K O Ł O W R O T E K
- eka
- Moderator
Re: K O Ł O W R O T E K
hasło: chomąto
TOŁPYGA (ryba) - GACH - CHOMĄTOeka pisze:hasło: chomąto
Hasło - KOLOR
- eka
- Moderator
Mistrzu...

Przestań już, bo Ci dłonie spuchną...eka pisze:Mistrzu...
Szukaj do ZIMNO...

- Patka
A podobno można za jednym razem wpisać tylko jedno słowo, bronmus zaś podał dwa - tołpyga i gach. I raczej nie są to słowa potoczne, dobrze znane. Hasło eki również.
Słowo poprzednie - słowo moje - hasło główne -> tak to rozumiem. Dobrze czy źle?
Słowo poprzednie - słowo moje - hasło główne -> tak to rozumiem. Dobrze czy źle?
Źle rozumujesz - a jak inaczej rozwiążesz (wygrasz) edycję tego hasła? Prześledź poprzednie odcinki, a się przekonasz...Patka pisze:A podobno można za jednym razem wpisać tylko jedno słowo, bronmus zaś podał dwa - tołpyga i gach. I raczej nie są to słowa potoczne, dobrze znane. Hasło eki również.
Bo jeślibym postępował tak, jak sugerujesz - prawie nigdy nie miałbym szansy na wygraną. No, chyba że trafiłbym na gapę...
- Patka
Wybacz, ale jakoś ja potrafiłam wygrać, podając od siebie tylko jedno słowo. Da się to z łatwością zrobić, jeśli słowo poprzednika pozwala i w ogóle wpadnie się na rozwiązanie. A zasady mówią:
6/ Uczestnik gry, zamykający swoim wyrazem obecną edycję, oraz wpisujący słowo tożsame z hasłem, staje się zwycięzcą edycji. Ma on prawo do podania nowego wyrazu / hasła do rozpoczęcia następnej gry.
"swoim wyrazem". Jednym.
6/ Uczestnik gry, zamykający swoim wyrazem obecną edycję, oraz wpisujący słowo tożsame z hasłem, staje się zwycięzcą edycji. Ma on prawo do podania nowego wyrazu / hasła do rozpoczęcia następnej gry.
"swoim wyrazem". Jednym.
Normalnie - z jednym swoim słowem, jeśli bym na niego wpadła. A że nie wpadłam, to mogłabym podać inne słowo, a runda toczyłaby się dalej i ktoś inny by wygrał (albo ja przy następnym razie).bronmus45 pisze:Źle rozumujesz - a jak inaczej rozwiążesz (wygrasz) edycję tego hasła?
Nic z tych rzeczy - Twój przypadek stanowi wyjątek, podkreślający właśnie czyjeś gapiostwo. I niech ten gap (ta gapa) żałuje, że nie wpadła na takie rozwiązanie. Jeszcze raz Cię proszę - prześledź poprzednie odcinki i nie upieraj się przy swoim zdaniu. Przecież w końcu to ja jestem autorem tej zabawy i wiem, co zaproponowałem...Patka pisze:Wybacz, ale jakoś ja potrafiłam wygrać, podając od siebie tylko jedno słowo. Da się to z łatwością zrobić, jeśli słowo poprzednika pozwala i w ogóle wpadnie się na rozwiązanie. A zasady mówią:
"swoim wyrazem". Jednym.
Normalnie - z jednym swoim słowem, jeśli bym na niego wpadła. A że nie wpadłam, to mogłabym podać inne słowo, a runda toczyłaby się dalej i ktoś inny by wygrał (albo ja przy następnym razie).bronmus45 pisze:Źle rozumujesz - a jak inaczej rozwiążesz (wygrasz) edycję tego hasła?
Powracamy do zabawy - hasło - ZIMNO
- Patka
Wybacz - po raz drugi - będę się upierać. Zacytowałam nawet punkt szósty zasad wyraźnie mówiący, że uczestnik kończący rundę podaje jedno słowo (nie licząc słowa poprzednika i hasła głównego). Więc albo zmień ten punkt regulaminu, albo będę dalej się czepiać. Wasze poprzednie wygrane (nie wiem, czy wszystkie, nie chce mi się tego sprawdzać) są wygranymi na wyrost.
Nie uważam też, że gdy ktoś wygrywa jednym słowem, to jest to kwestia gapiostwa innych. Absolutnie nie. Ty tak sobie powiedziałeś, ale twój argument jest słaby.
ZIMNO - NOTES
PS Widzę, że już zmieniłeś zasady tak, by było na twoje... Niech ci będzie, jeszcze nie raz ci pokażę, że można wygrać jednym słowem.
Zwalanie na gapiostwo innych nic nie da.
Nie uważam też, że gdy ktoś wygrywa jednym słowem, to jest to kwestia gapiostwa innych. Absolutnie nie. Ty tak sobie powiedziałeś, ale twój argument jest słaby.
ZIMNO - NOTES
PS Widzę, że już zmieniłeś zasady tak, by było na twoje... Niech ci będzie, jeszcze nie raz ci pokażę, że można wygrać jednym słowem.

- eka
- Moderator

estyma-mara-razi -zimno