stało się

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
zimny grog

Re: stało się

#11 Post autor: zimny grog » 14 lis 2015, 13:54

eka pisze:Dziękuję za szybką reakcję. Ale to nie cytat?

uzupełniłem

strukturę mam zbyt słabą, by się oprzeć babom ;)

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#12 Post autor: eka » 14 lis 2015, 13:57

Prawidłowo i tak trzymać... a nie na skos.
:)

Niedzisiejszy
Kontakt:

#13 Post autor: Niedzisiejszy » 14 lis 2015, 14:09

Mówiąc o kobietach i dzieciach mówiłem sarkastycznie, bo w większości są to brutalni i chętni do mordowania i gwałcenia mężczyźni, i to często z tych miejsc w afryce gdzie nic im nie grozi. Owszem, są i w tym tłumie kobiety i dzieci, ale to mniej niż 5 %. Może trochę przesadziłem ,ale jeżeli na serio nic z tym nie zrobimy to europe zaleją imigranci, i nasza cywilizacja wyginie. Przepraszam za moje nerwy, ale kto po wczorajszych wydarzeniach nie jest zdenerwowany.
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

Awatar użytkownika
alchemik

#14 Post autor: alchemik » 14 lis 2015, 14:13

A, mi się podoba ten zapis.
Nietuzinkowy.
Kto twierdzi, że trzeba się trzymać jakichś wytycznych w poezji, jeżeli ma się odwagę i talent?

Niedzisiejszy, Ty przemyśl swoje wypowiedzi.
Te zamachy to tragedia.
To morderstwo najgorszego kalibru.
A te matki z dziećmi uciekały z własnego kraju przed takimi właśnie mordercami.
Chciałbyś być jednym z nich?
Na szczęście, myślę, że to właśnie tylko głupota przez Ciebie przemawia.

Jurek
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!

G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.

* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#15 Post autor: eka » 14 lis 2015, 14:16

zimny grog pisze:czerwony był kwiat i cierń a miłość tak biała, tak biała jak śmierć

jak :rosa: która przestała żyć, adieu adieu mon ami

śniegi nadciągają
oddziały idą na skos
O tym wpisie mówisz, Alchemiku?
To pełna zgoda.

Awatar użytkownika
alchemik

#16 Post autor: alchemik » 14 lis 2015, 14:21

eka pisze:
zimny grog pisze:czerwony był kwiat i cierń a miłość tak biała, tak biała jak śmierć

jak :rosa: która przestała żyć, adieu adieu mon ami

śniegi nadciągają
oddziały idą na skos
O tym wpisie mówisz, Alchemiku?
To pełna zgoda.

Tak!
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!

G.B. Shaw
J.E.S.

* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl

Niedzisiejszy
Kontakt:

#17 Post autor: Niedzisiejszy » 14 lis 2015, 15:36

Tylko, że jakoś ci "biedni uciekinierzy" to w większości mężczyźni, którzy jeżeli już są z tych krajów gdzie toczy się konflikt to powinni tam raczej zostać walczyć, a nie, że ich córki i żony walczą ( ostatnio było o tym kilka dokumentów, gdzie ukazano jak ich siostry i żony walczą, i nawet zwyciężają nad ISIS ). Po drugie: oni głównie jadą po zasiłek, darmowe mieszkanie, przywileje, i bezkarność w imię "poprawności politycznej i tolerancji: ( ostatnio kilku takich "biednych uciekinierów" zgwałciło 14 letnią dziewczynę, i dostali bardzo niskie kary, w tym jeden tylko 300 godzin prac społecznych, eee coś tu nie gra, nie mówiąc, że ostatnio dwóch takich biedaków obcięło głowę Polakowi w Berlinie tylko dlatego, że szedł spokojnie ulicą. Czemu o tym nigdzie nie pisało? Bo "to zrazi ludzi do imigrantów" ), mówią nasi politycy: "nam też kiedyś Syria pomogła", owszem, bo Anglicy kazali, a poza tym gdy nasi rodacy, uciekinierzy z Sybiru dostawali bochenek chleba to całowali po rękach, dziękowali z całego serca, a mężczyźni gdy trochę ozdrowieli dołączali do Armii gen. Andersa by walczyć za Polskę. A Ci "uciekinierzy" pokazali ostatnio jak są wdzięczni za pomoc, gdy przyszła do nich dziennikarka grozili, że obetną Jej głowę, nie mówiąc o koszach na dworcach pełnych jedzenia, które wyrzucają ( o tym też był artykuł, że w Bułgarii chłopak codziennie chodzi wzdłuż linii kolejowej rozwożącej imigrantów i zbiera pełne torby nieruszanego jedzenia i wody. Owszem, są tam i Ci, którzy zasługują na pomoc, i do nich nich nie mam, choć powinny wsparcia udzielić im Arabia Saudyjska ( gdzie tak pełno miliarderów, pod Mekką jest dwa miliony klimatyzowanych namiotów, czemu tam ich nie ulokują? ), a w tym tłumie są w większości tylko niebezpieczni, wulgarni i agresywni mężczyźni, wśród których może być wielu takich zamachowców, którzy teraz udają takich biednych, a jutro możliwe, że będą do Ciebie strzelać bo masz krzyżyk na szyi.

A oto te artykuły: http://wmeritum.pl/wegierski-chlopiec-z ... migrantow/

http://telewizjarepublika.pl/imigranci- ... 25564.html
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

ono

#18 Post autor: ono » 14 lis 2015, 15:57

Niedzisiejszy pisze:Tylko, że jakoś ci "biedni uciekinierzy" to w większości mężczyźni, którzy jeżeli już są z tych krajów gdzie toczy się konflikt to powinni tam raczej zostać walczyć, a nie, że ich córki i żony walczą ( ostatnio było o tym kilka dokumentów, gdzie ukazano jak ich siostry i żony walczą, i nawet zwyciężają nad ISIS ). Po drugie: oni głównie jadą po zasiłek, darmowe mieszkanie, przywileje, i bezkarność w imię "poprawności politycznej i tolerancji: ( ostatnio kilku takich "biednych uciekinierów" zgwałciło 14 letnią dziewczynę, i dostali bardzo niskie kary, w tym jeden tylko 300 godzin prac społecznych, eee coś tu nie gra, nie mówiąc, że ostatnio dwóch takich biedaków obcięło głowę Polakowi w Berlinie tylko dlatego, że szedł spokojnie ulicą. Czemu o tym nigdzie nie pisało? Bo "to zrazi ludzi do imigrantów" ), mówią nasi politycy: "nam też kiedyś Syria pomogła", owszem, bo Anglicy kazali, a poza tym gdy nasi rodacy, uciekinierzy z Sybiru dostawali bochenek chleba to całowali po rękach, dziękowali z całego serca, a mężczyźni gdy trochę ozdrowieli dołączali do Armii gen. Andersa by walczyć za Polskę. A Ci "uciekinierzy" pokazali ostatnio jak są wdzięczni za pomoc, gdy przyszła do nich dziennikarka grozili, że obetną Jej głowę, nie mówiąc o koszach na dworcach pełnych jedzenia, które wyrzucają ( o tym też był artykuł, że w Bułgarii chłopak codziennie chodzi wzdłuż linii kolejowej rozwożącej imigrantów i zbiera pełne torby nieruszanego jedzenia i wody. Owszem, są tam i Ci, którzy zasługują na pomoc, i do nich nich nie mam, choć powinny wsparcia udzielić im Arabia Saudyjska ( gdzie tak pełno miliarderów, pod Mekką jest dwa miliony klimatyzowanych namiotów, czemu tam ich nie ulokują? ), a w tym tłumie są w większości tylko niebezpieczni, wulgarni i agresywni mężczyźni, wśród których może być wielu takich zamachowców, którzy teraz udają takich biednych, a jutro możliwe, że będą do Ciebie strzelać bo masz krzyżyk na szyi.

A oto te artykuły: http://wmeritum.pl/wegierski-chlopiec-z ... migrantow/

http://telewizjarepublika.pl/imigranci- ... 25564.html
masz rację Niegdysiejszy. , ale czy ktos Cię tutaj zrozumie ? Może jedna lub dwie osoby. a reszta?...

kamil

Awatar użytkownika
alchemik

#19 Post autor: alchemik » 14 lis 2015, 16:22

ono pisze:masz rację Niegdysiejszy. , ale czy ktos Cię tutaj zrozumie ? Może jedna lub dwie osoby. a reszta?...

kamil
Kamil, przez chwilę wydawało mi się, że wcale nie jesteś głupi, a jedynie ograniczony żalami.
I dalej tak mi się wydaje.

Twój alians z Niedzisiejszym wydaje mi się głupotą, choć niektórzy zaczynają już myśleć, że na nic innego Cię nie stać.
Wysłuchaj mnie, choć przez chwilę! Nie pogrążaj się.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!

G.B. Shaw
J.E.S.

* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl

ono

#20 Post autor: ono » 14 lis 2015, 16:41

alchemik pisze:Twój alians z Niedzisiejszym wydaje mi się głupotą, choć niektórzy zaczynają już myśleć, że na nic innego Cię nie stać.
Wysłuchaj mnie, choć przez chwilę! Nie pogrążaj się.

głupotą nazywam twój alians z własną głupotą - brak szacunku dla drugiej zdania osoby , to właśnie jest supergłupota.
stać mnie na wiele drogi panie JES i a nic mam twoje wyimaginowane opinię. nie powołuj się na innych (niektórych), wszak za własną głupotę kazdy powinien odpowiadać sam.
nie mam zamiaru cie słuchać, bo mam swoje zdanie i sie jego trzymam.
na tym czy ty się pogrążasz, czy też nie , mnie osobiście nie zależy, ale...mnie przestań pouczać tatusiu.

ono

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”