - a zarazem tak wiele :)) Może tu chodzić o parę, która krótko chodzi ze sobą, albo mało punktów wspólnych. A to nie o ilości wspólnych zainteresowań świadczy przywiązanie:)

a słownych uczuć nadmierność
na płyciznach wielkokropków
bez przypisów błędna - tak, czasem sami nie rozumiemy naszych uczuć w stosunku do partnera, to nawet spostrzegają dzieci. I pojawia się pytanie - za co ja go właściwie tak kocham? Kocha się bezwarunkowo:)
Ta wersonicność mi się nie podoba, jako słowo...

modelce z pierwszej strony domaluję wąsy
będzie nieco zabawniej - czy to nie jest peelka, tylko z przeszłości? A może inna kobieta, o którą partnerka nie jest zazdrosna? Puenta, a konkretnie ostatnia linijka jakaś taka mdła, odróżnia się od reszty...

Gazetowa codzienność to najważniejsze wydarzenia, choć ulotne. Czyli to coś, co chce peelka zapamiętać:)
Wiersz wart zapamiętania:)

Awatar użytkownika
anastazja

#12 Post autor: anastazja » 16 sie 2014, 19:44

W mojej interpretacji snuje się: zazdrość peelki i podejrzenia, które doprowadzają do nieporozumień (znak zapytania). Ale pewnie się mylę. Podoba mi się tytuł.
Wiersz dość szczelny Józefino. Pozdrawiam ciepło. :ok:
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Awatar użytkownika
411

#13 Post autor: 411 » 16 sie 2014, 20:03

Tutamko Zielona - dziekuje za piekne czytanie. Piekne, bo... Ty wiesz.

Nastko - jak to u mnie: szczelnie i technicznie.

Falszerzu - jak ja bym chciala umiec pisac takie komentarze... Tytul absolutnie zasluzony.

Dziekuje Wam wszystkim pieknie, za wizyte, poczytanie, podarowany czas.
J.
:)
Nie będę cytować innych. Poczekam aż inni będą cytować mnie.

Awatar użytkownika
Fałszerz komunikatów

#14 Post autor: Fałszerz komunikatów » 16 sie 2014, 20:15

Falszerzu - jak ja bym chciala umiec pisac takie komentarze... - Józefino, piszesz, jeśli chodzi o mnie to lubię jak wyrażasz opinię pod wierszem :smoker:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”