eka pisze:Dziękuję za szybką reakcję. Ale to nie cytat?
uzupełniłem
strukturę mam zbyt słabą, by się oprzeć babom

eka pisze:Dziękuję za szybką reakcję. Ale to nie cytat?
O tym wpisie mówisz, Alchemiku?zimny grog pisze:czerwony był kwiat i cierń a miłość tak biała, tak biała jak śmierć
jakktóra przestała żyć, adieu adieu mon ami
śniegi nadciągają
oddziały idą na skos
eka pisze:O tym wpisie mówisz, Alchemiku?zimny grog pisze:czerwony był kwiat i cierń a miłość tak biała, tak biała jak śmierć
jakktóra przestała żyć, adieu adieu mon ami
śniegi nadciągają
oddziały idą na skos
To pełna zgoda.
masz rację Niegdysiejszy. , ale czy ktos Cię tutaj zrozumie ? Może jedna lub dwie osoby. a reszta?...Niedzisiejszy pisze:Tylko, że jakoś ci "biedni uciekinierzy" to w większości mężczyźni, którzy jeżeli już są z tych krajów gdzie toczy się konflikt to powinni tam raczej zostać walczyć, a nie, że ich córki i żony walczą ( ostatnio było o tym kilka dokumentów, gdzie ukazano jak ich siostry i żony walczą, i nawet zwyciężają nad ISIS ). Po drugie: oni głównie jadą po zasiłek, darmowe mieszkanie, przywileje, i bezkarność w imię "poprawności politycznej i tolerancji: ( ostatnio kilku takich "biednych uciekinierów" zgwałciło 14 letnią dziewczynę, i dostali bardzo niskie kary, w tym jeden tylko 300 godzin prac społecznych, eee coś tu nie gra, nie mówiąc, że ostatnio dwóch takich biedaków obcięło głowę Polakowi w Berlinie tylko dlatego, że szedł spokojnie ulicą. Czemu o tym nigdzie nie pisało? Bo "to zrazi ludzi do imigrantów" ), mówią nasi politycy: "nam też kiedyś Syria pomogła", owszem, bo Anglicy kazali, a poza tym gdy nasi rodacy, uciekinierzy z Sybiru dostawali bochenek chleba to całowali po rękach, dziękowali z całego serca, a mężczyźni gdy trochę ozdrowieli dołączali do Armii gen. Andersa by walczyć za Polskę. A Ci "uciekinierzy" pokazali ostatnio jak są wdzięczni za pomoc, gdy przyszła do nich dziennikarka grozili, że obetną Jej głowę, nie mówiąc o koszach na dworcach pełnych jedzenia, które wyrzucają ( o tym też był artykuł, że w Bułgarii chłopak codziennie chodzi wzdłuż linii kolejowej rozwożącej imigrantów i zbiera pełne torby nieruszanego jedzenia i wody. Owszem, są tam i Ci, którzy zasługują na pomoc, i do nich nich nie mam, choć powinny wsparcia udzielić im Arabia Saudyjska ( gdzie tak pełno miliarderów, pod Mekką jest dwa miliony klimatyzowanych namiotów, czemu tam ich nie ulokują? ), a w tym tłumie są w większości tylko niebezpieczni, wulgarni i agresywni mężczyźni, wśród których może być wielu takich zamachowców, którzy teraz udają takich biednych, a jutro możliwe, że będą do Ciebie strzelać bo masz krzyżyk na szyi.
A oto te artykuły: http://wmeritum.pl/wegierski-chlopiec-z ... migrantow/
http://telewizjarepublika.pl/imigranci- ... 25564.html
Kamil, przez chwilę wydawało mi się, że wcale nie jesteś głupi, a jedynie ograniczony żalami.ono pisze:masz rację Niegdysiejszy. , ale czy ktos Cię tutaj zrozumie ? Może jedna lub dwie osoby. a reszta?...
kamil
alchemik pisze:Twój alians z Niedzisiejszym wydaje mi się głupotą, choć niektórzy zaczynają już myśleć, że na nic innego Cię nie stać.
Wysłuchaj mnie, choć przez chwilę! Nie pogrążaj się.