bronmus45 pisze:Ostatnie twoje pytanie uważam za chwyt poniżej pasa... Niejednokrotnie już pisałem, że moje niezmienne stanowisko wobec obozu związanego z Kaczyńskimi datuje się już od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku.
Toż zioniesz nienawiścią, nie mogę pojąć dlaczego. To blokuje Ci postrzeganie ruchów, działań publicznych, prawnych, które nie mają nic wspólnego z naturalną aktywnością ludzi jako obiektów biologicznych a w szczególności psychologicznych. W polityce nie liczą się emocje, owszem czasem emocje decydentów, ale i oni mają doradców, ekspertów, co pomagają im wypracować racjonalne stanowisko. Emocje, jeśli się liczą, to dotyczą generowania przez polityków emocji tłumu, co czasem doprowadza do nawet rewolucji.
Moim zdaniem zostałeś podpuszczony przez Kod i jesteś przez nich używany, jako ich tuba (bez obrazy). Moje pytanie ewentualną gratyfikację sam uznaję za niewłaściwe, bowiem widzę raczej bezinteresowną, wręcz idealistyczną postawę. Tym bardziej nieracjonalną. Tak wiec, przepraszam.
A tymczasem to my w Polsce musimy mieć pomysł, jak nie dać się wydoić Europie z jej przodującą siłą, jak Europa może sie przyczynić do postępu w Polsce, a nie do dalszej degrengolady, rozwoju korupcji i złodziejstwa od samej góry władzy, upadku własnych przedsięwzięć, naszego szkolnictwa, ale i wiedzy historycznej.
Chciałbym zrozumieć Cię, tym bardziej, że ta postawa jest zupełnie irracjonalna. Nie mów mi o moich idolach, bo ich nie mam, jednak oceniam, że 8 ostatnich lat prowadzona polityka za bardzo nas uzależniła, wywłaszczyła. Każda próba wybicia sie na niepodległość, będzie tępiona. Między innymi głosami takich jak Ty. Nie pomyślą, ale żyją emocjami, negatywnymi emocjami, wręcz nienawiścią. Tak, w rządzie PiSu upatruję siłę, która odwróci negatywny trend, wręcz lawinę do przepaści.
Nie ma żadnego łamania konstytucji. Owszem, manipulacje PO przy TK było próbą zawłaszczenia tego gremium. Chłopcy sobie wymyślili, że choć przegrają wybory, to przy pomocy trzeciej izby zablokują możliwość pracy sejmu, potem oskarżą nową władzę o niemoc i lenistwo. Sprytne, tylko naiwne. Przy pomocy usłużnych dziennikarzy nagłośnią Polskę swoją propagandą. Zamiast wiadomości otrzymywaliśmy pro-pa-gan-dę. Jak za Gierka. To sie zaczęli skarżyć do Brukseli. Dla obrony swoich interesów i interesów banków i międzynarodowego kapitału, nie napisze dokładniej czyjego, ale to powszechnie i tak wiadomo. Próba rokoszu i interwencji. Dlatego to jest współczesna Targowica.
Zamiast ulegać tym siłom, lepiej się jednak zjednoczyć, na tyle ile to możliwe.
Bo prawdziwy wróg, to obce nam kulturowo, ale bardzo zachłanne plemiona, które, póki co, opanowują Zachód, ale może i nam przyjdzie sie z nimi zmierzyć, a przynajmniej bronić.